Menu


Straatje Mol 15 december 2019

In de anders zo opgeruimde studio van Stadsradio Delft is het nu een beetje rommelig op deze maandagmorgen. Erg rommelig mag je wel zeggen. Overal staan tassen, dozen, kerstballen, kerstkaarten, kerstlichtjes, kaarsen, een winkelwagen met doosjes en rollen kerstpapier. Midden in de studio staat een half opgetuigde kerstboom. Joop zit, bedolven onder een in de klit geraakt snoer met kerstlichtjes, engelenhaar en de kunstsneeuw, te genieten van zijn kopje koffie. Nanda zit met een rood gebogen hoofd boven de kerstkaarten.
“We zijn er vroeg bij dit jaar” zegt Joop en puft nog een beetje na. “Joh, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen, voor je het weet zit je alweer aan de oliebollen en kan je de hele mikmak
weer opruimen” zegt Nanda en legt haar pen neer. “Zo nu even een lekker bakkie” zucht ze. Joop komt moeizaam overeind en schenkt een kop koffie voor haar in. “We maken het hier nu wel gezellig, maar wat doen we a.s. zondag als thema?” vraagt hij ondertussen.
“Jeempie, daar heb ik nog niet over nagedacht, maar nu je het zegt, wat dacht je van kerstvoorbereidingen?” “Dat past precies met wat we nu aan het doen zijn” zegt ze. “Strak plan”, zegt Joop.antwoordt Joop en gaat weer zuchtend verder met het uit de klit halen van de kerstverlichting.

Benieuwd of de kerstvoorbereidingen zijn gelukt in Straatje Mol ?

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 08 december 2019

Als Joop de studio van Stadsradio Delft binnenkomt is het nog donker. Hij doet het licht aan, maar er gebeurt helemaal niets. Alles blijft donker. “Huh hoe kan dat nou?” denkt hij hardop. “Misschien zijn de stoppen door?” en loopt naar de stoppenkast. Met een “technisch” gezicht kijkt hij alle stoppen na. “Nee, alles ziet er goed uit” prevelt hij in zich zelf. Net als hij de technische dienst wil bellen ziet hij in een hoekje een heel klein lampje. Hij loopt er op af en ziet tot zijn grote verbazing Nanda ineens zitten. “Wat doe jij nou hier in het donker?” vraagt hij aan haar. “Héé, je bent er” zegt ze “ik zag je niet binnenkomen”. “Nee, vind je het gek, het is hier pikkedonker, denk dat de lampen stuk zijn” zegt hij met een moeilijk gezicht.“Oooo wel nee joh, ik heb alle lampen los gedraaid” zegt ze. “Waarom dan?” “Zo zie je geen fluit” zegt Joop en wil op een stoel klimmen om de lampen vast te draaien. “Neeeeee, niet doen, juist gezellig zo” roept Nanda “dit is precies de goede sfeer voor ons thema van a.s. zondag”. “?????” Joop is één en al verbazing. “Wat is ons thema dan?” vraagt hij. “Nou dinsdag 10 december is het weer lichtjesavond in de stad en Stadsradio Delft is er bij, dus …..” “Ja ho, maar de schaatsbaan gaat ook open en ik had me juist verheugd op een ritje op de schaats met jou” antwoordt Joop een beetje timide omdat hij denkt dat dát wel niet door zal gaan. “O gaaf, tuurlijk, maar waar zijn je schaatsen dan?” vraagt ze en kijkt om zich heen of ze de schaatsen ergens ziet liggen. “Beneden, in mijn fietstas” antwoordt Joop. “Dat moet ik zien” zegt Nanda en loopt met hem mee naar de fietsenstalling. Joop opent zijn fietstas en daar, gewikkeld in een krant uit 1963, komen een paar echte lekkere, ouderwetse,  Friese doorlopers tevoorschijn. Een beetje roestig, maar dat mag de pret niet drukken. “Oké, dan gaan we toch die twee onderwerpen combineren” bedisselt Nanda en gaat meteen aan het werk. Joop volgt, tevreden, haar voorbeeld.

Doet u mee a.s. zondag ? Lekker schemeren met de schaatsen aan ?

Zondag vanaf 11.00 uur kunt u horen wat het geworden is bij Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 01 december 2019

Als Joop de studio binnenkomt breekt hij zowat zijn nek over pakjes, strikjes, plakband en papier. “Wat is er nou weer aan de hand?” vraagt hij zich verwonderd af. Vol verbazing hangt hij zijn  jas en helm aan de kapstok en loopt meteen door naar de koffie-automaat.  Is hij net bijgekomen van begin en eind, komt er weer iets verrassends om de hoek kijken. “Mmm, ben benieuwd wat dit nu weer te betekenen heeft” mompelt hij en loopt met zijn kopje koffie naar de redactietafel, gaat zitten en staart nog steeds vol verbazing naar de volle tafel. Plots vliegt de deur open en komt Nanda binnen. “Ah, je bent er al” zegt ze lachend en neemt ook een kop koffie en gaat naast Joop zitten.
“Wat is hier de bedoeling van?” vraagt hij en spreidt zijn armen met een weids gebaar. “Nou, kijk het is  bijna Sinterklaas, dus dacht ik dat het wel aardig zou zijn als we als thema cadeautjes doen” roept Nanda enthousiast uit. “Hoe zie je dat dan voor je?” vraagt Joop praktisch. “Gewoon” antwoordt Nanda en neemt een slokje van haar koffie. “Wat is dat nou voor een antwoord” vraagt Joop “Ga je de luisteraars langs of zo?”. “Nee joh gekkie, dat kan toch niet,  ik moet ook nog presenteren” antwoordt Nanda. “Oké” zucht Joop opgelucht “maar waarom heb je dan al dat plakband en die rollen cadeaupapier neergelegd?” “Nou, kijk , we pakken wel cadeautjes in, maar dan op muzikaal gebied” antwoordt Nanda en pakt een rol cadeaupapier. “Ik snap er geen pepernoot van” zucht Joop. “Aha, je komt al aardig in de Sinterklaassfeer” lacht Nanda en begint een stuk  papier af te knippen. “Nou, kom op, help even mee” roept ze vanaf de andere kant van de tafel. Joop staat op en loopt naar haar toe.  “Neem even dat plakband gelijk mee” zegt ze. Hij loopt weer terug en pakt het plakband. Nanda is al druk aan het inpakken, ja ….. van wat eigenlijk?

