Menu


12 november 2018

In het winkelcentrum “In de Hoven” gebeurt het

Alle festiviteiten ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van het winkelcentrum “In de Hoven” zijn voorbij maar dat betekent niet dat er nu niets te beleven is in het winkelcentrum in het Voorhof.

Volgende week zaterdag is bijvoorbeeld Joop Zoetemelk (ja de eerste nederlandse winnaar van de Tour de France) te gast om de 10 editie van de Fietsscheurkalender te signeren. Maar er gebeurt meer in de komende maanden. Er komt een Blokker en in het centrum van het winkelcentrum wordt de doorgang naar de Martinus Nijhofflaan weer geopend.

Johan Kempers, bestuurslid van de winkeliersvereniging, vertelt ons wat er allemaal  gepland staat voor het einde van het jaar.

Wil je het weten, luistert dan maandagavond van 20 - 21 uur naar Living Blue op Stadsradio Delft (106.3 FM of www.radiodelft.nl  ).Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur .

lees meer


Living Blue 01 oktober 2018

Vrouwelijk leiderschap met Marja van Bijsterveld;
Themabijeenkomst Dea Dia 

Wat is vrouwelijk leiderschap en wat kan ik daarmee? Hoe pak ik mijn plek als vrouwelijke ondernemer in een mannenwereld? Wat heb ik aan rolmodellen? Deze vragen en nog meer komen aan op maandag 15 oktober aan de orde. Dan deelt burgemeester Marja van Bijsterveld haar visie op en ervaringen met vrouwelijk leiderschap. Topvrouw Christine de Thouars interviewt haar. Het publiek stelt vragen en discussieert mee. Samen met  Renny Wiegerink en Marjan Tabben kijken we vooruit naar deze discussie. 

Luistert u ook?

Stem dan maandagavond van 20 - 21 uur af op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ) en luister naar Living Blue. Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur . 

lees meer


Living Blue 08 oktober 2018

Run4ALS

Woensdag 10 oktober organiseren Lisette en Renate van Fitness & Health Club Delft de RUN4ALS loop en de Walk4ALS om geld in te zamelen voor onderzoek omtrent deze afschuwelijke ziekte.

De voorbereidingen zijn in volle gang voor de beide evenementen die om 19:00 uur van start gaan.

Waarom zij het doen en hoe je kunt deelnemen en doneren kun je maandagavond horen in Living Blue. 

Luistert je ook? Stem dan maandagavond van 20 - 21 uur af op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ) en luister naar Living Blue. Herhaling op woensdag van 13.00 tot 14.00 uur.

 

lees meer


Living Blue 24 september 2018

Proosten met Kees Haak en de theatertour van Polle Eduard

Maandag wordt het feest in de studio van Stadsradio Delft want dan zijn Kees Haak en Polle Eduard bij mij te gast. We praten over de nieuwe single van Kees en de komende theatertour van Polle en we luisteren natuurlijk ook naar hun muziek. Nummers uit een nog niet zo ver verleden en toch altijd weer leuk om te horen. Ik heb er in ieder geval zin in om samen met Kees en Polle er een leuke uitzending van te maken.

Luistert u ook?

Stem dan maandagavond van 20 - 21 uur af op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ) en luister naar Living Blue. Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur .

lees meer


Living Blue 17 september 2018

Mirte van Eijl over LU-ST en duurzaamheid

Maandag praat ik met Mirte, die samen met Viona een passie, een visie en het geloof dat ze de wereld een heel klein beetje beter kunnen maken.

Zij zijn bekend van LU-ST op de Voorstraat en deze onderneming bestaat nu 3 jaar. Beide dames geloven in duurzaamheid, upcycling, Nederlands ontwerp en eerlijke productie. 

Naast de winkel houdt Mirte zich ook op andere terreinen bezig met duurzaamheid en velen kennen wel het "Waste Diner" waar voedsel dat niet meer verkocht kan worden, tot een heerlijk diner wordt omgetoverd en de opbrengst naar een goed doel gaat.

Maandag gaan we van Mirte niet alleen horen hoe het verjaardagsfeestje geweest is maar praten we met haar ook over haar andere activiteiten die te maken hebben met de duurzaamheid.

