Menu


Living Blue 25 juni 2018

VAKANTIE

 

Nog even en dan is het weer zover vakantie. Living Blue gaat ook weer even op zomerreces maar niet voor dat ik jullie mee neem op een mooie reis.

We gaan vanavond twee keer naar Corsica, een eiland dat zo veel kanten heeft bergen, stranden en beschermde natuurgebieden. Het mooiste nummer vanavond is Terra en ik zie weer de grotten van Scandola waar we op een klein bootje binnen voeren. Glashelder water met een mooie zeeflora en fauna met luid I Muvrini dat weerkaatst in de grot. Een aanrader; ik krijg er nog steeds kippenvel van.

Er staan nog meer mooie bestemming en nummers op de lijst, het eerste eiland waar ik naartoe ging (Corfu), de steden die ik heb bezocht, jullie kunnen het allemaal horen.

Wil je weten waar ik eind juli naar toe ga? Ook deze staat in de US kan niet ontbreken in de muziek en is Alaska.

Genieten en luisteren jullie mee? Ga dan naar Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur . 

VOLGENDE UIZENDING is op 3 september na de zomerstop.

 

lees meer


Living Blue 18 juni 2018

Adamo – Inch’ Allah
Nana Mouskouri – Tu m’oublies
Julien Clerc – Hotel de Caravelles
France Gall – Tout pour la musique
Patrick Bruel – Place de grands hommes
Michel Legrand – Parfum de fin du monde
Ellen ten Damme – Les grands boulevards
Gilbert Becaud – Dimanche a Orly
Hugues Aufray – La fille du Nord
Zaz – Je veux
Michel Polnareff – Goodbye Marylou
Francis Cabrel – L’encre de tes yeux

Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of www.stadsradiodelft.nl ).
Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 11 juni 2018

Maggie MacNeil – Terug naar de kust
Frans Halsema – Ik mis
Rob de Nijs – Foto van vroeger
Liesbeth List & Ramses Shaffy – Pastorale
Raymond van het Groenewoud – Twee meisjes
Ramses Shaffy – Laat me
Reinhard Mey – Als de dag van toen
Stef Bos – Pappa
Klein orkest – Over de muur
Frank Boeijen – Kronenburg Park
Boudewijn de Groot – Avond
Claudia de Breij – Suzanne
Herman v. Veen – Anne

Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of www.stadsradiodelft.nl ).
Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

 

lees meer


Living Blue 04 juni 2018

Roberta Flack – Killing me softly
Lee Retenour – Stir it up
Marco Borsato – Dochters
Elton John – Tiny dancer
Dalida – Le temps des fleurs
Johnny Cash – A boy named Sue
Acda & de Munnik – Het regent zonnestralen
Patricia Kaas – Mom mec a moi
Eagles – Hotel California
Bloff – Harder dan ik hebben kan
Anouk – Lost
Lara Fabian – Je suis malade

Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of www.stadsradiodelft.nl ).
Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 28 mei 2018

Ik ben er even een paar weekjes tussenuit dus laat ik u weer luisteren naar mijn favoriete muziek . 

Door persoonlijke bezigheden die nu even veel aandacht van mij vragen ga ik er voor de zomerstop al even tussenuit. Dat betekent niet dat u tot de zomerstop mij moet missen want ik laat u graag genieten van mijn favoriete muziek. Natuurlijk ook weer franse muziek, waar ik al heel lang veel affiniteit mee heb. Niet alleen de muziek maar ook de mooie taal en de inhoud van de nummers voor mij een waar genoegen om naar te luisteren.

Maandag 18 juni zal ik jullie daarom een heel uur naar franse muziek laten luisteren.

Vanavond een mix met mooie nederlandstalige muziek en engelstalige popmuziek.

