Menu


Straatje Mol 21 april 2019

Als Nanda met een grote boodschappentas op maandagmorgen de studio van Stadsradio Delft binnen komt haar radiomaatje Joop vlak achter haar binnen.
“Wat zit er allemaal in die grote tas?” wil hij weten, nieuwsgierig als hij is. Nanda keert de tas ondersteboven en op de redactietafel daalt een regen van chocolade eitjes, eierdopjes, haasjes, kuikentjes, een schattig rieten mandje en een vrolijk geel tafelkleed. Voordat Joop iets kan zeggen, legt ze uit: “Ik ga de studio helemaal in Paassfeer brengen”. 
Joop knikt, hij snapt het.  “Een vrolijk paaskleed met een paasmandje met paaseieren dat hoort erbij”, legt ze nu uit. Joop bekijkt alles en zegt dan: “Ik vind het allemaal prachtig en ik ben dol op een chocolade eitje” likkebaardt hij al bij de gedachte aan de lekkernij. “Ja, dat wist ik, ouwe snoepkous”, lacht Nanda en loopt naar de radio en zet deze aan.
Joop begint gelijk met de bekende deun, die uit de radio schalt, mee te zingen.
Nanda, ook niet vies van een lekker muziekje, zingt vrolijk mee en legt ondertussen het gele tafelkleed op de redactietafel.
Net als Joop weer een nieuw lied in wil zetten wordt er op de deur geklopt. Verwonderd kijkt Joop Nanda aan.  “Wie zou dat zijn? “ vraagt hij verbaasd aan haar.
“Nou, als je open doet zie je het” antwoordt Nanda en neemt ondertussen een slokje koffie om haar keel te smeren. Joop loopt naar de deur …. Komt even later terug met een rood hoofd.
“Wie was dat?” vraagt Nanda nieuwsgierig. “De buurman” antwoordt Joop. “Wat moest die dan?” vraagt Nanda verbaasd.
“Hum, of het wat zachter kon” mompelt Joop een beetje met het schaamrood op de wangen. “Houdt die man niet van muziek ?” vraagt Nanda.
“Weet ik dat, het enige wat hij vroeg was of het wat zachter kon” mompelt Joop. “Nou, eigenlijk heeft hij wel een beetje gelijk, jij brult altijd zo” geeft Nanda eerlijk toe.
“Nee, nou wordt die helemaal mooi, wie gilt er als het om een hoge noot gaat?” dient Joop haar meteen van repliek en steekt een paaseitje in zijn mond.
“Oké, je hebt gelijk” zegt Nanda en begint zacht te neuriën.  Joop herkent het melodietje en fluit zachtjes mee.
Maar lang duurt het zachte gezang en gefluit niet. Na 5 minuten zingt het duo weer uit volle borst de liedjes mee.
“Wat is ons thema eigenlijk voor zondag?” vraagt Joop tussen twee noten door. “Moet je dat nog raden?” vraagt ze verwonderd en wijst met een groot gebaar naar de vrolijke paaseitjes en naar het gele tafelkleedje.
“Maar …. Verrassing ….. het tweede uur wordt anders” zegt ze geheimzinnig.

Benieuwd wat het tweede uur gaat worden ?

 

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio
Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 14 april 2019

Joop komt altijd zingend de studio van Stadsradio Delft binnen. Het maakt niet uit welk liedje, maar hij zingt altijd.
Nanda, al lekker aan de koffie, zegt lachend: “Zo, jij hebt er ook weer zin in vandaag”?
“Tuurlijk, altijd” antwoordt Joop en brult weer vrolijk verder. “Heb je al een thema voor a.s. zondag?” vraagt hij tussen twee liedjes door.
“Nou, eigenlijk niet, maar nu ik jou zo hoor krijg ik gelijk inspiratie” antwoordt Nanda.
“O ja, wat dan?” jodelt hij verder. “Als je nu even 5 minuten je mond houdt, zal ik het je vertellen” lacht Nanda.
“Mmm, vooruit dan maar” zegt Joop timide. “Wat dacht je van …… “ en meteen begint Nanda enthousiast te zingen.
“Huh …. Wat bedoel je nu toch? “ vraagt Joop verbaasd. “Nou da’s toch duidelijk?” zegt Nanda en kijkt hem vragend aan.
“Nou nee, ik snap er geen pepernoot van” antwoordt Joop en wil zijn mond alweer open doen om een nieuw lied ten gehore te brengen.
“Ho nou, stop, wat ben je nu aan het doen”? vraagt Nanda en kijkt hem aan. “Ik wil gaan zingen, hoezo?”
“Nou, weet je wat dan wordt ons thema: zingen, muziek en melodie, voor a.s. zondag, want zonder een melodie heb je geen muziek en kan je ook niet zingen, snap je?” zegt ze lachend en samen zingen ze dat het een lieve lust is.

Of het de twee nachtegaaltjes gelukt is hier muziek over te vinden?

 

Luister maar a.s. zondag, vanaf 11.00 uur,  naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft. ( O enne …. Meezingen is toegestaan.)