Het gaat een gezellig uurtje worden dus stem op maandagavond van 20 - 21 uur af op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ) en luister naar Living Blue. Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 10 september 2018

Kerstavond 1944 

 Vanavond gaan we terug naar een kerstavond in 1944 want in de studio mag ik Ger Timpman ontvangen. Hij schreef een roman over de oorlogs en verzet in Drenthe en daar gaan ik met hem over praten. Maar niet alleen daarover want Ger Timpman is bij velen wel bekend in Delft.

Jarenlang was hij eigenaar en gastheer van de Altenahoeve bij de Gistfabriek en actief bij verschillende activiteiten. Hij was ooit prins Carnaval en ook in de Delftse jazzwereld is hij geen onbekende.

Het gaat een gezellig uurtje worden dus stem op maandagavond van 20 - 21 uur af op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl) en luister naar Living Blue.
Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur . 

lees meer


Living Blue 03 september 2018

TERUG VAN WEGGEWEEST 

De vakanties zijn weer voorbij en voor iedereen begint weer het gewone leven. Dus ook voor Living Blue.
Vanaf nu weer wekelijks terugkijken op de week, bijzondere mensen in het voetlicht plaatsen of bijzondere gebeurtenissen aankondigen.

In Living Blue gaan we dit seizoen weer in gesprek met Delftenaren die op dit gebied ons iets te vertellen hebben.

We beginnen met een korte terugblik op wat er in de afgelopen periode gebeurd is. De vakanties maar ook het Jazzfestival in Delft en de feestelijkheden in De Hoven ter gelegenheid van hun 50ste verjaardag.

Luister je dit seizoen ook weer naar al deze leuke onderwerpen? Stem dan af op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ) en luister naar Living Blue. Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur .  

lees meer


Living Blue 25 juni 2018

VAKANTIE

 

Nog even en dan is het weer zover vakantie. Living Blue gaat ook weer even op zomerreces maar niet voor dat ik jullie mee neem op een mooie reis.

We gaan vanavond twee keer naar Corsica, een eiland dat zo veel kanten heeft bergen, stranden en beschermde natuurgebieden. Het mooiste nummer vanavond is Terra en ik zie weer de grotten van Scandola waar we op een klein bootje binnen voeren. Glashelder water met een mooie zeeflora en fauna met luid I Muvrini dat weerkaatst in de grot. Een aanrader; ik krijg er nog steeds kippenvel van.

Er staan nog meer mooie bestemming en nummers op de lijst, het eerste eiland waar ik naartoe ging (Corfu), de steden die ik heb bezocht, jullie kunnen het allemaal horen.

Wil je weten waar ik eind juli naar toe ga? Ook deze staat in de US kan niet ontbreken in de muziek en is Alaska.

Genieten en luisteren jullie mee? Ga dan naar Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur . 

VOLGENDE UIZENDING is op 3 september na de zomerstop.

 

lees meer


Living Blue 18 juni 2018

Adamo – Inch’ Allah
Nana Mouskouri – Tu m’oublies
Julien Clerc – Hotel de Caravelles
France Gall – Tout pour la musique
Patrick Bruel – Place de grands hommes
Michel Legrand – Parfum de fin du monde
Ellen ten Damme – Les grands boulevards
Gilbert Becaud – Dimanche a Orly
Hugues Aufray – La fille du Nord
Zaz – Je veux
Michel Polnareff – Goodbye Marylou
Francis Cabrel – L’encre de tes yeux

Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of www.stadsradiodelft.nl ).
Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 11 juni 2018

Maggie MacNeil – Terug naar de kust
Frans Halsema – Ik mis
Rob de Nijs – Foto van vroeger
Liesbeth List & Ramses Shaffy – Pastorale
Raymond van het Groenewoud – Twee meisjes
Ramses Shaffy – Laat me
Reinhard Mey – Als de dag van toen
Stef Bos – Pappa
Klein orkest – Over de muur
Frank Boeijen – Kronenburg Park
Boudewijn de Groot – Avond
Claudia de Breij – Suzanne
Herman v. Veen – Anne

Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of www.stadsradiodelft.nl ).
Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

 

lees meer


Living Blue 04 juni 2018

Roberta Flack – Killing me softly
Lee Retenour – Stir it up
Marco Borsato – Dochters
Elton John – Tiny dancer
Dalida – Le temps des fleurs
Johnny Cash – A boy named Sue
Acda & de Munnik – Het regent zonnestralen
Patricia Kaas – Mom mec a moi
Eagles – Hotel California
Bloff – Harder dan ik hebben kan
Anouk – Lost
Lara Fabian – Je suis malade

Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of www.stadsradiodelft.nl ).
Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 28 mei 2018

Ik ben er even een paar weekjes tussenuit dus laat ik u weer luisteren naar mijn favoriete muziek . 

