Menu


Straatje Mol 19 januari 2020

“Wat is het toch grauw saai weer buiten” zo komt Nanda de studio binnen van Stadsradio Delft.“Huh, waar heb je het over?” vraagt Joop nog een beetje dufjes. “Nou, ik vind het zo mistroostig buiten, het wordt hoog tijd voor het voorjaar” roept Nanda uit. “O, nog even geduld, dan breekt het voorjaar weer los” antwoordt Joop rustig. “Ja, heerlijk, weer zon, fluitende vogels, blauwe luchten, zon  en heel belangrijk ….. KLEUR, heel veel kleur“! antwoordt Nanda bijna in jodelstemming, alleen al bij de gedachte aan het voorjaar. “Heb jij eigenlijk een lievelingskleur?” vraagt Nanda aan hem.
“Nou, nee, niet echt, ik vind alle kleuren wel mooi” antwoordt Joop. “O nou ik heb wel speciale kleuren waar ik echt helemaal happy van word” vertelt Nanda enthousiast. “O ja, welke zijn dat dan?” vraagt Joop toch wel nieuwsgierig geworden. “Allereerst geel” antwoordt ze en vervolgt “want de kleur geel  betekent vrolijkheid”. “Ja”antwoordt Joop “en daar wordt jij alleen al vrolijk van”. “Juist” antwoordt Nanda lachend “en verder ben ik ook gek op blauw”. “O, dat vind ik juist een koele, koude kleur” antwoordt Joop bedenkelijk. “Ja, maar blauw kan geassocieerd worden met wilskracht, idealen en het geeft rust en vrede en werkt tegen sleur” lepelt Nanda op. “Wat vind jij dan van de kleur rood?” vraagt Joop nieuwsgierig. “Nou, daar heb ik niet zoveel mee” antwoordt Nanda. “O waarom niet?” wil Joop toch wel weten. “Rood doet me aan de herfst denken en nu het voorjaar voor de deur staat …., nee daar word ik niet zo vrolijk van” antwoordt ze lachend. “En groen?” vraagt Joop. “Mmm groen betekent wel balans in de energie, gevoel van tevredenheid, optimistisch, maar nee, dat is nou niet echt een kleur waar ik warm voor loop” zegt ze beslissend. “Jeemp, wat weet jij eigenlijk veel van kleuren”  antwoordt Joop verbaasd. “Nou, ik heb me er wel even in moeten verdiepen, maar dan krijg je ook wat” lacht Nanda,
“maar nu weet ik nog jouw favoriete kleur niet”. “Wat voor kleur vind jij eigenlijk bij mij passen dan?” vraagt hij toch wel nieuwsgierig geworden. “Jeemp, moeilijk hoor, maar ik ken je nu al heel wat jaartjes en dat vind ik toch violet-rood wel bij je passen”. “Violet-rood ?” “O, vertel ….” Vraagt Joop ongeduldig. “Violet-rood betekent redelijke, kalme kracht, meegaand, vriendelijk enzovoort” lacht Nanda, “maar nu stop ik ermee, want anders ga je nog naast je schoenen lopen”. “Ik denk nu ook meteen ons thema voor a.s. zondag te weten” lacht Joop.

Benieuwd of uw lievelingskleur muzikaal voorbij komt?

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 12 januari 2020

Maandagmorgen, grijs, miezerig en nog donker buiten. Joop komt binnen, drukt de lichtschakelaar aan  en hangt zijn jas op. Hij wil net een kop koffie inschenken of daar komt Nanda ook binnen. “Hee, goedemorgen” roept Joop enthousiast “wil je ook koffie?” vraagt hij er meteen achteraan. “Tuurlijk, dan is dat tenminste een goed begin van de dag” antwoordt Nanda en hangt haar jas op. “Ik heb toch zo’n hekel aan de maandag” zegt ze. “O, vind je, waarom dan?” vraagt Joop verwonderd. “Nou, het duurt zolang voor het weer zondag is” lacht ze en gaat zitten. “Ik heb een hekel aan de woensdag” antwoordt Joop. “Nou, ik niet, want dan komt “zaagmans” lacht Nanda. “Zaagmans? “wie is dat ?” wil Joop weten. “Nou, om 12.00 uur komt hij langs om de week doormidden te zagen en gaan we alweer aftellen voor het weekend” antwoordt Nanda en neemt een slok koffie.
“Aha, aardige man dus” lacht Joop. “Ja zeker, het is mijn grote vriend” lacht Nanda. “Nee, zonder dolle, heb je al een thema voor zondag?” wil Joop nu weten. “Nou, we hebben het over de dagen, maar weet jij waar de naam maandag vandaan komt?” vraagt Nanda. “Ja, dat zal wel iets met de maan te maken hebben” gokt Joop. “Helemaal goed, en dinsdag dan?” wil Nanda weten. “Joh, geen flauw idee”. “Nou, dinsdag is genoemd naar Tiw, een Germaanse god” antwoordt Nanda. “Woensdag komt van Wodan, een Germaanse oppergod” weet Joop te vertellen. “Ja, klopt, donderdag is gewijd aan de god van de donder en vrijdag is voor de Germanen de dag gewijd aan Freia” vertelt Nanda. “Aha, juist, weet je dan ook de zaterdag en zondag?” vraagt Joop nieuwsgierig. “Ja, zaterdag is gewijd aan Saturnus en de zondag is de dag van de zon” antwoordt Nanda. “Wat weet je dat goed” antwoordt Joop verbaasd. “Nou, ik heb het even opgezocht voor ik hiernaar toe kwam” bekent Nanda. “Zijn de dagen van de week dan ons thema voor zondag?” wil Joop weten. “Nee, niet alle dagen, ik heb de zondag eruit gepikt, omdat zondag de betekenis heeft van dag van de zon en dat proberen wij tijdens Straatje Mol aan de luisteraars over te brengen” antwoordt Nanda. “Juist, ik snap het” is het enige wat Joop weet uit te brengen.