 

lees meer


Straatje Mol 07 april 2019

♪♪“Vandaag ben ik zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk”,
“Vandaag ben ik zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit”.♪♪

 

Zo komt Joop de studio van Stadsradio Delft binnen.
“Zo, wat ben jij vrolijk, heb je de hoofdprijs gewonnen of zo?”
vraagt Nanda verbaasd aan hem. “Nee, jammer genoeg niet, maar de zon schijnt en het is heerlijk weer buiten en ik heb zin in weer een nieuw
Straatje Mol” legt hij uit. “Ja, maar dat hebben we iedere keer na zondag, ons motto op de maandagmorgen is dan ook altijd: nieuwe week, nieuwe kansen” zegt Nanda.
“Hééé,  is dat ons thema voor a.s. zondag? “ vraagt Joop er meteen bot bovenop.
“Nee joh, daar is moeilijk muziek van te vinden, nee denk eens goed na, wat is onze slogan iedere zondag? “
“Ehh…  een dag niet gelachen is een dag niet geleefd? “antwoordt Joop. “Ook dát is een slogan die voor ons geldt, maar nee, die bedoel ik niet”.
Joop roert peinzend in zijn koffie, neemt een slokje en schudt dan zijn hoofd.
“Ik zou het niet weten” geeft hij aarzelend toe. “Nou, oké, ik zal je uit de brand helpen …. Toen jij binnen kwam, wat zong jij toen?” vraagt ze aan hem.

 

♪♪“Vandaag ben ik zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk”,
“Vandaag ben ik zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit”.♪♪
 

 

Begint hij meteen weer luidkeels te zingen.

“Ja, ho maar, genoeg…… vrolijk, blij, dat proberen we iedere zondag over te dragen aan onze luisteraars, even de dagelijkse beslommeringen vergeten en gewoon twee uurtjes vrolijkheid, nou en dát is ons thema voor a.s. zondag” antwoordt Nanda.
Joop zakt tevreden in zijn stoel terug en fluit heel zachtjes:

♪♪“Vandaag ben ik zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk”,
“Vandaag ben ik zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit”.♪♪

 

Wilt u aangestoken worden door de vrolijkheid van Joop en Nanda ?

 


Luister dan  a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 31 maart 2019

Joop komt ijskoud  binnen in de studio van Stadsradio Delft. Hij wordt op de voet gevolgd door Nanda.
“Brrr wat is het koud buiten” komt ze bibberend binnen. “Nou zeg dat wel, eerst maar even een lekkere warme kop koffie” zegt Joop en loopt al handenwrijvend naar de koffieautomaat.
“Je zou toch niet denken dat a.s. weekend de zomertijd ingaat” antwoordt Nanda en gaat op de verwarming zitten om warm te worden.  “Huh,  zomertijd, nu al?” vraagt Joop verwonderd.
“Ja, altijd het laatste weekend in maart en met ons doen nog eens zo’n 70 landen mee” knikt Nanda bevestigend en loopt naar de computer.
“Heb jij nooit moeite met dat uurtje vooruit?” vraagt Joop aan Nanda. “Mmm ’t gaat, meestal heb ik een paar dagen nodig om te wennen” antwoordt ze.
“Nou, bij mij duurt het meestal langer voor ik eraan gewend ben” antwoordt Joop. “Ja zeker tot oktober, als de klok weer een uurtje terug gaat” lacht Nanda.
“Noem mij nou eens wat voordelen van de zomertijd?” vraagt Joop. “In de zomer komt de zon zo vroeg op dat het al licht is terwijl de meeste mensen nog slapen. Door de klok te verzetten lijkt de zon later op te komen en weer onder te gaan. Hierdoor is het 's morgens langer donker, en blijft het 's avonds juist langer licht. De periode van daglicht komt zo beter overeen met de periode waarin de meeste mensen wakker zijn” ratelt Nanda achter elkaar. “Heb je het uit je hoofd geleerd of zo?” vraagt Joop en trekt zijn wenkbrauwen op.
“Nee, ik lees het zo voor vanaf de computer” lacht ze “het enige voordeel vind ik dat het ’s-avonds langer licht is en dat je dan in de late avondzon nog leuke dingen kunt doen”.
“Ja, dat wel, maar dan moet die zon natuurlijk wel schijnen en we een behaaglijker temperatuur krijgen” schimpt Joop.
“Joh, het komt heus wel goed met de zon en de temperatuur” stelt Nanda hem gerust.
“Hoe zit het trouwens met het thema voor a.s. zondag?” vraagt hij naar de eigenlijk bekende weg.
“Mmm, nog niet echt over nagedacht” antwoordt  Nanda, met een geheimzinnig gezicht.
“Ja dag, dat geloof ik niet, je hebt allang iets in je hoofd” antwoordt Joop. “Tuurlijk, waar hebben we het net over gehad?” vraagt ze aan hem.
“Over dat komend weekend de zomertijd weer in gaat” antwoordt Joop braaf.
“Nou, kijk, dat bedoel ik dus, dat wordt ons thema” beslist Nanda en gaat aan het werk.

 

Bent u zondag ook al ingesteld op de zomertijd ?

 