Nieuwsgierig geworden ?

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 24 november 2019

 

“Heb jij al een thema in je hoofd voor a.s. zondag?” vraagt Joop aan Nanda. “Nee, ik heb nog geen flauw idee, jij wel?” “Zullen we eerst eens met een heerlijke kop koffie beginnen, wie weet krijgen we daar inspiratie van” antwoordt Joop. “Strak plan, want een goed begin is het halve werk” zegt Nanda en gaat lekker zitten. “En weet je al wat?” vraagt Joop na 5 minuten. “Nee, nog geen flauw idee, we hebben al zoveel thema’s gehad de afgelopen tijd dat ik het nu even niet zou weten” zegt Nanda. Joop is heel verbaasd, want dat is zijn radio-maatje nog nooit overkomen dat ze geen thema heeft. “Weet je wat, we beginnen gewoon bij de letter A en dan eindigen we bij de letter Z”  probeert hij haar op weg  te helpen. “A “ begint Joop enthousiast. “Die hebben we al gehad: advent, alfabet, alles of niets” antwoordt Nanda prompt. “Nou de B dan” probeert Joop opnieuw. “Nee, ook niet, beroepen, Bevrijdingsdag, bewegen, bloemen, blij, boerderij, burendag”. Joop noemt het hele alfabet op, maar niets is er wat Nanda inspireert als nieuw thema. “Nou, dan weet ik het niet meer” zegt Joop met een diepe zucht en neemt een slok van zijn inmiddels koud geworden koffie. “Dan maar geen thema?” vraagt hij een beetje paniekerig. “Ben je gek, tuurlijk wel, Straatje Mol zonder thema is geen Straatje Mol",  antwoordt Nanda er bot bovenop. “Ik heb toch wel een idee gekregen als ik zo door ons thema-lijst heenloop” zegt ze. “Wat dacht je van begin – eind?” “Zo dat is een goeie zeg, die hebben we nog niet gehad” knikt Joop tevreden.

En zo is de rust weergekeerd in de studio van Stadsradio Delft.

Bent u ook nieuwsgierig naar het begin en eind van Straatje Mol ?

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 17 november 2019

Alles is donker en stil. Het is koud. De regen klettert tegen de ramen, af en toe een felle onweersflits  en de wind waait uit de verkeerde  hoek.
“Piiiiieeeeeeep” doet de deur van de studio van Stadsradio Delft als Nanda hem open wil doen. “Brrr wat klinkt dat griezelig” denkt ze.
Eenmaal  binnen ziet ze in een hoekje een donkere gedaante. Ze zoekt het knopje van het licht, maar kan dat zo gauw niet vinden. Net voor ze besluit om de studio weer  te verlaten komt de donkere gedaante op haar af.  “Ooooo, ga weg,  engerd” gilt ze. “Nan, rustig, wat is er aan de hand?” vraagt de donkere gedaante. De donkere gedaante doet het licht aan en nu ziet ze hem staan in de volle TL verlichting. “Poe gek, ik schrok me wezenloos, wil je dat nooit meer doen?” vraagt ze nog trillend op haar benen van de schrik. “Kom maar, ga eens even lekker zitten, dan schenk ik koffie voor je in” stelt Joop haar gerust. Als ze een beetje bijgekomen is van de schrik vraagt Joop: “Waar schrok je nou zo van?” “Nou kijk, het weer werkte  al niet mee, de deur piepte en het was zo donker in de studio en dan jij daar in dat hoekje” rilde ze nog na. “Is dat alles?” vraagt Joop verbaasd. “Noem dat maar alles, maar zeg eens eerlijk, ben jij nooit bang?” vraagt Nanda aan hem. Nu moet Joop toch ook bekennen dat hij weleens echt bang is. Waarvoor…………..?

 

Luister maar a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 10 november 2019

 

“Hé, goedemorgen” komt Joop de studio binnen. Goedemorgen”antwoordt Nanda en buigt zich over een stapel boekjes. “Wat ben jij aan het doen?”wil Joop weten. “Ik zit oude poëziealbums te bekijken, die kwam ik tegen in een doos op zolder” laat Nanda weten. “Kijk, hier heb ik een versje van een vriendinnetje van vroeger” lacht ze en samen lezen ze:

                  “Als je later een dametje bent,
                   met opgestoken krulletjes en allerlei mooie spulletjes.
                  Met hooggehakte schoentjes en hoedjes met pompoentjes.
                 Japonnetjes van zij, och denk dan nog eens aan mij”.
                  Dikke kus van je vriendinnetje Els.

