Menu


Living Blue 23 april 2018

Lopen in de schaduw van de oorlog

Eind van de week begint voor scholen de meivakantie weer. Twee weken vrij waarin we ook onze vrijheid vieren op 5 mei. Voor we dat doen is er op 4 mei de Dodenherdenking.

In aanloop naar de Dodenherdenking deden Remko Weyer en Alexa van der Velde begin februari in de Delftse Post een oproep aan ouderen die tijdens de 2e Wereldoorlog jong waren en in Delft woonden en jonge toneelspeler tussen de 13 en 25 jaar. Samen met de jongeren gingen Remko en Alexa met de ouderen in gesprek over hoe het was om in de oorlog op te groeien in Delft. Op basis van deze gesprekken hebben de jongeren met Remko en Alexa een locatievoorstelling gemaakt die op 4 mei na de Dodenherdenking in het centrum van Delft gaan spelen.

Wil je hier meer over weten luister naar Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 16 april 2018

Ook voor kinderen is er veel te doen in Delft.

 

Ja en dan zeker op zondag tijdens Blue Sunday Kids. Dans demonstraties, springkussens en workshops. Het lijkt er op dat het weer ook mee gaat werken dus gaan we bij de deelnemers van Blue Sunday vragen of het inderdaad een succesvol weekend is geweest. Luister naar Living Blue op maandag avond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag om 13.00 uur tot 14.00 uur.

lees meer


Living Blue 26 maart 2018

De VAK gaat verhuizen en samen met DOK wordt het OPEN.

 Het zal je niet ontgaan zijn maar er vinden al een paar maanden bouwwerkzaamheden plaats op het Vesteplein bij DOK. Ook binnen zijn nu de werkzaamheden zichtbaar. Er wordt ruimte gemaakt voor ruimtes waar de VAK haar cursussen kan gaan geven. DOK en VAK samen worden dan de informele ontmoetingsplaats waar taal, cultuur en techniek samen komen en gaat dan ook OPEN heten. Met ingang van het nieuwe cursusjaar van de VAK worden in OPEN dus de cursussen gegeven maar tot die tijd is er nog veel te doen en daar is ook geld voor nodig. Tijdens een feestelijke avond in februari zijn er daarom cowdfundingsacties opgestart. Wat moet er komen? Voor de muzieklokalen moet er goede isolatie, ventilatie maar ook inrichting en aankleding komen, voor de verschillende dans- en theater studio’s moeten er een zwevende vloer, spiegelwanden en audio apparatuur komen en tot slot moeten de schilders- en keramiek studio’s voorzien worden van isolatie, zonwering en een luchtbehandelingssysteem.

Alle campagnes vind je op de site www.voorjebuurt.nl/open  waar je ook de voortgang van de acties vindt. In Living Blue vanavond dus aandacht voor deze acties, want er is nog veel geld nodig, en de benefiet avond op 28 maart.

Luister dus maandag weer naar  Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ).
Herhaling van het programma woensdag 13.00 - 14.00 uur.

lees meer


Living Blue 19 maart 2018

Pieter van Foreest, dé zorgpartner dichtbij Afgelopen week was het de Week van Welzijn en Zorg en ook de lokale politieke partijen hebben de zorg voor ouderen en het waardig oud worden hoog in het vaandel staan.

Vandaar dat we vanavond Ilonka Ouwendijk van Pieter van Foreest hebben uitgenodigd om met hen te praten aan het brede , flexibele pakket aan services en diensten voor ouderen op het gebied van wonen, zorg, behandeling en welzijn in de regio Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland dat zij aanbieden met zo’n 3400 medewerkers en 2400 vrijwilligers. 

Wil je ook meer te weten komen over Pieter van Foreest, stem dan maandag weer af op Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Delft (106.3 FM of www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.
 

lees meer


Living Blue 12 maart 2018

In verband met het groot verkiezingsdebat in theater De Veste gaat Living Blue niet door op 12 maart 2018.

Vanavond groot verkiezingsdebat in theater De Veste.