Luister dan vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 24 maart 2019

Joop is maandagmorgen nog maar net binnen of Nanda overvalt hem meteen.
“Wist jij dat de lente begint op het noordelijk halfrond?” vraagt ze gespannen aan hem.
“Ja, hallo, rustig aan zeg, ik ben net binnen en heb nog geen koffie van je gehad” antwoord hij.
Maar Nanda is niet te houden en roept, al lopend naar de koffiecorner: “Ja en tijdens de lente worden in de noordelijker streken van het noordelijk halfrond de bomen veel groener en gaan veel planten bloeien en wordt het geleidelijk warmer”.
Joop gaat lekker zitten, want hij kent Nanda, als ze eenmaal begint met praten is ze niet meer te houden. “Weet jij wat het woord  “lente” betekent ?” vraagt ze terwijl ze een kop koffie voor Joop
neerzet. Voordat Joop antwoord kan geven zegt ze er meteen achteraan: “Het woord “lente” is een oude afleiding van lang en heeft betrekking op het lengen van de dagen”.
Joop knikt maar eens en neemt een slok van zijn koffie. Nanda gaat verder: “De dagen in de lente worden ten opzichte van de voorgaande winter langer, en het zonlicht wordt sterker. Dat heeft effect op mensen, omdat de hoeveelheid serotonine en dopamine hoger wordt”. “Naast deze positieve effecten treedt ook voorjaarsmoeheid op, dat volgens een onbewezen theorie te wijten zou zijn aan een nog hoge concentratie melatonine”.
“Nou, van voorjaarsmoeheid heb jij vast geen last” mompelt Joop en drinkt zijn kopje koffie leeg.
“Ben je klaar?” vraagt hij verbaasd als hij niets meer hoort vanuit  de productieruimte.
“Wist je ook dat het traditie is in Nederland dat de voorjaarsschoonmaak wordt gehouden?” vraagt Nanda. “Heb jij de encyclopedie soms uit je hoofd geleerd of zo?” vraagt Joop.
“Nee, een encyclopedie heb ik niet nodig, ik bruis van de energie, zou dat ook door de lente komen?”
vraagt Nanda aan hem. “Tuurlijk joh, dat heeft er allemaal mee te maken” antwoordt Joop rustig, “By the way, heb je al een thema voor zondag?”
“Oeps, dat moet ik nog zoeken, maar ik heb eigenlijk weinig tijd, want ik wil ook nog naar het  tuincentrum om viooltjes en zo te gaan halen voor in de bloembakken” puft ze nu met een rood
hoofd. “Dat kan je morgen doen, nu eerst even een thema bespreken” beslist Joop nu.
“Mmm, ik heb geen inspiratie, weet jij wat?” vraagt ze aan Joop.
“Nou, eigenlijk heb je het de hele morgen al over de lente, dus waarom neem je dat niet als thema voor a.s. zondag?” antwoordt hij en kijkt haar vragend aan.
“Zo hé, dat is nog eens een strak plan, doen we” antwoordt Nanda en gaat meteen aan het werk.

 

Heeft u ook behoefte aan extra serotonine of dopamine?

 

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 17 maart 2019

Als Joop de studio binnenkomt struikelt hij zowat over een heleboel tassen.
Hij kijkt wat er in zit. In de ene tas zitten hamers en handzagen, in een andere tas verfpotten en kwasten, weer in een andere tas vuilniszakken en papierprikkers, verder nog een tas met harken, schoffels en nog meer tuingereedschap. Verbaasd kijkt hij om zich heen en ziet Nanda in een hippe overall zitten.
“Wat heb jij nu aan”? vraagt hij haar meteen.  “Nou, wat vind je van mijn overall”?
“Ja staat je goed, maar waarom heb je hem aan” ? vraagt hij nogmaals aan haar.
“Nou kijk, a.s. weekend is het NL DOET en nu dacht ik dat wij, als Straatje Mol, best onze medewerking kunnen gaan verlenen”.
Joop zucht, want voelt al nattigheid. Hij houdt helemaal niet van klussen.
“Nou, wat moet ik dan gaan doen”? vraagt hij met tegenzin.  “Als jij nu bij de kinderboerderij onkruid gaat harken, dan ga ik wel het hek schilderen” commandeert ze hem. “Moet dat nou”? vraagt hij bijna smekend om het niet te hoeven doen,  “ik heb een beetje last van mijn rug, zie je”.
“Ja, zelfs onze Koning en Koningin doen mee aan NL DOET, dus waarom wij niet” zegt Nanda kort en bondig. “Hier, ik heb voor jou ook zo’n hippe overall en een paar groene kaplaarzen” ze grijpt meteen in één van de vele tassen. “Kijk eens,  ik heb ook nog een gaaf petje voor je,  voor het geval dat er een vogel een ……   zegt ze lachend.

Bent u nieuwsgierig of het duo de handen uit de mouwen heeft gestoken ?


Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 10 maart 2019

Als Nanda de studio binnenkomt, ziet ze Joop, in trainingspak, op de grond liggen.
“Wat ben jij nou aan het doen?” vraagt ze verbaasd. “Zoals je ziet ben ik me aan het opdrukken” hijgt hij en blijft even liggen om op adem te komen.
“Joh, ik dacht dat je niet goed geworden was” antwoordt ze en gaat maar koffie voor hem zetten.
“Nou, kom eerst even op een stoel zitten en je koffie leuten” zegt ze tegen hem.
Moeizaam komt hij overeind en valt op de eerste de beste stoel neer.
“He, hé, dat valt nog niet mee” puft hij nog na.
“Ja, maar wie doet er dan ook zo idioot” lacht Nanda.
“Nou kijk, ik las over een wereldrecord opdrukken, dus dacht, dat kan ik misschien ook wel” antwoordt hij.
“Tuurlijk, kan jij dat” beaamt Nanda en gniffelt. “Hoeveel keer moet je je dan opdrukken?” wil zij nu toch wel weten.
Joop staat moeizaam op, pakt een krantenartikel en geeft dit aan Nanda.
Verbaasd leest zij:
Het wereldrecord met twee handen opdrukken in een uur is 3.877 maal door Bijender Singh uit India en is gehaald in 1988. Het record voor het meeste keer opdrukken op dezelfde manier zonder tijd, met soms korte pauzes, is 10.507 en staat op de naam van Minoru Yoshida uit Japan en is gehaald in oktober 1980.
“Nou, dan mag je wel flink oefenen als je dit wilt evenaren” lacht ze.
“Ja, daarom ben ik zo druk bezig” antwoordt Joop en gaat weer op de grond liggen.
“Heb je eigenlijk al een thema voor zondag?” vraagt hij terwijl hij druk bezig is met opdrukken.
“Eigenlijk nog niet, maar nu ik jou zo bezig zie, schiet me wel iets te binnen” antwoordt Nanda.
“Moet ik helpen? “ vraagt Joop al puffend.
“Nee hoor, oefen jij maar lekker door, ik red het wel” lacht Nanda en gaat aan het werk.