“O, wat een lief gedichtje” roept Joop uit “maar heb je Els na je lagere schooltijd nog wel eens gezien ?” wil hij weten. “Nee raar is dat, nooit meer iets van gehoord of gezien na de lagere school” antwoordt Nanda. “We waren altijd hele dikke vriendinnen, deelde “hartsgeheimen” en waren eigenlijk altijd samen”. “Ik zou toch wel eens willen weten hoe het met haar gaat, waar ze woont en zo” mijmert ze verder. “Heb jij eigenlijk nog vrienden van vroeger?” wil ze nu van Joop weten. “Nou, eerlijk gezegd, geen vrienden meer van de lagere schooltijd” bedenkt Joop zich nu. “Ja, gek is dat eigenlijk, je brengt toch ruim 6 jaar met elkaar door en als je dan van school gaat, verlies je elkaar uit het oog” antwoordt Nanda en bladert nog wat in haar poëziealbum. “Ah kijk, hier een versje van een andere vriendinnetje, maar daar had ik toch niet zo’n band mee als met Els, dat was een beetje een kattenkop” lacht Nanda. “Waarom liet je haar dan in je album schrijven?” wil Joop weten. “Dan zal ik dat wel sneu voor haar hebben gevonden of zo, daarom mocht ze erin schrijven” antwoordt ze en kijkt nog eens naar het versje. “Niet zo’n leuk versje als dat van Els”. “Nee, je kijkt er ook een beetje “viezig” bij” gniffelt Joop, want hij kent haar ondertussen wel. “Tegenwoordig heb je ook facebook, waar je ook een heleboel “vrienden” hebt” antwoordt Nanda “maar er gaat eigenlijk niets boven echte vrienden, waar je mee op stap gaat, of een bakje koffie mee doet, zoals wij nu doen”. “Dus ik ben je vriendje?” wil Joop weten. “Tuurlijk, jij bent mijn vriendje” antwoordt Nanda en geeft hem een aai over zijn bol.

 Luister a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

 

lees meer


Straatje Mol 03 november 2019

Nanda is nog maar net binnen of Joop vraagt aan haar: “Weet jij of de koffie op is?” Nanda schudt haar hoofd en loopt naar de koffiebus, kijkt in de bus en ziet de bodem. “Koffie is inderdaad op” antwoordt zij. “Hebben we nog ergens voorraad?” vraagt Joop weer. Nanda zegt niets, loopt naar de gang en komt even later terug met een nieuw pak koffie. “Ah, gelukkig, waar haal jij dat zo snel vandaan?” vraagt Joop nieuwsgierig. “Ja, dat is voor jou een vraag en voor mij een weet” lacht ze en doet de koffie in de bus. Joop staat op en gaat meteen koffie zetten. “Oeps, de suiker is ook op” zegt hij bijna verlegen, “weet jij of we nog ergens suiker hebben?”
Weer staat Nanda op en komt even later terug met de suiker. Tevreden laat Joop een klontje suiker in zijn kopje vallen en samen genieten ze van een heerlijk kopje koffie. “Ik heb een vraagje” zegt Joop “heb jij misschien een pen voor mij ? Alle pennen zijn op”. Nanda knikt en geeft hem een pen uit haar tas. “Heb je al een thema voor a.s. zondag? ” vraagt hij aan haar. “Nou eigenlijk nog niet” moet ze eerlijk bekennen. Joop gaat er nu even goed voor zitten en gooit er wat thema’s uit die hem te binnen schieten. “Nee joh, die hebben we al gehad, of ik vind ze niet zo leuk, of er is geen muziek over te vinden” antwoordt ze nu. “Hoeveel thema’s hebben we eigenlijk in al die jaren al behandeld ?” vraagt hij. Nanda kijkt de lange lijst met thema’s na en komt op ruim tweehonderd. “Zoveel?” vraagt Joop verbaasd. “Ja, eigenlijk nog veel meer, want sommige thema’s hebben we al meerdere keren gehad” antwoordt ze. “Wat bedoel je?” vraagt Joop. “Nou kijk, als ik kijk naar ons thema “Kerst”, dan zie ik dat die eigenlijk ieder jaar terug komt, net als Sinterklaas en Pasen” antwoordt Nanda. “Toch niet steeds met dezelfde muziek?” vraagt Joop verwonderd. “Nee, de playlist passen we ieder jaar opnieuw aan, met zeg maar nieuwe hits uit dat jaar” zegt Nanda en kijkt hem nu lachend aan. “Wat lach je nu?” vraagt Joop verbaasd. “Nou, je zit mij zoveel vragen te stellen, dat ik meteen een goed idee kreeg voor a.s. zondag” lacht ze naar hem. “O, vertel” vraagt hij nieuwsgierig. “Mmm, dat is voor jou een vraag en voor mij een weet” zegt ze geheimzinnig en gaat aan het werk.

Wilt u weten wat het thema is?

 