Luisteren jullie mee naar Living Blue op maandagavond van
20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of
www.stadsradiodelft.nl ).
Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

Alicia Keys – Fallin’
Paul Simon – Graceland
Clannad – I will find you
O3NG – Het is over
Zaz – Je veux
Brace & Maan – Wereld zonder jou
Suzanne Vega – Luka
Dotan – Home
Stromae – Formidable
Khaled – Aicha
The Police – So lonely
Indila – Derniere danse
Vreemde Kostgangers – Water bij de wijn

lees meer


Living Blue 14 mei 2018

Rotterdam 14 mei en de herinneringen
 
Het is 14 mei 1940 in Rotterdam. Duitse vliegtuigen gooien bommen op de stad. Ik kom uit Rotterdam en mijn moeder (nu 96 jaar) woonde als 18 jarige in het centrum van de stad. Zij hebben het bombardement overleefd want zij waren net weg.

Op een rare manier moet ik altijd in deze periode denken aan wat er toen gebeurd is. Zeker nu, nu er in mijn persoonlijke omgeving iemand overlijdt die me heel na staat en die het bombardement mee maakte in het centrum. Hij overleefde en ging in het verzet.

Geen gast dus vandaag maar zomaar muziek waaraan ik nu denk en die voor mij heel persoonlijke herinneringen zijn. Luister dus naar Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of ​www.radiodelft.nl​ ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur. 

lees meer


Living Blue 07 mei 2018

TU Delft Solar Boat Team
 
Zij geloven dat zonne-energie de toekomst heeft dankzij haar simpliciteit en toepasbaarheid. Om deze duurzame innovatie op de kaart te zetten, ontwerpt en produceert het team van 25 studenten van de TU Delft een zonneboot op draagvleugels. Dit jaar ligt de focus op efficientie, betrouwbaarheid en wendbaarheid. Met deze veelzijdige boot willen we het algemeen klassement van de Solar Sport One competitie winnen. Deze competitie zal plaatsvinden tussen mei en juli 2018.

Wil je meer weten over het team en de uitdaging die zij hebben in de competitie luister dan naar Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag van 13 - 14 uur.

lees meer


Living Blue 30 april 2018

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag


Vorige week hebben we uitgebreid stil gestaan bij de locatievoorstelling Lopen in de Schaduw van de Oorlog die op 4 mei na de Dodenherdenking wordt gespeeld. De makers en jeugd die de voorstelling gaan spelen zijn nu druk in de weer om deze voorstelling tot een mooie en respectvolle terugblik op de oorlogsjaren te maken.

Maar na de Dodenherdenking is er altijd weer de Bevrijdingsdag met helaas maar een paar evenementen en voor de rest een gewone dag. Maar toch dit is een reden dat we vandaag aandacht aan de organisatie van dit soort evenementen zeker nu er hiervoor toch heel strikte regels worden opgesteld door de gemeente.

Wil je meer weten luister naar Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 23 april 2018

Lopen in de schaduw van de oorlog

Eind van de week begint voor scholen de meivakantie weer. Twee weken vrij waarin we ook onze vrijheid vieren op 5 mei. Voor we dat doen is er op 4 mei de Dodenherdenking.

In aanloop naar de Dodenherdenking deden Remko Weyer en Alexa van der Velde begin februari in de Delftse Post een oproep aan ouderen die tijdens de 2e Wereldoorlog jong waren en in Delft woonden en jonge toneelspeler tussen de 13 en 25 jaar. Samen met de jongeren gingen Remko en Alexa met de ouderen in gesprek over hoe het was om in de oorlog op te groeien in Delft. Op basis van deze gesprekken hebben de jongeren met Remko en Alexa een locatievoorstelling gemaakt die op 4 mei na de Dodenherdenking in het centrum van Delft gaan spelen.

Wil je hier meer over weten luister naar Living Blue op maandagavond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 16 april 2018

Ook voor kinderen is er veel te doen in Delft.

 

Ja en dan zeker op zondag tijdens Blue Sunday Kids. Dans demonstraties, springkussens en workshops. Het lijkt er op dat het weer ook mee gaat werken dus gaan we bij de deelnemers van Blue Sunday vragen of het inderdaad een succesvol weekend is geweest. Luister naar Living Blue op maandag avond van 20 - 21 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag om 13.00 uur tot 14.00 uur.

lees meer


Living Blue 26 maart 2018

De VAK gaat verhuizen en samen met DOK wordt het OPEN.