Benieuwd of Joop de poging opdrukken heeft gehaald ?

 

Luister dan maar a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 24 februari 2019

Joop zit heerlijk te genieten van zijn koffie als Nanda de studio  binnenkomt.
Om haar nek hangt een grote verrekijker, aan haar voeten grote laarzen en op haar hoofd een groen petje en verder heeft ze twee grote tassen bij zich.
“Wat ben jij van plan”? vraagt Joop meteen aan haar.
“Nou kijk, het is zulk prachtig weer, je hoort het voorjaar roepen” antwoordt ze met een lach.
“Nou, ik hoor helemaal niets” zegt Joop en voelt nattigheid.
“Nee, als je binnen blijft zitten hoor je ook helemaal niets” lacht Nanda.
“Toen ik vanmorgen hier naar toe fietste hoorde ik allerlei vogels zingen en die wil ik nu zien, dus …. kom op, we gaan naar buiten“ sprak zij kordaat.
Joop zucht, want weet ondertussen wel, als Nanda iets in haar hoofd heeft, zal het gebeuren ook.
Ondertussen pakt ze een paar kaplaarzen uit de ene tas en een verrekijker en petje uit de andere tas.
“Ik hoop toch zo dat ik de groene tsjak tsjak zal zien”? zegt ze verlangend.
“De groene watte ….? “ vraagt Joop en begint zijn kaplaarzen aan te trekken.
Nanda begint te zingen ….. “wat ruist daar in het  struikgewas het is een …..”
“Ja, ja rustig, ik kom al”, zucht Joop en samen vertrekken ze richting Delftse Hout.

 

Of het ze gelukt is ?

 

Luister zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 17 februari 2019

Joop en Nanda komen gelijktijdig binnen in de studio van Stadsradio Delft.
“Pff” zucht Nanda “ik zit met m’n handen in het haar”.
“ Hoezo” ? vraagt Joop verbaasd en kijkt naar haar haar waar niets aan te  zien is.
Terwijl Joop de koffie inschenkt, gooit Nanda de suikerklontjes in de kopjes.
“Vele handen maken licht werk” lacht ze. “Ik neem je werk uit handen, zodat jij straks je handen vrij krijgt om ons thema voor volgende week zondag op te schrijven.
“We slaan de handen ineen” zegt Joop met een grote glimlach. “ik denk dat ik het thema weet”.
“Ach hoe kan het ook anders” zegt Nanda “we zijn immers al jaren, twee handen op één buik”.

Wilt u ook een handje helpen ?

Luister dan a.s. zondag om 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 10 februari 2019

“Nou, moet je nou toch eens horen” zo komt Nanda op maandagmorgen de studio binnen.
“Wat is er aan de hand?” vraagt Joop verbaasd.
“Ik heb totaal geen inspiratie voor een thema voor a.s. zondag” antwoordt Nanda en kijkt sip.
“Nou, dat is jou nog nooit overkomen” probeert Joop haar een beetje op te beuren.
Hij staat op en schenkt koffie in, twee klontjes in haar kopje, want zo wil ze het graag.
Nanda heeft dit niet gezien en gooit er nog eens twee klontjes in en neemt een slok.
“Bah, wat is dat smerig zoet zeg” moppert ze en loopt naar de keuken om haar koffie weg te gooien.
“Ik had er al twee klontjes ingedaan” antwoordt Joop “had je dan niet gezien?”
“Nee, tuurlijk niet, anders had ik er niet nog eens suiker in gegooid” antwoordt ze.
Joop staat weer op en schenkt opnieuw koffie in voor haar. Hij pakt nu de suikerpot en houdt die voor haar neus.
“Ik gooi er nu twee klontjes in, zie je dat goed?” lacht hij en laat twee klontjes suiker in het kopje plonsen.
Nanda zwijgt en roert gedachteloos in haar kopje koffie, neemt een slokje en zegt: 
 “Ja,nu is het een lekker bakkie”.
Samen genieten ze nog van nog een kopje koffie en kijken elkaar eens aan.
Joop begint te lachen en zegt: “Zo, ben je weer een beetje opgekikkerd?”
“Ja, natuurlijk, dankzij jouw overheerlijke koffie zie ik het weer heel duidelijk allemaal” lacht ze.
“Nou, kom op, vertel dan nu maar wat voor thema je hebt voor a.s. zondag” vraagt Joop nieuwsgierig.
“Ik verklap niets, ik zwijg in alle talen” lacht ze naar hem en gaat op zoek naar muziek in de computer.
Joop trekt zijn schouders op en gaat beginnen met de verjaardagen en gebeurtenissen.

Wat het thema is geworden ?