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 27 oktober 2019

Als Joop en Nanda op maandagmorgen binnen komen in de studio is het nog heel erg donker. “Het lijkt wel nacht” zegt Joop en stoot zijn teen tegen de tafelpoot. Heel hard roept Joop: “AAAUUUU”. “Wacht dan even tot ik het licht aan heb gedaan, dan zie je waar je loopt” zegt Nanda en doet meteen het licht aan. “Ja maar kijk ik heb mijn handen vol  en dat wilde ik eerst even kwijt, snap je” antwoordt Joop benauwd. Nanda ziet nu pas dat hij een hele stapel papier, zijn jas, handschoenen, sjaal  en helm in zijn handen heeft. “Heb jij geen tas?” vraagt ze verbaasd. “Tuurlijk wel, ik moet toch ook boodschappen doen en zo” antwoordt Joop en trekt zijn schoen uit om naar zijn teen te kijken. “Waarom neem je die dan nu niet mee, had je al die troep in kunnen doen en had je je handen vrij gehad en niet je teen hoeven te stoten” zegt Nanda en loopt naar het koffieapparaat. “Je hebt helemaal gelijk, maar ik was al onderweg hier naar toe,  toen ik er aan dacht” bekent Joop. “Brr, koud is het hier, het lijken wel de donkere dagen voor Kerst” zegt Nanda en loopt naar de thermostaat en zet deze hoger. Joop bestudeert nog steeds aandachtig zijn teen, waar niets aan te zien is. “Nou kom, trek je sok en schoen maar weer aan, dan kunnen we aan het werk” bedisselt Nanda. “Wat is het thema eigenlijk?” vraagt Joop, terwijl hij zijn sok aan het aantrekken is. “Ik kreeg ineens een brainwave toen ik hier naar toe kwam” zegt Nanda en kijkt hoe hij zit te wurmen met zijn schoen. “Jij??? een brainwave????”  vraagt Joop verbaasd. “Ja, toevallig wel” lacht Nanda. “Hé hé, mijn schoen is aan” puft Joop met een rood hoofd. “Nou, wil je nou nog ons thema weten of niet?” vraagt Nanda. “Zal wel iets met voeten of zo te maken hebben” antwoordt Joop en kijkt haar vragend aan. “Nee, mis, was zei je toen je binnenkwam?” vraagt ze aan hem. “Hmm ….. o ja, dat het wel nacht leek” antwoordt Joop. “Juist, dus doen we als thema voor a.s. zondag: DE NACHT VAN DE NACHT” antwoordt Nanda en gaat verder “dan staan we even stil bij hoeveel energie we eigenlijk in de nacht nutteloos verspillen”. “Juist ja” antwoordt Joop en kijkt een beetje verbaasd. “Ja dan doven de meeste bedrijven hun overbodige verlichting”. “Gaan wij dan Straatje Mol in de nacht doen?” wil Joop nu toch wel weten en denkt aan zijn heerlijke bed. “Nee, natuurlijk niet, Straatje Mol is gewoon zondag om 11.00 uur, maar een keertje erbij stil staan kan toch geen kwaad?’ zegt Nanda. Joop knikt bevestigend en is het eigenlijk met haar eens. “O en vergeet niet je wekker een uurtje terug te zetten, want het is ook nog eens wintertijd” roept ze hem nog na.

 

Luister dus zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol op Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 20 oktober 2019

Joop komt altijd zingend de studio van Stadsradio Delft binnen. Het maakt niet uit welk liedje, maar hij zingt altijd. Nanda, al lekker aan de koffie, zegt lachend: “Zo, jij hebt er ook weer zin in vandaag”? “Tuurlijk, altijd” antwoordt Joop en brult weer vrolijk verder. “Heb je al een thema voor a.s. zondag?” vraagt hij tussen twee liedjes door. “Nou, eigenlijk niet, maar nu ik jou zo hoor krijg ik gelijk inspiratie” antwoordt Nanda. “O ja, wat dan?” jodelt hij verder. “Als je nu even 5 minuten je mond houdt, zal ik het je vertellen” lacht Nanda. “Mmm, vooruit dan maar” zegt Joop timide. “Wat dacht je van …… “ en meteen begint Nanda enthousiast te zingen. “Huh …. Wat bedoel je nu toch? “ vraagt Joop verbaasd. “Nou da’s toch duidelijk?” zegt Nanda en kijkt hem vragend aan. “Nou nee, ik snap er geen pepernoot van” antwoordt Joop en wil zijn mond alweer open doen om een nieuw lied ten gehore te brengen. “Ho nou, stop, wat ben je nu aan het doen”? vraagt Nanda en kijkt hem aan.
“Ik wil gaan zingen, hoezo?” “Dat wordt ons thema voor a.s. zondag” zegt ze lachend en samen zingen ze dat het een lieve lust is.

Of het de twee nachtegaaltjes gelukt is hier muziek over te vinden?

 

Luister maar a.s. zondag, vanaf 11.00 uur,  naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft. ( O enne …. Meezingen is toegestaan.)

 

lees meer


Straatje Mol 13 oktober 2019

“Brrr wat is het koud” komt Joop al handenwrijvend de studio binnen. “Ja, valt tegen”beaamt Nanda en schenkt gauw een kop warme koffie voor hem in. “Ja, we zullen er toch weer aan moeten geloven”. “Waaraan?” vraagt Joop. “Nou, dat de temperatuur weer gaat zakken” zegt Nanda en zet de koffie voor hem neer. “He, lekker, daar knap je van op” antwoordt Joop en warmt zijn handen aan de warme koffie. “Maar, jij bromt nog met je zomerjas aan” zegt Nanda als ze naar de kapstok kijkt waar Joop zijn jas heeft opgehangen. “Ja, klopt, het is pas begin oktober en ik dacht als ik nu laat begin met mijn winterjas dan valt het straks in december en januari misschien wel mee met de kou”. “Nou, ik heb mijn winterjas al aan hoor, heerlijk warm” lacht Nanda “ik ben niet zo stoer als jij”. Joop voelt zich trots als zij dit zegt. Maar hij moet toch wel eerlijk bekennen dat het hem erg tegenviel qua temperatuur. “Weet je waar ik echt een hekel aan heb?” zegt Nanda. “Nou?” wil Joop weten. “Als er zo’n snijdend koude wind staat, dat je je oren niet meer voelt, alsof ze van je hoofd zijn gevallen” antwoordt Nanda. Joop rilt en geeft onmiddellijk toe dat hij daar ook echt een hekel aan heeft. “Nou, nu maar een beetje positiever geluid, want het kippenvel loopt over mijn rug” lacht hij. “Eigenlijk is het nooit goed” bedenkt Nanda. “Afgelopen zomer, zo’n 40 graden, liepen we te puffen en te klagen dat het zo warm was en nu is het de koudste 7e oktober ooit en mopperen we dat het zo koud is” lacht ze. “Mmm, mopperen, dat zou een leuk thema zijn voor zondag” bedenkt Joop hardop. “Niks daar van,  dat is veel te negatief, in Straatje Mol wordt nooit gemopperd” antwoordt Nanda beslist. “Nou, kalm maar, het was maar een idee” antwoordt Joop en weet dat ze vast allang iets in haar hoofd heeft en dan kan hij hoog en laag springen, maar dat verandert niets. “Oké, zeg maar wat het thema is voor a.s. zondag” vraagt Joop. “O, ik heb iets heel leuks in mijn hoofd” antwoordt Nanda en loopt naar de computer om het een en ander op te zoeken. “Ja, dat zal wel, fijn dat ik het ook te horen krijg” moppert Joop. “Kijk, wij zijn altijd goed gemutst en dat leek mij een leuk thema” lacht Nanda en gaat aan het werk. Joop schuifelt nog wat op zijn stoel heen en weer, maar staat dan op en gaat op zoek naar verjaardagen en gebeurtenissen.