 Het zal je niet ontgaan zijn maar er vinden al een paar maanden bouwwerkzaamheden plaats op het Vesteplein bij DOK. Ook binnen zijn nu de werkzaamheden zichtbaar. Er wordt ruimte gemaakt voor ruimtes waar de VAK haar cursussen kan gaan geven. DOK en VAK samen worden dan de informele ontmoetingsplaats waar taal, cultuur en techniek samen komen en gaat dan ook OPEN heten. Met ingang van het nieuwe cursusjaar van de VAK worden in OPEN dus de cursussen gegeven maar tot die tijd is er nog veel te doen en daar is ook geld voor nodig. Tijdens een feestelijke avond in februari zijn er daarom cowdfundingsacties opgestart. Wat moet er komen? Voor de muzieklokalen moet er goede isolatie, ventilatie maar ook inrichting en aankleding komen, voor de verschillende dans- en theater studio’s moeten er een zwevende vloer, spiegelwanden en audio apparatuur komen en tot slot moeten de schilders- en keramiek studio’s voorzien worden van isolatie, zonwering en een luchtbehandelingssysteem.

Alle campagnes vind je op de site www.voorjebuurt.nl/open  waar je ook de voortgang van de acties vindt. In Living Blue vanavond dus aandacht voor deze acties, want er is nog veel geld nodig, en de benefiet avond op 28 maart.

Luister dus maandag weer naar  Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ).
Herhaling van het programma woensdag 13.00 - 14.00 uur.

lees meer


Living Blue 19 maart 2018

Pieter van Foreest, dé zorgpartner dichtbij Afgelopen week was het de Week van Welzijn en Zorg en ook de lokale politieke partijen hebben de zorg voor ouderen en het waardig oud worden hoog in het vaandel staan.

Vandaar dat we vanavond Ilonka Ouwendijk van Pieter van Foreest hebben uitgenodigd om met hen te praten aan het brede , flexibele pakket aan services en diensten voor ouderen op het gebied van wonen, zorg, behandeling en welzijn in de regio Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland dat zij aanbieden met zo’n 3400 medewerkers en 2400 vrijwilligers. 

Wil je ook meer te weten komen over Pieter van Foreest, stem dan maandag weer af op Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Delft (106.3 FM of www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.
 

lees meer


Living Blue 12 maart 2018

In verband met het groot verkiezingsdebat in theater De Veste gaat Living Blue niet door op 12 maart 2018.

Vanavond groot verkiezingsdebat in theater De Veste.

Delft – 12-03-2018. Stadsradio Delft organiseert vanavond om 20.00 uur een groot verkiezingsdebat tussen de tien lijsttrekkers van de Delftse partijen. Delftenaren krijgen ook de kans om vragen te stellen aan de Delftse politici. Frans van Rijnswou en Aat Snaterse zijn de gespreksleiders en de toegang is gratis.

 

lees meer

Living Blue 05 maart 2018

De Hovenpassage bestaat 50 jaar en is Future Proof

De Hovenpassage bestaat 50 en is Future Proof, maar hoe begon het 50 jaar geleden.

Het winkelcentrum heeft zich ontwikkeld van een kleinschalig centrum aan de rand van Delft tot een mooi overdekt winkelcentrum midden in wijken die in de afgelopen 50 jaar zijn bij gebouwd. Wat is er in die 50 jaar gebeurd en wat gaat er nog gebeuren nu ook het gebied rondom het winkelcentrum verder wordt ontwikkeld met woningen.

Maar natuurlijk komen ook de activiteiten ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan aan de orde.

We praten hierover met Dennis Hoek en Rene Voortmeijer van Van Der Vorm Vastgoed en Arjen Dijkshoorn voorzitter van de winkeliersvereniging. 

Wil je dit allemaal ook weten, stem dan maandag weer af op Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

 

lees meer


Living Blue 26 februari 2018

KNNV afdeling Delfland, voor een natuurlijke leefomgeving


De Koninklijk Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) is opgericht in 1901 door o.a. Jac. P. Thijsse, Eli Heimans en Hendrik Heukels en in 1985 werd de afdeling Delfland opgericht. De doelstelling van de afdeling Delfland is het vermeerderen van de kennis van de natuur in de ruimste zin en het verbreiden van deze kennis, het aankweken van de belangstelling voor en de liefde tot de natuur, in de eerste plaats onder haar leden doch ook buiten de vereniging het bijdragen aan de natuur- en landschapsbescherming in de ruimste zin.
De KNNV afdeling Delfland streeft deze doelstellingen na door natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Zij staat voor een natuurlijke leefomgeving waarin mens en natuur samen een plek vinden. Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).