Door persoonlijke bezigheden die nu even veel aandacht van mij vragen ga ik er voor de zomerstop al even tussenuit. Dat betekent niet dat u tot de zomerstop mij moet missen want ik laat u graag genieten van mijn favoriete muziek. Natuurlijk ook weer franse muziek, waar ik al heel lang veel affiniteit mee heb. Niet alleen de muziek maar ook de mooie taal en de inhoud van de nummers voor mij een waar genoegen om naar te luisteren.

Maandag 18 juni zal ik jullie daarom een heel uur naar franse muziek laten luisteren.

Vanavond een mix met mooie nederlandstalige muziek en engelstalige popmuziek.

Luisteren jullie mee naar Living Blue op maandagavond van
20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of
www.stadsradiodelft.nl ).
Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

Alicia Keys – Fallin’
Paul Simon – Graceland
Clannad – I will find you
O3NG – Het is over
Zaz – Je veux
Brace & Maan – Wereld zonder jou
Suzanne Vega – Luka
Dotan – Home
Stromae – Formidable
Khaled – Aicha
The Police – So lonely
Indila – Derniere danse
Vreemde Kostgangers – Water bij de wijn

lees meer


Living Blue 14 mei 2018

Rotterdam 14 mei en de herinneringen
 
Het is 14 mei 1940 in Rotterdam. Duitse vliegtuigen gooien bommen op de stad. Ik kom uit Rotterdam en mijn moeder (nu 96 jaar) woonde als 18 jarige in het centrum van de stad. Zij hebben het bombardement overleefd want zij waren net weg.

Op een rare manier moet ik altijd in deze periode denken aan wat er toen gebeurd is. Zeker nu, nu er in mijn persoonlijke omgeving iemand overlijdt die me heel na staat en die het bombardement mee maakte in het centrum. Hij overleefde en ging in het verzet.

Geen gast dus vandaag maar zomaar muziek waaraan ik nu denk en die voor mij heel persoonlijke herinneringen zijn. Luister dus naar Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of ​www.radiodelft.nl​ ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur. 

lees meer


Living Blue 07 mei 2018

TU Delft Solar Boat Team
 
Zij geloven dat zonne-energie de toekomst heeft dankzij haar simpliciteit en toepasbaarheid. Om deze duurzame innovatie op de kaart te zetten, ontwerpt en produceert het team van 25 studenten van de TU Delft een zonneboot op draagvleugels. Dit jaar ligt de focus op efficientie, betrouwbaarheid en wendbaarheid. Met deze veelzijdige boot willen we het algemeen klassement van de Solar Sport One competitie winnen. Deze competitie zal plaatsvinden tussen mei en juli 2018.

Wil je meer weten over het team en de uitdaging die zij hebben in de competitie luister dan naar Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag van 13 - 14 uur.

lees meer


Living Blue 30 april 2018

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag


Vorige week hebben we uitgebreid stil gestaan bij de locatievoorstelling Lopen in de Schaduw van de Oorlog die op 4 mei na de Dodenherdenking wordt gespeeld. De makers en jeugd die de voorstelling gaan spelen zijn nu druk in de weer om deze voorstelling tot een mooie en respectvolle terugblik op de oorlogsjaren te maken.

Maar na de Dodenherdenking is er altijd weer de Bevrijdingsdag met helaas maar een paar evenementen en voor de rest een gewone dag. Maar toch dit is een reden dat we vandaag aandacht aan de organisatie van dit soort evenementen zeker nu er hiervoor toch heel strikte regels worden opgesteld door de gemeente.

Wil je meer weten luister naar Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 23 april 2018

Lopen in de schaduw van de oorlog

Eind van de week begint voor scholen de meivakantie weer. Twee weken vrij waarin we ook onze vrijheid vieren op 5 mei. Voor we dat doen is er op 4 mei de Dodenherdenking.