 

Bent u zondag ook goed gemutst ?

 

Luister dan zeker naar Straatje Mol, vanaf 11.00 uur, op Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 06 oktober 2019

Als Nanda de studio binnenkomt staat Joop voor het raam en staart naar boven. “Goedemorgen, wat sta jij nou te doen?” vraagt ze aan hem en hangt haar jas op. “Ik wacht op Lorenzo” antwoordt Joop en kijkt meteen weer naar boven. “Lorenzo?” “Wie is dat?” “Een nieuwe medewerker of zo?” wil Nanda weten.
“Nee joh, gekkie, het is de storm die over Ierland en Engeland er aan komt” zegt Joop, “moet je die wolken eens tekeer zien gaan”. Nanda gaat naast hem staan en kijkt ook naar de lucht. “Kijk, dat lijkt nu net een gezicht met een lange neus” roept ze enthousiast. “Ja, en die wolk lijkt op een kat met een hoge rug” wijst Joop. “Ik vind die wolken altijd fascinerend, maar wist je dat de wolken namen hebben?” vraagt Nanda aan hem. “Ja, ik heb er wel eens over gehoord in het weerbericht” antwoordt Joop. “Wat vind jij nu de mooiste wolken” wil hij weten van Nanda. “Nou, ik vind cumulus wolken heel erg mooi”. “Watte? “ “Ja, het lijkt op watten, maar cumulus wolken zijn helder wit en lijken op grote rookwolken van katoen. “Dit komt omdat deze wolken soms zeer dik en lang zijn en vaak opwaarts groeien in grootte. Cumulus wolken zijn verticaal ontwikkelde wolken wat betekent dat het zeer hoge wolken kunnen worden”. “Waarom vind je die zo mooi?” wil Joop weten. “Dat weet ik niet, maar de vorm en de grootte vind ik imposant” antwoordt Nanda. “Nou” zegt Joop “ik heb wel eens van Stratus wolken gehoord”. “Ja, maar die wil je niet graag zien, want dan komt er meestal regen en is het een grijze, saaie dag” antwoordt Nanda. “Bij cumulus wolken kan de zon gewoon heerlijk schijnen”. “Hoe weet je dit allemaal?” vraagt Joop. “Nou, toen ik hierheen kwam heb ik ook naar de lucht gekeken en toen schoot me ineens een mooi thema te binnen, dus heb ik me er even in verdiept” lacht ze. “Aha, dus ons thema wordt wolken” antwoordt Joop opgelucht dat hij het thema heeft geraden. “Ja, en bij de wolken hoort ook wind die de wolken weg blaast” antwoordt Nanda. Samen kijken ze nog even naar de lucht en gaan dan aan het werk.

 Wilt u hier meer over horen? Misschien zitten Joop en Nanda wel op een roze wolk ? Want bij Straatje Mol hoort altijd een optimistisch geluid.

Luister zondag maar vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 29 september 2019

 

Als Nanda de studio binnenkomt kijkt ze meteen in het glunderende gezicht van Joop. “Zo, wat straal jij, wat is er aan de hand?” vraagt zij aan hem. “Kijk, ik heb een lot gekocht en ik voel gewoon dat ik daar geld op ga winnen” antwoordt Joop en wappert met het lot. “Nou, als dat zo zou zijn wat zou je er dan mee gaan doen?” wil Nanda van hem weten. “Tja,daar heb ik nog niet over nagedacht” antwoordt Joop een beetje bedremmeld. “Ach, weet je, geld maakt niet gelukkig” antwoordt Nanda en loopt naar de koffieautomaat. “Nee, dat is bekend, maar het is wel handig om te hebben” lacht Joop. “Wat zou jij doen ?” wil hij nu toch wel van Nanda weten. “Mmm, ik zou het denk ik voorlopig rustig op de bank zetten en dan op m’n gemakje nadenken” peinst ze. “Nou, op de bank, daar krijg je niet veel rente meer op tegenwoordig” antwoordt Joop “dan kan je het beter in een ouwe sok stoppen”. “Nee joh, veel te riskant” grijpt Nanda gelijk in. “Maar niemand hoeft het toch te weten?” antwoordt Joop laconiek. “Hoe laat is eigenlijk de trekking van jouw lot?” vraagt Nanda. “Zo meteen, om 10.00 uur” antwoordt Joop en kijkt op de klok. Hij ziet dat het kwart voor 10 is, staat op en begint zenuwachtig heen en weer te lopen. “Ga nou eerst nog even zitten en drink je koffie, ik word zenuwachtig van je” vraagt Nanda. Joop gaat 5 tellen zitten en staat dan weer op. “Ik ga vast naar beneden” zegt hij en trekt zijn jas aan. Nanda, toch ook wel nieuwsgierig, vraagt: “Zal ik met je meegaan om te helpen sjouwen?” “Nee, dat hoeft niet, dat kan ik wel alleen  en als het heel veel is, laat ik het gewoon thuis bezorgen” zegt Joop en loopt weg. Nanda gaat voor het raam staan en kijkt of ze iets ziet. Maar er is niets te zien. Na 5 minuten is Joop terug. “En?” wil Nanda meteen van hem weten “hoeveel heb je gewonnen?” Joop zucht, haalt zijn schouders op en antwoordt bedeesd: “5 euro”.  Nanda onderdrukt een lachbui. “Nou ja, dat is toch iets” antwoordt ze “kan je een reep chocola voor kopen” want ze weet dat Joop een snoeper is. “Heb je eigenlijk al een thema voor zondag?” vraagt Joop, om van het onderwerp “lot, veel geld winnen enz.” af te zijn. “Je hebt me op een idee gebracht” antwoordt Nanda en gaat aan het werk.