Luister a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 03 februari 2019

Normaal gesproken is het heerlijk rustig op maandagmorgen in de studio van Stadsradio Delft, behalve deze keer.
Op de tafel liggen allerlei muziekinstrumenten van blokfluit, viool tot triangel, in de hoek staan een gitaar en een grote dikke contrabas, verderop een drumstel en een piano.
“Wat is dit allemaal”????? vraagt Joop zich verbaasd af.
Met een rood hoofd komt Nanda binnen. “O, je bent er al”.
“Wat betekent dit allemaal?” vraagt Joop aan haar.
“Nou kijk, ik dacht van muziek word je vrolijk dus waarom nemen we niet eens muziekinstrumenten als thema voor a.s. zondag”.
“Ja, strak plan” zegt Joop en kijkt verlekkerd naar het grote drumstel.
“Ik zou zo graag even een lekkere roffel op dat ding willen geven” zegt hij.
“Nou wat let je ….. als jij daar vrolijk van wordt ….. ga je gang”
antwoordt Nanda en gaat achter de piano zitten.
Samen spelen ze een vrolijke deun, die voor geen meter klinkt, maar ze worden er vrolijk van en dat is het belangrijkste.

Trommelt, fluit, pingelt of tokkelt u zondag ook gezellig mee met dit “muzikale” duo ?

Doe dat dan zondag vanaf 11.00 uur tijdens Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 27 januari 2019

“Moet je nou toch eens horen” zo komt Joop de studio binnen.
“Ik hoorde vanmorgen een deuntje op de radio, wat ik in het Engels ken, maar dit werd in het Nederlands gezongen”, zegt hij verbaasd.
“Maar dat komt toch wel meer voor ”, zegt Nanda en kijkt hem verwonderd aan.
“We hebben zo vaak dat we in Straatje Mol een Nederlandse plaat draaien die we dan
herkennen en  allebei zeggen: Dit nummer kennen we in het Engels, maar wie zingt het nu ook alweer en hoe heet het dan ?”.
“Ja, verdraaid, nu je het zegt”, antwoordt Joop, “meestal ga ik dan even snel googelen, maar soms kunnen we er niets van vinden”.
“Eigenlijk is dat best een leuk thema voor a.s. zondag”, zegt Nanda en gaat meteen zoeken op de computer of dat wel gaat lukken.
“En ?? al wat gevonden? ”, vraagt Joop na een paar tellen.
“Rustig aan, ik ben aan het zoeken”, antwoordt Nanda.
Joop schenkt nog maar eens een kop koffie in en loopt wat te ijsberen door de studio.
“Ga nou even rustig zitten, ik word nerveus van je”, zegt Nanda en tikt ijverig verder.
Na wat gezoek komt eindelijk het verlossende woord ‘GEVONDEN” eruit.
Joop slaakt een zucht van verlichting en veert op uit zijn stoel.
“Ken jij Riccardo Fogli ?", vraagt Nanda aan hem
“Nooit van gehoord, wat doet die man?”, vraagt Joop.
“Hij zingt Storie di tutti I giorni” gooit Nanda eruit of ze dagelijks Italiaans spreekt.
“Nee, nooit van gehoord”, antwoordt Joop en zakt teleurgesteld terug in zijn stoel.
“Als ik nu zeg: Marco Borsato met Dromen zijn bedrog, wat zeg jij dan”?, vraagt ze hem.
“O, maar dat nummer ken ik” en hij begint luidkeels te zingen.
“Ja, ho maar, nou de clou is dat Riccardo Fogli dat nummer heeft gezongen in het Italiaans in 1982 en Marco Borsato heeft het in 1994 vertaald in Dromen zijn bedrog.
“Jatwerk dus”, concludeert Joop meteen.
“Mm, zo zou je het kunnen noemen”, zegt Nanda.
“Lijkt me wel leuk om het programma te maken met de originele artiest en dan de Nederlandse artiest die datzelfde lied in het Nederlands zingt”, zegt Nanda.
“Ja, lijkt me onwijs gaaf”, roept Joop enthousiast uit.

 

Bent u ook benieuwd ?


Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 20 januari 2019

Als Joop op maandagmorgen de studio binnenkomt vindt hij Nanda gebogen over dikke boeken.
Hele dikke boeken. “Wat ben jij nu aan het doen ?” vraagt hij verbaasd.
Verbaasd kijkt ze op, want ze had Joop niet eens binnen horen komen, zo verdiept was ze in de hele dikke boeken.
“O hoi, nou ik ben aan het lezen” antwoordt ze en gaat weer verder met lezen.
“Ja, dat zie ik, maar wat ben je aan het lezen?” wil Joop weten.
“O, zo onwijs gaaf” antwoordt ze en gaat, zonder op te kijken,  weer verder met lezen.
“Wil je koffie?” vraagt Joop, want zo te zien zal hij zelf zijn kop koffie in moeten schenken.
“Huh, wat?” vraagt ze verstoord. “Of je koffie wilt” roept Joop hard vanaf de koffieautomaat.
“Ja, lekker, maar je hoeft niet zo te schreeuwen, ik ben niet doof” antwoordt ze en legt het boek opzij.
“Wat ben je nu toch zo druk aan het lezen ?” wil Joop nu toch weten, nu hij eindelijk haar aandacht heeft.
“Ik lees over de Gouden Eeuw” antwoordt Nanda en vervolgt: “wist jij dat h
et merendeel van de inwoners leefde in het westen, in het gewest
Holland
(ongeveer gelijk aan het huidige Noord- en Zuid-Holland). Daarvan leefde ongeveer de helft in een stad, in Holland vooral in Amsterdam, Leiden, Haarlem, Rotterdam, Delft, Dordrecht en Enkhuizen.” “Delft had in 1688 maar liefst 24.000 inwoners”.
“Mmm, dat is ook niet veel, hoeveel wonen er nu in 2019?” wil Joop weten.
“Even spieken, dat waren er in 2018 maar liefst 102.253”.
“Ja, grappig hé, dat je het allemaal kunt napluizen” antwoordt Nanda en wil het boek over de Gouden Eeuw weer oppakken.
“Ho even, je moet nog aan een thema werken voor a.s. zondag” antwoordt hij voor ze weer verder gaat met lezen.
“Joh, dat is appeltje – eitje hoor” lacht ze en pakt het boek en loopt er mee naar de computer.
“Wat ga je doen?” vraagt Joop verbaasd.
“Nou, kijken of er muziek is wat gaat over de Gouden Eeuw” antwoordt Nanda en zoekt in het muzieksysteem.
“Zal ik dan mijn ganzenveer maar pakken om de playlist op te schrijven?” lacht Joop.
“Ja, dat is een strak plan, maar wel duidelijk schrijven, anders kan ik het niet lezen” lacht ze en dicteert meteen een stuk muziek wat a.s. zondag gedraaid zou kunnen worden.