Benieuwd wat er aan muziek voorbij komt op de dag van de zon ?

Luister maar vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 05 januari 2020

Als Joop de studio binnenkomt is het een bende van jewelste. Er staan grote dozen op tafel, overal ligt nog poedersuiker, in de hoek een half afgetuigde kerstboom en  in de hoek vuilniszakken. “Wat is hier aan de hand ?” vraagt hij zich af. Net als hij koffie wil gaan zetten komt Nanda binnen met een rood hoofd. “Ah mooi, je bent er” zegt ze buiten adem. “Ja,  tuurlijk, wat had jij dan gedacht” vraagt hij aan haar. “Nou, niks eigenlijk, maar het komt mooi uit, want dan kun je helpen met opruimen” . “Tuurlijk wil ik je helpen, maar eerst koffie” antwoordt hij en begint meteen zijn kopje te pakken en onder het koffiezetapparaat te zetten. “O lekker, doe mij er ook maar eentje” zegt Nanda en gaat even zitten. “Zo, alsjeblieft, suikertje erin?” vraagt hij. “Tjonge, weet je dat nou nog niet?” vraagt zij verwonderd aan hem. “Nou ja, ik dacht: het nieuwe jaar is net begonnen, dus misschien heb je wel goede voornemens en neem je dit jaar geen suiker” antwoordt hij. “Nee hoor, ik ga gewoon verder zoals ik vorig jaar ook heb gedaan” zegt Nanda en neemt nog een hapje van een koude oliebol met poedersuiker. “He bah, wat doe je nou?” vraagt Joop en trekt een vies gezicht bij het zien van de oliebol. “Mmm lekker joh, net als koude pannenkoeken, die zijn dan eigenlijk nog lekkerder dan warme” smult Nanda verder. “Ons thema voor zondag wordt toch geen eten hoop ik?” griezelt Joop bij de gedachte. “Nee natuurlijk niet. Ons thema voor zondag is eigenlijk onze wens aan alle luisteraars” antwoordt Nanda en veegt haar mond af, staat op en gaat verder met opruimen.

Benieuwd wat het thema voor a.s. zondag is?

 

Luister dan vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 29 december 2019

Als Joop de studio van Stadsradio Delft binnenkomt ruikt het heerlijk naar oliebollen. Aan tafel zit Nanda met een hele schaal vol oliebollen en appelflappen en een heleboel papieren. “Wat is dat allemaal”? vraagt hij verbaasd. “Tja, de laatste uitzending van het jaar 2019 alweer, ik ben aan het kijken welke thema’s we dit jaar allemaal gehad hebben”  zegt ze en neemt een hap in een oliebol. “Nou dat zijn er heel veel geweest” zegt Joop “ik zou niet eens meer weten wat we bijvoorbeeld in maart hebben behandeld”.
“Even kijken, maart …… dat waren: Drie, Guiness book of Records, NL doet, lente en klokken en tijd” antwoordt ze meteen.
Joop pakt een oliebol en gaat royaal met de poedersuikerbus tekeer. “Heb jij eigenlijk al vuurwerk”? vraagt Nanda. “Tuurlijk” zegt Joop “ik
was er vroeg bij dit jaar”. “Wat heb je zoal”? “Pijlen, donderslagen en rotjes” zegt hij trots. “Is dat ons thema”? vraagt hij  enthousiast. “Nee joh, daar is toch weinig muziek van” zegt Nanda “wat dacht je van een greep uit de 51 thema’s die we het afgelopen jaar hebben gedaan”?
“Mmmm, goed plan” zegt hij en pakt nog een oliebol van de schaal.