Benieuwd wat het thema is ?

 

Luister maar zondag om 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 22 september 2019

                                                  

Herfst, herfst, wat heb je te koop
       Duizend kilo bladeren op een hoop
       Zakken vol met wind
      Ja m’n kind
      ‘k Weet niet of jij dat aardig vindt

 


Zo komt Joop op maandagmorgen luid zingend de studio binnen van Stadsradio Delft.
Nanda is al aanwezig en zit aan de redactietafel met kastanjes, lange prikkers en een heleboel knotten wol.
“Wat een gaaf liedje” zegt Nanda. “Is daar een CD van”? “Joh, geen idee” zegt Joop “ik ken het nog uit mijn kindertijd en het schoot me te binnen toen ik op mijn brommer hier naar toe werd geblazen”. “Ja, die tijd gaat weer komen, storm, regen, mist, somber weer” zegt Nanda, “maar …… niet getreurd, Straatje Mol probeert altijd het zonnetje in huis te zijn op zondagmorgen”!!!! “Wat ben je eigenlijk aan het doen?” vraagt hij verbaasd als hij naar de volle redactietafel kijkt. “Ga je een wintertrui breien of zo?” vraagt Joop aan haar. “Nee joh, weet je wat ik ga maken?” antwoordt Nanda en knutselt ondertussen vrolijk verder met de knotten wol. “Geen flauw idee” antwoordt Joop.
“Een ouderwets spinnenweb”. “Brrr hou eens op zeg, doe eens gezellig” griezelt Joop , “ik hou helemaal niet van spinnen, laat staan spinnenwebben”.  Nanda pakt wat kastanjes, prikkers en wol en legt die voor Joop neer.
“Wat is hier de bedoeling van?” vraagt hij verbaasd. “Jij gaat er ook één maken” lacht ze, terwijl hij vol afgunst naar de materialen kijkt. “Nou, ik dacht het niet, niets voor mij dat geknutsel” zegt hij, maar pakt toch een kastanje en prikt er lange prikkers in. “Zo klaar” zegt hij triomfantelijk en legt zijn “spinnenweb” op tafel.
“Ja, mooi niet, nu de wol erom heen winden” draagt Nanda hem op. Met veel “frisse” tegenzin pakt hij een knot wol, laat die vallen en kijkt de knot na, die vrolijk door de studio rolt. Hij staat op en komt terug met  één grote klittenboel van wol. “Ik kan het niet hoor, dat is echt een “meisjesding” moppert hij, maar gaat het toch proberen.

 


Of het gelukt is ? Luister maar a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 15 september 2019

 

Als Nanda, na een weekje vakantie, de studio binnenkomt, is het er heel stil en donker. “Vreemd dat Joop er nog niet is” denkt ze en begint alvast met koffie zetten. Na een kwartier is Joop nog in geen velden of wegen te bekennen. Oké, er is 1 keertje geen Straatje Mol geweest, maar ze had verwacht dat Joop stond te trappelen van ongeduld om weer te beginnen. Net als ze op het punt staat maar weer weg te gaan, komt hij binnen in een trainingspak. Verbaasd en met open mond gaat ze op de eerste de beste stoel zitten. “Wat is er met jou gebeurd”? vraagt ze meteen. “Pffff mag ik even uitpuffen alsjeblieft” hijgt Joop nog na. “Ik ben wezen hard lopen” zegt hij nog buiten adem. Heel hard gaat Nanda lachen. “Haha jij en hardlopen”? “Joh dat is helemaal niets voor jou”. “Nee” zegt Joop “het valt vies tegen”. “Maar hoe kom je dan zo”? vraagt Nanda.
“Nou a.s. zondag begint de nieuwe sportuitzending op Stadsradio Delft en dus moeten we weer op tijd afkondigen en ruimte maken voor onze
collega’s van de sport, vandaar”. “Nou dat valt mee als we kort afkondigen dan ….  “ “Ho”, valt Joop haar in de rede. “ik ben altijd kort van stof, maar jij kletst altijd nog zoveel”. “Zal ik niet meer doen” beloofd Nanda . “Dus hoef ik niet meer hard te gaan lopen”? vraagt Joop. “Nee hoor, doe jij nou maar gewoon zoals je altijd doet” stelt Nanda hem gerust. “Gelukkig” zucht Joop met een hele diepe zucht en gaat lekker zitten om te genieten van zijn welverdiende kopje koffie.