 

Benieuwd hoe de muziek klinkt bij het thema Gouden Eeuw ?

 

Luister dan vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 14 januari 2019

Joop en Nanda zitten heerlijk te genieten van een kop koffie.
“Heb je al een thema voor zondag?” vraagt Joop nieuwsgierig.
“Mm eigenlijk nog niet, ik heb totaal geen inspiratie” antwoordt Nanda en neemt een slokje koffie.
“Wat???” “Jij geen inspiratie???” antwoordt Joop verbaasd, “dat is nog nooit voorgekomen geloof ik, zolang ik je ken”.
“Klopt, maar deze keer lukt het echt niet” antwoordt Nanda benauwd.
“Joh, dan draaien we toch gewoon lekkere muziek voor de luisteraars” bedenkt Joop hardop de oplossing.
“Nee, dat vind ik niet zo leuk, je weet ik ben altijd gek op thema’s” zegt Nanda, staat op en loopt naar de kast waarin zich het archief van Straatje Mol bevindt.
Al bladerend door playlisten van de afgelopen tien jaar komt ze ineens een mapje met foto’s tegen.
Vol belangstelling kijkt ze in het mapje en roept ineens uit: “Ah, moet je nou toch eens komen kijken”.
Joop was een beetje weggedommeld, schrikt wakker en loopt naar haar toe.
Samen bladeren ze door het fotomapje.
“Ah wat is dat allang geleden” zegt Joop “wat hebben we nog jonge koppies”.
“Ja, hallo wat wil je, we doen het programma toch ook al heel erg lang samen” antwoordt Nanda.
“Weet je nog dat je vroeger, we zaten dacht ik nog aan de Phoenixstraat, waar ik toen met Henk
een verzoekplatenprogramma deed, jij kwam altijd eerder in de studio om gezellig bij te kletsen en omdat je zoveel van diverse artiesten wist te vertellen kreeg je langzamerhand de titel van “mijn” archivaris, weet je nog ?” vraagt Nanda aan hem.
“Nou zeker, of ik dat nog weet, maar toen presenteerde we nog niet samen, dat kwam pas later” antwoordt Joop.
“Ja, klopt, dat is zo gegroeid en zo is eigenlijk Straatje Mol ontstaan” antwoordt Nanda enthousiast.
“Ik weet nu ook ineens een thema voor a.s. zondag” roept ze er meteen achteraan.
“O ja, wat dan?” vraagt Joop nieuwsgierig.
“JIJ en IK” want dat is toch Straatje Mol ? antwoordt Nanda en gaat meteen aan het werk met het thema.

 

Benieuwd hoe dat is geworden?

Luister dan a.s. zondag om 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 06 januari 2019

Het is rommelig in de studio. Overal liggen nog kerstboomversieringen, servetjes, kerstkaarten, restjes poedersuiker, lege schalen en schoteltjes en hier en daar een vergeten oliebol.
Joop komt binnen en kijkt een beetje wazig om zich heen.
“Wat een troep” mompelt hij en begint met het opruimen van de oliebollen.
Hij is nog maar net begonnen of daar komt Nanda binnen met een emmer sop.
“Ah, jij bent er” roept zij enthousiast uit en loopt op hem toe.
“Nog de beste wensen voor 2019” en kust hem op beide wangen.
“Ja dank je, jij ook de beste wensen en dat we er ook het komende jaar maar weer iets moois van gaan maken” roept hij spontaan uit tussen het kussen door.
“Tuurlijk, dat moet toch gaan lukken, maar eerst gaan we de troep hier even opruimen” zegt Nanda en plenst met een natte doek over de kleverige tafel.
Joop begint alvast met het opruimen van de kerstversieringen.
Na een tijdje ijverig te hebben opgeruimd vindt Joop het toch wel tijd voor koffie worden.
Samen puffen ze, met een lekker bakkie, even uit.
“Wat is het afgelopen jaar snel gegaan eigenlijk” zegt Nanda.
“Ja, zeg dat wel, heb je al een nieuw thema in je hoofd voor a.s. zondag?”vraagt Joop nieuwsgierig.
“Nee, eigenlijk nog niet” antwoordt Nanda en staat weer op om de stofzuiger te pakken.
Na een uurtje zitten de opruimwerkzaamheden erop en kijken beiden tevreden om zich heen.
“Zo, alles weer spic en span en glimt of het nieuw is” zegt Joop.
“Zeg dat wel, ik weet meteen een thema voor zondag” roept Nanda enthousiast uit.
“O, je maakt me nieuwsgierig” antwoordt Joop.
“Je hebt het net zelf gezegd” lacht Nanda en gaat moe, maar tevreden aan het thema beginnen.

 

Heeft u ook zin in een  “spic en span”  2019 ?