Delft – 12-03-2018. Stadsradio Delft organiseert vanavond om 20.00 uur een groot verkiezingsdebat tussen de tien lijsttrekkers van de Delftse partijen. Delftenaren krijgen ook de kans om vragen te stellen aan de Delftse politici. Frans van Rijnswou en Aat Snaterse zijn de gespreksleiders en de toegang is gratis.

 

lees meer

Living Blue 05 maart 2018

De Hovenpassage bestaat 50 jaar en is Future Proof

De Hovenpassage bestaat 50 en is Future Proof, maar hoe begon het 50 jaar geleden.

Het winkelcentrum heeft zich ontwikkeld van een kleinschalig centrum aan de rand van Delft tot een mooi overdekt winkelcentrum midden in wijken die in de afgelopen 50 jaar zijn bij gebouwd. Wat is er in die 50 jaar gebeurd en wat gaat er nog gebeuren nu ook het gebied rondom het winkelcentrum verder wordt ontwikkeld met woningen.

Maar natuurlijk komen ook de activiteiten ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan aan de orde.

We praten hierover met Dennis Hoek en Rene Voortmeijer van Van Der Vorm Vastgoed en Arjen Dijkshoorn voorzitter van de winkeliersvereniging. 

Wil je dit allemaal ook weten, stem dan maandag weer af op Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

 

lees meer


Living Blue 26 februari 2018

KNNV afdeling Delfland, voor een natuurlijke leefomgeving


De Koninklijk Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) is opgericht in 1901 door o.a. Jac. P. Thijsse, Eli Heimans en Hendrik Heukels en in 1985 werd de afdeling Delfland opgericht. De doelstelling van de afdeling Delfland is het vermeerderen van de kennis van de natuur in de ruimste zin en het verbreiden van deze kennis, het aankweken van de belangstelling voor en de liefde tot de natuur, in de eerste plaats onder haar leden doch ook buiten de vereniging het bijdragen aan de natuur- en landschapsbescherming in de ruimste zin.
De KNNV afdeling Delfland streeft deze doelstellingen na door natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Zij staat voor een natuurlijke leefomgeving waarin mens en natuur samen een plek vinden. Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).

Met Geert Poelgeest praat ik over de activiteiten zoals de paddentrek van de afdeling Delfland van deze vereniging. 

Wil je dat ook weten stem dan maandag weer af op Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl).
Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.
 

lees meer


Living Blue 19 februari 2018

Lotte Leufkens

Ze is pas 25 jaar maar heeft veel succes met haar draagbare bed voor gehandicapte kinderen, de Cloudcuddle. Sinds de start van deze start-up regent het prijzen voor deze jonge onderneemster en recent is ze opgenomen in de lijst van 50 talentvolle ondernemers van het FD.

Vanavond maken we kennis met Lotte en praten met haar over de onderneming, haar studie, toekomstplannen en wat al de publiciteit en prijzen doet met haar en haar onderneming. 

Wil je dat ook weten stem dan maandag weer af op Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Delft (106.3 FM of ​www.radiodelft.nl​ ).
Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 05 februari 2018

De Burgemeesters (Guy Verbeek)

Zij produceren evenementen en festivals, ontwikkelen marketing campagnes en bieden creative (marketing) oplossingen voor bedrijven. 
Last but not least zij houden ook nog eens van ongein.

Reden om met Guy Verbeek van de Burgemeesters te praten en hier wat meer over te weten te komen.

Wil je dat ook weten stem dan maandag weer af op Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Del (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 22 januari 2018

Dea Dia het netwerk voor vrouwelijke ondernemers

Dea Dia is ontmoeten, zaken doen en leren en dus de beste plek voor vrouwen
die willen doorgroeien als ondernemer en hun netwerk willen uitbreiden.

Wil je meer weten stem dan maandag weer af op Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Delft
(106.3 FM of www.radiodelft.nl ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 15 januari 2018

Feest in de Spoorzone

 

Na bijna tien jaar bouwen komt het einde van project Spoorzone Delft in zicht. En dat wordt gevierd op zaterdag 20 januari 2018.