 

Wilt u ook op de hoogte blijven van de o.a. de sportgebeurtenissen rond en om Delft ? Aanstaande zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur is de uitzending van Live Sport.


Maar eerst a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


08 september 2019

 

Vandaag is er (helaas) GEEN Straatje Mol, maar ….. volgende week zijn wij er weer.

Maak er een mooie week van en graag tot volgende week zondag om 11.00 uur.

 

 

 

lees meer


Straatje Mol 01 september 2019

 

Als Joop de studio van Stadsradio Delft binnen komt ziet hij Nanda al zitten. “Wat kijk jij dromerig, ben je nog niet uitgeslapen?” vraagt hij aan haar. “Ja hoor, was voor de wekker al wakker, hoezo?” vraagt zij verbaasd aan hem. “Nou, je kijkt  zo anders” antwoordt hij. “Ik zat een beetje te mijmeren over vroeger” antwoordt zij hem.
“O, vertel” vraagt Joop nieuwsgierig. “Morgen gaat de lagere school weer beginnen, dan zijn de vakanties alweer voorbij en ik zat terug te denken aan mijn eigen schooltijd” .
“O ja, nu je het zo zegt, weet je nog, dan kreeg je een nieuwe kroontjespen en nieuwe inkt in je inktpotje” antwoordt Joop meteen helemaal in de stemming. “Ja en ik had altijd moeite met het uitzoeken van een mooie inktlap” zwijmelt Nanda verder. “O, dat hoefde van mij niet zo, dat ding werd toch maar vies” antwoordt Joop er bot bovenop.
“Weet je nog als je heel netjes had geschreven, dat je dan met Ecoline mocht schrijven?” vraagt Nanda. “Ecoline? “ “Wat was dat ook alweer?” vraagt Joop. “Nou, gekleurde inkt, dat had de juf in haar bureaula” antwoordt Nanda. “Nee, dat hadden wij niet, wij kregen een plaatje als we netjes hadden geschreven” antwoordt Joop. “O en dan de handwerkles, was ook zo geweldig” mijmert Nanda verder. “Mm, echt een meisjesding, wij gingen figuurzagen of timmeren” sprak Joop stoer. “Wat deden jullie tijdens het speelkwartier?” vroeg Nanda nieuwsgierig. “Bok springen of tikkertje” . “Wij gingen touwtje springen, later elastieken twist en natuurlijk ook hinkelen”. “Weet je wat” roept Joop ineens heel enthousiast “we maken onze uitzending zondag over onze schooltijd”.
“Hé, dat vind ik een top idee, doen we” antwoordt Nanda tevreden.

Benieuwd naar de lagere schooltijd van Joop en Nanda ?

 

Luister dan zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 25 augustus 2019

Nanda heeft amper een voet in de redactieruimte van Stadsradio Delft gezet of ze hoort al: “Wat ben je laat”. “Ook goeiemorgen, leuk dat je er bent” lacht ze en stapt naar binnen.
“Wat ben je laat” vraagt Joop nogmaals. “Ja, rustig, ik ben er nu toch” antwoordt ze en loopt naar het koffieapparaat. “Jij ook koffie?” vraagt ze aan Joop, maar eigenlijk weet ze het antwoord al en pakt vast twee kopjes. “Ja, lekker, maar waarom ben je nu toch zo laat ?” wil Joop nou toch eindelijk wel eens weten. “Nou, heb je wel gezien hoe druk het op de straat is?” vraagt ze aan hem en pakt ondertussen de twee kopjes koffie en loopt naar de redactietafel en zet ze neer.“Mmm, is mij eigenlijk niet zo opgevallen” moet Joop nu bekennen. “Ja, hallo, hoe laat ben jij dan van huis gegaan?” vraagt ze. “Nou, bijtijds” antwoordt Joop en eerlijk gezegd was hij vroeger dan normaal, maar dat zegt hij maar niet, want hij weet dan dat hij commentaar krijgt. “Ik heb er zowat een half uur over gedaan om hier te komen” antwoordt Nanda. “Hoe kan dat dan?” wil Joop weten.
“Kijk, volgens mij komt het omdat de vakanties bijna voorbij zijn” zegt Nanda en kijkt op de kalender, “ja, zie je wel, nog 1 weekje en de scholen beginnen ook weer”. “Aha, dus iedereen is op weg naar het werk” antwoordt Joop. “Juist, en daarom is het drukker dan één of twee weken geleden” bevestigt Nanda. “Voortaan dan toch maar eerder van huis” vindt Joop. “Tuurlijk” lacht Nanda. “Wat is ons thema voor zondag?” wil Joop weten. “Wat dacht je van “Welkom thuis? ” vraagt Nanda.  Joop knikt bevestigend en samen gaan ze aan het werk.

 

Tegen u willen we zeggen “Welkom bij Straatje Mol” en luister vanaf 11.00 uur naar Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 18 augustus 2019

 

Wegens de vele positieve reacties a.s. zondag deel 2 van Oude TV fragmenten.

 

Luistert u ook weer vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft ?