 

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 30 december 2018

Als Joop binnen komt loopt hij al snuivend door de gang van het gebouw waar Stadsradio Delft
zijn studio heeft. Eenmaal daar aangekomen zwaait hij vol verwachting de deur open…… maar er is helemaal niets te zien. Hij loopt naar de redactieruimte, nog steeds snuivend, opent de deur, maar ook hier helemaal niets. Weer terug naar de ontvangstruimte. Daar aangekomen hangt hij zijn jas aan de kapstok en loopt naar het koffieapparaat en schenkt een kop koffie in.
Ondertussen komt Nanda ook binnen.
“Hé, goedemorgen, je bent er” zegt ze en hangt ook haar jas aan de kapstok en schenkt koffie in.
“Hoe is jouw Kerst geweest?” wil ze toch wel van hem weten. “O, lekker rustig” antwoordt Joop en
kijkt eigenlijk heel verbaasd en snuift maar weer eens.
“Begin je verkouden te worden?” vraagt ze aan hem.
“Nee, hoe dat zo?” antwoordt Joop en snuift nog maar eens. “Nou, je loopt zo te snuiven” antwoordt Nanda.
“Heb je helemaal niets bij je” vraagt Joop verbaasd.
“Nee, wat zou ik bij me moeten hebben dan?” vraagt Nanda verwonderd.
“Nou, meestal heb je een heleboel troep bij je, voor de uitzending van a.s. zondag” antwoordt Joop
en snuift nog maar eens hard. “Ja, dat is waar, maar a.s. zondag is het alweer de laatste uitzending van 2018, voor wat Straatje Mol betreft, dus ik zou niet weten wat ik mee had moeten nemen” lacht Nanda.
Joop snuift en antwoordt: “Wat ik wel verwacht had, was dat je bakspullen bij je zou hebben”.
“Bakspullen?” vraagt Nanda verbaasd.“Ja, om lekker oliebollen te bakken bijvoorbeeld” antwoordt Joop en snuift nog eens luidruchtig.
“Aha, ik snap je, daarom loop je zo te snuiven, jij dacht natuurlijk dat ik al druk aan het bakken
zou zijn” lacht Nanda. “Ja, zoiets” antwoordt Joop en is eigenlijk teleurgesteld, want zo’n lekkere oliebol met poedersuiker had hij wel gelust en stiekem ook op gerekend.
“Nou, ik moet je teleurstellen, dit jaar koop ik gewoon oliebollen” antwoordt Nanda.
“Maar wat is ons thema dan voor a.s. zondag?” wil Joop weten.
Nanda antwoordt niet, maar loopt naar de kast en vist uit het bakje van Straatje Mol een zakje.
Dat zakje legt ze voor Joop neer en schenkt nog eens koffie voor hen beiden in.
Joop, nieuwsgierig, opent het zakje en ziet tot zijn grote verbazing ………… een oliebol.
“Bah, dat is zeker een hele oude oliebol, van vorig jaar” zegt hij met een vies gezicht, want ze had
niets bij zich toen ze binnenkwam. “Nou, dat dacht ik niet, ik heb hem net voor je gekocht” lacht Nanda “maar ik heb nu wel gelijk een leuk thema in m’n hoofd, bedankt voor de tip”.
Joop kijkt verbaasd, snuffelt nog eens aan de oliebol en neemt toch een hapje.

 

Benieuwd naar het thema voor a.s. zondag ?

 

Luister dan vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 23 december 2018

Er hangt een serene rust in de studio van Stadsradio Delft.
De kerstboomlampjes branden, overal staan kaarsen, op de tafel ligt een vrolijk kerstkleed, er hangt een heerlijke, verse dennengeur en op de achtergrond klinkt zachtjes kerstmuziek.
Joop en Nanda zitten, genietend van een kop koffie, rustig op een stoel. (Dat zijn we niet van ze gewend.)
“Wat is dit jaar onwijs snel gegaan” mompelt Joop terwijl hij een stuk kerstkrans in zijn mond steekt.
“Man, praat me er niet van” zegt Nanda “eerst nog onze kerstuitzending a.s. zondag en dan alweer de laatste uitzending van 2018”.
“Ja” mijmert Joop, “volgende week gaan we terugblikken toch ?”
“O dat weet ik nog niet, ik ben mij nu aan het concentreren op a.s. zondag, waarin we veel verzoeken hebben van luisteraars”.
“Is dat ook ons thema?” vraagt Joop gelijk.
“Eigenlijk hebben we zondag geen thema, want Kerst is gewoon Kerst” antwoordt Nanda.

Als u nu a.s. zondag de kerstgroeten over wilt brengen in de uitzending  dan kan dat via telefoonnummer 015-200 600 3 of via onze website www.radiodelft.nl en luister dan vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft, want wie weet hoort u wel een ver familielid de groeten overbrengen. 

lees meer


Straatje Mol 16 december 2018

In de anders zo opgeruimde studio van Stadsradio Delft is het nu een beetje rommelig op deze maandagmorgen. Erg rommelig mag je wel zeggen.
Overal staan tassen, dozen, kerstballen, kerstkaarten, kerstlichtjes, kaarsen, een winkelwagen met doosjes en rollen kerstpapier.
Midden in de studio staat een half opgetuigde kerstboom.
Joop zit, bedolven onder een in de klit geraakt snoer met kerstlichtjes, engelenhaar en de kunstsneeuw, te genieten van zijn kopje koffie.
Nanda zit met een rood gebogen hoofd boven de kerstkaarten.
“We zijn er vroeg bij dit jaar” zegt Joop en puft nog een beetje na.
“Joh, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen, voor je
het weet zit je alweer aan de oliebollen en kan je de hele mikmak weer opruimen” zegt Nanda en legt haar pen neer.
“Zo nu even een lekker bakkie” zucht ze. Joop komt moeizaam overeind en schenkt een kop koffie voor haar in.
“We maken het hier nu wel gezellig, maar wat doen we a.s. zondag als thema?” vraagt hij ondertussen.
“Jeempie, daar heb ik nog niet over nagedacht, maar nu je het zegt, wat dacht je van kerstvoorbereidingen?” “Dat past precies met wat we nu aan het doen zijn” zegt ze. “Strak plan” antwoordt Joop en gaat weer zuchtend verder met het uit de klit halen van de kerstverlichting.