Alle Delftenaren krijgen dan voor één keer de gelegenheid om hard te lopen door de Willem van Oranjetunnel of mee te doen aan een spannende ondergrondse lampionnenwandeling.

Jongeren kunnen zich al skatend en dansend uitleven in de nieuwe Prinsenhofgarage, of zich onderdompelen in de wondere wereld van techniek.

Naast het Bolwerk, het net gevormde eiland naast het Stadskantoor, wordt een feestlocatie ingericht. Hier kan je terecht voor een hapje, drankje en livemuziek.

Wil je meer weten stem dan maandag weer af op Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Delft (106.3 FM of www.radiodelft.nl ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

 

lees meer


Living Blue 08 januari 2018

In het programma Living Blue kijkt Machteld Neubauer, samen met Guy Verbeek van de Burgemeesters,  terug  op de Donkere Dagen van Delft o.a. Lichtjesavond, Kerstmarkt, Beveiliging, Nieuwjaarsborrel.

Met Mischa van Herk van iQevents een gesprek over Winters Delft.
Dit  evenement blijft een week langer open.
Is/was het succesvol ? Wat waren/zijn de hoogtepunten? Wat staat er voor de laatste week op de agenda ? Komt het volgend jaar weer ?
Dat zijn vragen die Machteld Neubauer graag wil weten.

U kunt het programma Living Blue beluisteren maandag 08 januari 2018 van 20.00 tot 21.00 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of www.stadradiodelft.nl).
De herhaling van de uitzending is op woensdag van 13.00 – 14.00 uur.

lees meer


Living Blue 18 december 2017

David van Dis neemt afscheid van de Delftse Politiek

 

Hoewel hij niet geboren is in Delft (hij was 2 jaar toen hij met zijn ouders naar de Prinsenstad kwam) voelt hij zich een echte Delftenaar. David van Dis tot en met 30 november Raadslid van de CDA Fractie in Delft. Hij is een nieuwe uitdaging aangegaan in Den Haag en moet met pijn in het hart afscheid nemen van de Deftse politiek.

Met hem kijken we terug op 7,5 jaar Delftse politiek. Wil je weten wat de mooie momenten, leermomenten en dieptepunten waren voor David?

Luister dan op maandagavond 18 december van 20 – 21 uur naar Living Blue op Stadsradio Delft (106.3 FM of www.radiodelft.nl). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

 

lees meer


Living Blue 04 december 2017

Sinterklaas

Het wordt 5 december en dat is de verjaardag van Sinterklaas. Iets meer dan een week geleden zette hij voet op Delftse bodem en de 6e vertrekt hij weer. Reden om hem even te bellen en te vragen hoe het met hem vergaat. Heeft hij het al druk gehad en moet hij nog veel doen, helpen zijn pieten hem goed? We gaan het horen.

Ook kijken we muzikaal terug om een voor mij veel bewogen maand november. Reden om maandag te luisteren naar Living Blue op maandag 4 december van 20.00 – 21.00 uur op Stadsradio Delft op (106.3 FM of www.radiodelft.nl ). Herhaling op woensdag van 13.00 – 14.00 uur.

 

lees meer


Living Blue 27 november 2017

Vanavond is Living Blue non-stop.
Onderstaande muziek zal gedraaid worden:
 
- Joe Dassing - L'ete indien
- Ruth Jaccot - Killing me softly
- Simone Kleinsma - Pap, kan je me horen
- Jewel - Foolish Games
- Johnny Halliday - Je te promets
- Bette Midler - The Rose
- Ramses Shaffy - Zing, vecht, huil, bid, lach,    werk  en bewonder
- Simon & Garfunkel - The boxer
- Dalida - Paroles, paroles
- Bill Whithers - Lean on me
- Sabrina Start - Dreamer
- Boudewijn de Groot - Achter de hemelpoort
 
Luister maandagavond van 20 – 21 uur naar Living Blue op Stadsradio Delft (106.3 FM of www.radiodelft.nl).
Herhaling woensdag van 13 – 14 uur.
lees meer


Living Blue 20 november 2017

 

Vanavond is Living Blue non-stop.
Onderstaande muziek zal gedraaid worden:

·        Gilbert Bécaud – Nathalie

·        Diana Ross Ain’t no mountain high enough

·        Edsilia Rombley – Hemel en Aarde

·        I Muvrini – Umani

·        Hans Vermeulen - Eyes of Jenny

·        Boudewijn de Groot – Tip van de sluier

·        Dire Straits – Walk of Life

·        Andrea Boccelli & Marco Borsato – Because I Believe

·        Nana Mouskouri – Avé Verum 

·        Rob de Nijs – Inch Allah

·        Blof– Holiday in Spain

·        Ed Sheeran – Photograph

Luister maandagavond van 20 – 21 uur naar Living Blue op Stadsradio Delft (106.3 FM of www.radiodelft.nl).
Herhaling woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 06 november 2017

Delft is meer dan alleen Delfts Blauw

Delft bruist en leeft. Er is veel te doen in Delft op gebied van ondernemingszin, cultuur maar ook vermaak. We maken kennis met nieuwe ondernemingen en mensen maar moeten ook afscheid nemen. Mensen die Delft zo mooi en gezellig maken. Vanavond aandacht aan mensen en dingen die Delft maken tot een gezellige stad.

Luister dan maandagavond van 20 – 21 uur naar Living Blue op Stadsradio Delft (106.3 FM of www.radiodelft.nl) dan neem ik u mee in de stad waar ik graag ben.
Herhaling woensdag van 13 – 14 uur.

 

lees meer


Living Blue 30 oktober 2017

Blauww

Blauww is het stadsmagazine voor Delft en laat de lezer Delft beleven in vele facetten: cultuur, kennis, ondernemen en lifestyle. Eigenzinnig en altijd met een verrassende invalshoek en vol boeiende verhalen over en door mensen die de stad met elkaar maken. Onlangs verscheen alweer het 9e nummer met als thema Herfstblad. Aad Derwort uitgever van dit magazine is vanavond in de studio om te vertellen hoe Blauww wordt gemaakt en hoe de onderwerpen worden uitgezocht.

 

Wil je er meer over weten? Luister dan maandagavond van 20 – 21 uur naar Living Blue op Stadsradio Delft (106.3 FM of www.radiodelft.nl ). Herhaling woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 23 oktober 2017

Archeologie in Delft

Archeologie Delft is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het archeologisch beleid van de gemeente Delft en draagt momenteel ook de zorg voor het beschermen en behouden van de archeologisch beleid van de gemeente Delft en draagt momenteel ook de zorg voor het beschermen en behouden van de archeologische resten in de gemeentes Midden-Delfland, Westland, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Zoetermeer. 

Archeologie Delft voert opgravingen uit maar we doen ook andere vormen van onderzoek, veldonderzoek of achter het bureau. 
Daarnaast heeft Archeologie Delft ook een adviserende taak. We helpen gemeentes met het opstellen van een archeologiebeleid en adviseren gemeentes, bedrijven en particulieren tijdens het voorbereiden van bouwplannen. Onlangs is Archeologie Delft in beeld geweest met opgravingen in de Spoorzone maar ook met hun visie op de evenementenkelder bij de Nieuwe Kerk.

 

Wil je meer weten wat Archeologie Delft doet en hoe jij ook als vrijwilliger hierbij betrokken kunt raken?

Luister dan maandagavond van 20 – 21 uur naar Living Blue op Stadsradio Delft (106.3 FM of www.radiodelft.nl ). Herhaling woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 16 oktober 2017

Teakwondo met de wereldkampioen Madé Westra

Een paar weken geleden was het zover. Madé Westra uit Delft werd wereldkampioen Taekwondo in de categorie  adults 18-35 years male. Het open toernooi van the International Taekwondo Federation werd gehouden te Barneveld. In deze uitzending praten we met Madé over de de sport en de weg naar het  kampioenschap.

Ben je daar benieuwd naar?
Luister dan maandagavond van 20 – 21 uur naar Living Blue op Stadsradio Delft (106.3 FM of www.radiodelft.nl ). Herhaling woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer

Pagina 1 van 4