In aanloop naar de Dodenherdenking deden Remko Weyer en Alexa van der Velde begin februari in de Delftse Post een oproep aan ouderen die tijdens de 2e Wereldoorlog jong waren en in Delft woonden en jonge toneelspeler tussen de 13 en 25 jaar. Samen met de jongeren gingen Remko en Alexa met de ouderen in gesprek over hoe het was om in de oorlog op te groeien in Delft. Op basis van deze gesprekken hebben de jongeren met Remko en Alexa een locatievoorstelling gemaakt die op 4 mei na de Dodenherdenking in het centrum van Delft gaan spelen.

Wil je hier meer over weten luister naar Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 16 april 2018

Ook voor kinderen is er veel te doen in Delft.

 

Ja en dan zeker op zondag tijdens Blue Sunday Kids. Dans demonstraties, springkussens en workshops. Het lijkt er op dat het weer ook mee gaat werken dus gaan we bij de deelnemers van Blue Sunday vragen of het inderdaad een succesvol weekend is geweest. Luister naar Living Blue op maandag avond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag om 13.00 uur tot 14.00 uur.

lees meer


Living Blue 26 maart 2018

De VAK gaat verhuizen en samen met DOK wordt het OPEN.

 Het zal je niet ontgaan zijn maar er vinden al een paar maanden bouwwerkzaamheden plaats op het Vesteplein bij DOK. Ook binnen zijn nu de werkzaamheden zichtbaar. Er wordt ruimte gemaakt voor ruimtes waar de VAK haar cursussen kan gaan geven. DOK en VAK samen worden dan de informele ontmoetingsplaats waar taal, cultuur en techniek samen komen en gaat dan ook OPEN heten. Met ingang van het nieuwe cursusjaar van de VAK worden in OPEN dus de cursussen gegeven maar tot die tijd is er nog veel te doen en daar is ook geld voor nodig. Tijdens een feestelijke avond in februari zijn er daarom cowdfundingsacties opgestart. Wat moet er komen? Voor de muzieklokalen moet er goede isolatie, ventilatie maar ook inrichting en aankleding komen, voor de verschillende dans- en theater studio’s moeten er een zwevende vloer, spiegelwanden en audio apparatuur komen en tot slot moeten de schilders- en keramiek studio’s voorzien worden van isolatie, zonwering en een luchtbehandelingssysteem.

Alle campagnes vind je op de site www.voorjebuurt.nl/open  waar je ook de voortgang van de acties vindt. In Living Blue vanavond dus aandacht voor deze acties, want er is nog veel geld nodig, en de benefiet avond op 28 maart.

Luister dus maandag weer naar  Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ).
Herhaling van het programma woensdag 13.00 - 14.00 uur.

lees meer


Living Blue 19 maart 2018

Pieter van Foreest, dé zorgpartner dichtbij Afgelopen week was het de Week van Welzijn en Zorg en ook de lokale politieke partijen hebben de zorg voor ouderen en het waardig oud worden hoog in het vaandel staan.

Vandaar dat we vanavond Ilonka Ouwendijk van Pieter van Foreest hebben uitgenodigd om met hen te praten aan het brede , flexibele pakket aan services en diensten voor ouderen op het gebied van wonen, zorg, behandeling en welzijn in de regio Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland dat zij aanbieden met zo’n 3400 medewerkers en 2400 vrijwilligers. 

Wil je ook meer te weten komen over Pieter van Foreest, stem dan maandag weer af op Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Delft (106.3 FM of www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.
 

lees meer


Living Blue 12 maart 2018

In verband met het groot verkiezingsdebat in theater De Veste gaat Living Blue niet door op 12 maart 2018.

Vanavond groot verkiezingsdebat in theater De Veste.

Delft – 12-03-2018. Stadsradio Delft organiseert vanavond om 20.00 uur een groot verkiezingsdebat tussen de tien lijsttrekkers van de Delftse partijen. Delftenaren krijgen ook de kans om vragen te stellen aan de Delftse politici. Frans van Rijnswou en Aat Snaterse zijn de gespreksleiders en de toegang is gratis.

 

lees meer
Pagina 1 van 5