Benieuwd of de kerstvoorbereidingen zijn gelukt in Straatje Mol ?

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 09 december 2018

Als Joop de studio van Stadsradio Delft binnenkomt is het nog donker. Hij doet het licht aan, maar er gebeurt helemaal niets.
Alles blijft donker.

“Huh hoe kan dat nou?” denkt hij hardop. “Misschien zijn de stoppen door?” en loopt naar de stoppenkast.
Met een “technisch” gezicht kijkt hij alle stoppen na.
“Nee, alles ziet er goed uit” prevelt hij in zich zelf.
Net als hij de technische dienst wil bellen ziet hij in een hoekje een heel klein lampje. Hij loopt er op af en ziet tot zijn grote verbazing Nanda ineens zitten.
“Wat doe jij nou hier in het donker?” vraagt hij aan haar.
“Héé, je bent er” zegt ze “ik zag je niet binnenkomen”.
“Nee, vind je het gek, het is hier pikkedonker, denk dat de lampen stuk zijn” zegt hij met een moeilijk gezicht.
“Oooo wel nee joh, ik heb alle lampen los gedraaid” zegt ze.
“Waarom dan?” “Zo zie je geen fluit” zegt Joop en wil op een stoel klimmen om de lampen vast te draaien. “Neeeeee, niet doen, juist zo gezellig zo” roept Nanda “dit is precies de goede sfeer voor ons thema van a.s. zondag”.
“?????” Joop is één en al verbazing. “Wat is ons thema dan?” vraagt hij.
“Nou dinsdag 11 december is het weer lichtjesavond in de stad, dus …..”
“Ja ho, maar de schaatsbaan gaat ook open en ik had me juist verheugd op een ritje op de schaats met jou” antwoordt Joop een beetje timide omdat hij denkt dat dát wel niet door zal gaan.
“O gaaf, tuurlijk, maar waar zijn je schaatsen dan?” vraagt ze en kijkt om zich heen of ze de schaatsen ergens ziet liggen.
“Beneden, in mijn fietstas” antwoordt Joop.
“Dat moet ik zien” zegt Nanda en loopt met hem mee naar de fietsenstalling.
Joop opent zijn fietstas en daar, gewikkeld in een krant uit 1963, komen een paar echte lekkere, ouderwetse,  Friese doorlopers tevoorschijn.
Een beetje roestig, maar dat mag de pret niet drukken.
“Oké, dan gaan we toch die twee onderwerpen combineren” bedisselt Nanda en gaat meteen aan het werk. Joop volgt, tevreden, haar voorbeeld.

Doet u mee a.s. zondag ? Lekker schemeren met de schaatsen aan ?

Zondag vanaf 11.00 uur kunt u horen wat het geworden is bij Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 02 december 2018

Als Joop de studio binnenkomt breekt hij zowat zijn nek over pakjes, strikjes, plakband en papier.
“Wat is er nou weer aan de hand?” vraagt hij zich verwonderd af. Vol verbazing hangt
hij zijn  jas en helm aan de kapstok en loopt meteen door naar de koffie-automaat. 
Is hij net bijgekomen van hij en zij , komt er weer iets verrassends om de hoek kijken.
“Mmm, ben benieuwd wat dit nu weer te betekenen heeft” mompelt hij en loopt met zijn kopje koffie naar de redactietafel, gaat zitten en staart nog steeds vol verbazing naar de volle tafel.
Plots vliegt de deur open en komt Nanda binnen.
“Ah, je bent er al” zegt ze lachend en neemt ook een kop koffie en gaat naast Joop zitten.
“Wat is hier de bedoeling van?” vraagt hij en spreidt zijn armen met een weids gebaar.
“Nou, kijk het is  bijna Sinterklaas, dus dacht ik dat het wel aardig zou zijn als we als thema cadeautjes doen” roept Nanda enthousiast uit.
“Hoe zie je dat dan voor je?” vraagt Joop praktisch.
“Gewoon” antwoordt Nanda en neemt een slokje van haar koffie.
“Wat is dat nou voor een antwoord” vraagt Joop “Ga je de luisteraars langs of zo?”.
“Nee joh gekkie, dat kan toch niet,  ik moet ook nog presenteren” antwoordt Nanda.
“Oké” zucht Joop opgelucht “maar waarom heb je dan al dat plakband en die rollen cadeaupapier neergelegd?”
“Nou, kijk we pakken wel cadeautjes in, maar dan op muzikaal gebied” antwoordt Nanda en pakt een
rol cadeaupapier.
“Ik snap er geen pepernoot van” zucht Joop.
“Aha, je komt al aardig in de Sinterklaassfeer” lacht Nanda en begint een stuk  papier af te knippen.
“Nou, kom op, help even mee” roept ze vanaf de andere kant van de tafel.
Joop staat op en loopt naar haar toe. “Neem even dat plakband gelijk mee” zegt ze.
Hij loopt weer terug en pakt het plakband.
Nanda is al druk aan het inpakken, ja ….. van wat eigenlijk?

Nieuwsgierig geworden ?


Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer

Pagina 1 van 10