 

 

lees meer


Straatje Mol 11 augustus 2019

“Kijk nou eens wat ik zaterdag vond ?” komt Nanda de studio binnen. “Nou, laat maar eens zien” antwoordt Joop, benieuwd waar ze het nu weer over heeft en gaat er eens goed voor zitten.
Uit haar tas haalt ze een stapel oude tijdschriften en legt ze op tafel. “Is dat alles waar je zo enthousiast over bent?” vraagt Joop zich verwonderd af. Hij staat op en loopt naar het koffiezetapparaat. “Nee, je moet eerst even hier doorheen bladeren” bedisselt Nanda en schuift het stapeltje tijdschriften naar hem toe. Hij pakt een tijdschrift en bladert er door heen. “Nou, poe poe, leuk hoor” en wil het tijdschrift weer op het stapeltje leggen. “Weet je wel wat dit zijn?” vraagt Nanda zich verwonderd af, want echt gelezen heeft hij het niet volgens haar. “Nou, oude meuk” antwoordt Joop en gaat vervolgens weer naar het koffiezetapparaat. “Nee, niets oude meuk, dit zijn oude tv gidsen uit de jaren 50” roept Nanda enthousiast uit. “Nou, en?” wil Joop weten “wat moet je daarmee?” “Leuk toch om te lezen wat voor soort tv programma’s er toen waren” zegt Nanda nog steeds enthousiast. Joop, nu toch wel nieuwsgierig geworden, komt aanlopen, met zijn koffie, gaat zitten en pakt een tijdschrift. “Weet je nog, wanneer jullie je eerste televisie hadden?” vraagt Nanda aan hem. “Mm, dat zal begin jaren 50 zijn geweest” antwoordt Joop en ziet nu toch wel heel erg leuke dingen in de gids staan. “Ah, kijk eens, tante Hannie” zwijmelt hij “daar zwaaide we als kind altijd naar als zij op tv kwam en weet je wat leuk is ….?” “Nou?” wil Nanda weten. “Ze zwaaide terug” antwoordt Joop met een grote glimlach op zijn gezicht en ziet zich in gedachte nog op de grond voor de tv zitten zwaaien. “Ja, ik ben natuurlijk jonger maar dat kan ik me ook nog vaag herinneren, maar wat dacht je van “de verrekijker” ?” “O ja, dat was wat nu het kinderjournaal is” weet Joop nog. Joop wordt, door het bladeren in die oude gidsen, steeds enthousiaster. “Ja, weet je nog, toen had je alleen op woensdag- en zaterdagmiddag kinderprogramma’s op de tv en alle kinderen uit de buurt kwamen toen tv kijken bij diegene die een tv toestel had” antwoordt Nanda. “Ja, schoenen uit bij de voordeur, anders mocht je niet naar binnen” weet Joop zich nog te herinneren. “Nou, heb ik iets teveel gezegd?” wil Nanda nu toch van hem weten. “Nee joh, het is geweldig” antwoordt Joop nu ook een stuk enthousiaster. “Nu even terug naar 2019, heb je al een thema voor zondag?” wil hij weten. “Ja, ik heb een idee en hoop dat je het leuk vindt” zegt Nanda en gaat naar de computer om het een en ander uit te zoeken. 

Zijn er nu tv programma's die bij u leuke herinneringen oproepen ? Bel ons gerust tijdens de uitzending op 015-200 600 3 en doe uw verhaal. Wij horen het graag van u. 

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 04 augustus 2019

 

 

Als Joop op maandagmorgen binnenkomt, struikelt hij zowat over een paar klapstoeltjes en …. peddels ! “Wat krijgen we nou?” vraagt hij zich verbaasd af. Met een hoofd vol vraagtekens stapt hij de redactieruimte binnen waar Nanda al druk bezig is met bossen bloemen. “Wat ben jij nou aan het doen?” vraagt hij aan haar. “Bloemstukken maken” zegt ze en gaat ijverig verder met grote zonnebloemen en ijzerdraad. “Werk je sinds kort bij een bloemist of zo?” vraagt hij verbaasd, want daar had ze hem toch niets over verteld? “Nee joh, gekkie” antwoordt ze en legt de laatste hand aan een bloemstuk. “Zo, nu eerst koffie” en loopt naar de koffieautomaat. Joop is nu helemaal van slag en vol vragen. “Zeg, die peddels en klapstoeltjes, zeg maar wat hier nu allemaal de bedoeling van is” zegt hij en moet nu toch even gaan zitten, want hij kan het even allemaal niet meer volgen. Nanda lacht en schenkt koffie in en begint te zingen:
                                  ♪♪ Jij en ik in een bootje
                                      Jij en ik in een bootje
                                      In een gezellig slootje
                                      Niemand om ons heen
                                      Jij en ik alleen
                                      Alleen, alleen, heel alleen♪♪
“Mm jammer is dit nou” zucht Joop en neemt een slok van zijn koffie, nog steeds niet begrijpend wat het allemaal betekent. “Nou lieve schat, ik zal je uit de droom helpen” lacht Nanda en vervolgt “a.s. zondag is het 4 augustus en dat betekent ????” “Dat de zomer alweer bijna voorbij is en dat het alweer de laatste maand is zonder R in de maand” antwoordt Joop opgelucht, want dat betekent al dat gedoe vast. “Ja, ook dat, maar daar denken we nog even niet aan, nee, het is weer hoog tijd voor …….. ????
“Ja, waarvoor, ga door dan?” antwoordt Joop een beetje ongeduldig nu.
“Oké, ik help je uit de droom: Het VAREND CORSO” lacht ze hem toe. “Ooooo, ja nu begrijp ik het” antwoordt hij opgelucht “maar, doen wij mee dan?”  “Ja, en verrassing, jij mag roeien” lacht Nanda en gaat nog een kop koffie inschenken. “Tuurlijk” lacht Joop als een boer met kiespijn en kijkt ondertussen naar zijn handen. “Maar wat ga doe jij dan?” wil hij nu toch wel weten van haar. “Niets, helemaal niets, alleen maar zwaaien naar de toeschouwers” lacht Nanda. “Tuurlijk, jij wel” puft Joop alleen al bij de gedachte dat hij zal moeten roeien..........

Benieuwd hoe dat zal aflopen?

Luister maar, zondag vanaf 11.00 uur, naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer

Pagina 1 van 12