Met Geert Poelgeest praat ik over de activiteiten zoals de paddentrek van de afdeling Delfland van deze vereniging. 

Wil je dat ook weten stem dan maandag weer af op Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Delft (106.3 FM of  www.radiodelft.nl).
Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.
 

lees meer


Living Blue 19 februari 2018

Lotte Leufkens

Ze is pas 25 jaar maar heeft veel succes met haar draagbare bed voor gehandicapte kinderen, de Cloudcuddle. Sinds de start van deze start-up regent het prijzen voor deze jonge onderneemster en recent is ze opgenomen in de lijst van 50 talentvolle ondernemers van het FD.

Vanavond maken we kennis met Lotte en praten met haar over de onderneming, haar studie, toekomstplannen en wat al de publiciteit en prijzen doet met haar en haar onderneming. 

Wil je dat ook weten stem dan maandag weer af op Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Delft (106.3 FM of ​www.radiodelft.nl​ ).
Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 05 februari 2018

De Burgemeesters (Guy Verbeek)

Zij produceren evenementen en festivals, ontwikkelen marketing campagnes en bieden creative (marketing) oplossingen voor bedrijven. 
Last but not least zij houden ook nog eens van ongein.

Reden om met Guy Verbeek van de Burgemeesters te praten en hier wat meer over te weten te komen.

Wil je dat ook weten stem dan maandag weer af op Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Del (106.3 FM of  www.radiodelft.nl  ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 22 januari 2018

Dea Dia het netwerk voor vrouwelijke ondernemers

Dea Dia is ontmoeten, zaken doen en leren en dus de beste plek voor vrouwen
die willen doorgroeien als ondernemer en hun netwerk willen uitbreiden.

Wil je meer weten stem dan maandag weer af op Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Delft
(106.3 FM of www.radiodelft.nl ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

lees meer


Living Blue 15 januari 2018

Feest in de Spoorzone

 

Na bijna tien jaar bouwen komt het einde van project Spoorzone Delft in zicht. En dat wordt gevierd op zaterdag 20 januari 2018.

Alle Delftenaren krijgen dan voor één keer de gelegenheid om hard te lopen door de Willem van Oranjetunnel of mee te doen aan een spannende ondergrondse lampionnenwandeling.

Jongeren kunnen zich al skatend en dansend uitleven in de nieuwe Prinsenhofgarage, of zich onderdompelen in de wondere wereld van techniek.

Naast het Bolwerk, het net gevormde eiland naast het Stadskantoor, wordt een feestlocatie ingericht. Hier kan je terecht voor een hapje, drankje en livemuziek.

Wil je meer weten stem dan maandag weer af op Living Blue van 20 – 21 uur Stadsradio Delft (106.3 FM of www.radiodelft.nl ). Herhaling op woensdag van 13 – 14 uur.

 

lees meer


Living Blue 08 januari 2018

In het programma Living Blue kijkt Machteld Neubauer, samen met Guy Verbeek van de Burgemeesters,  terug  op de Donkere Dagen van Delft o.a. Lichtjesavond, Kerstmarkt, Beveiliging, Nieuwjaarsborrel.

Met Mischa van Herk van iQevents een gesprek over Winters Delft.
Dit  evenement blijft een week langer open.
Is/was het succesvol ? Wat waren/zijn de hoogtepunten? Wat staat er voor de laatste week op de agenda ? Komt het volgend jaar weer ?
Dat zijn vragen die Machteld Neubauer graag wil weten.

U kunt het programma Living Blue beluisteren maandag 08 januari 2018 van 20.00 tot 21.00 uur op Stadsradio Delft (106.3 FM of www.stadradiodelft.nl).
De herhaling van de uitzending is op woensdag van 13.00 – 14.00 uur.

lees meer

Pagina 1 van 5