Bent u benieuwd wat de thema’s waren in 2019 in Straatje Mol ?

 

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 22 december 2019

 

Er hangt een serene rust in de studio van Stadsradio Delft. De kerstboomlampjes branden, overal staan kaarsen, op de tafel ligt een vrolijk kerstkleed, er hangt een heerlijke, verse dennengeur en op de achtergrond klinkt zachtjes kerstmuziek. Joop en Nanda zitten, genietend van een kop koffie, rustig op een stoel. (Dat zijn we niet van ze gewend.)“Wat is dit jaar onwijs snel gegaan” mompelt Joop terwijl hij een stuk kerstkrans in zijn mond steekt. “Man, praat me er niet van” zegt Nanda “eerst nog onze kerstuitzending a.s. zondag en dan alweer de laatste uitzending van 2019”. “Ja” mijmert Joop, “volgende week gaan we terugblikken toch ?” “O dat weet ik nog niet, ik ben mij nu aan het concentreren op a.s. zondag, waarin we veel verzoeken hebben van luisteraars”. “Is dat ook ons thema?” vraagt Joop gelijk. “Eigenlijk hebben we zondag geen thema, want Kerst is gewoon Kerst” antwoordt Nanda.

Als u nu a.s. zondag de kerstgroeten over wilt brengen in de uitzending  dan kan dat via telefoonnummer 015-200 600 3 of via onze website www.stadsradiodelft.nl en luister dan vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft, want wie weet hoort u wel een ver familielid de groeten overbrengen.

 

lees meer


Straatje Mol 15 december 2019

In de anders zo opgeruimde studio van Stadsradio Delft is het nu een beetje rommelig op deze maandagmorgen. Erg rommelig mag je wel zeggen. Overal staan tassen, dozen, kerstballen, kerstkaarten, kerstlichtjes, kaarsen, een winkelwagen met doosjes en rollen kerstpapier. Midden in de studio staat een half opgetuigde kerstboom. Joop zit, bedolven onder een in de klit geraakt snoer met kerstlichtjes, engelenhaar en de kunstsneeuw, te genieten van zijn kopje koffie. Nanda zit met een rood gebogen hoofd boven de kerstkaarten.
“We zijn er vroeg bij dit jaar” zegt Joop en puft nog een beetje na. “Joh, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen, voor je het weet zit je alweer aan de oliebollen en kan je de hele mikmak
weer opruimen” zegt Nanda en legt haar pen neer. “Zo nu even een lekker bakkie” zucht ze. Joop komt moeizaam overeind en schenkt een kop koffie voor haar in. “We maken het hier nu wel gezellig, maar wat doen we a.s. zondag als thema?” vraagt hij ondertussen.
“Jeempie, daar heb ik nog niet over nagedacht, maar nu je het zegt, wat dacht je van kerstvoorbereidingen?” “Dat past precies met wat we nu aan het doen zijn” zegt ze. “Strak plan”, zegt Joop.antwoordt Joop en gaat weer zuchtend verder met het uit de klit halen van de kerstverlichting.

Benieuwd of de kerstvoorbereidingen zijn gelukt in Straatje Mol ?

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 08 december 2019

Als Joop de studio van Stadsradio Delft binnenkomt is het nog donker. Hij doet het licht aan, maar er gebeurt helemaal niets. Alles blijft donker. “Huh hoe kan dat nou?” denkt hij hardop. “Misschien zijn de stoppen door?” en loopt naar de stoppenkast. Met een “technisch” gezicht kijkt hij alle stoppen na. “Nee, alles ziet er goed uit” prevelt hij in zich zelf. Net als hij de technische dienst wil bellen ziet hij in een hoekje een heel klein lampje. Hij loopt er op af en ziet tot zijn grote verbazing Nanda ineens zitten. “Wat doe jij nou hier in het donker?” vraagt hij aan haar. “Héé, je bent er” zegt ze “ik zag je niet binnenkomen”. “Nee, vind je het gek, het is hier pikkedonker, denk dat de lampen stuk zijn” zegt hij met een moeilijk gezicht.“Oooo wel nee joh, ik heb alle lampen los gedraaid” zegt ze. “Waarom dan?” “Zo zie je geen fluit” zegt Joop en wil op een stoel klimmen om de lampen vast te draaien. “Neeeeee, niet doen, juist gezellig zo” roept Nanda “dit is precies de goede sfeer voor ons thema van a.s. zondag”. “?????” Joop is één en al verbazing. “Wat is ons thema dan?” vraagt hij. “Nou dinsdag 10 december is het weer lichtjesavond in de stad en Stadsradio Delft is er bij, dus …..” “Ja ho, maar de schaatsbaan gaat ook open en ik had me juist verheugd op een ritje op de schaats met jou” antwoordt Joop een beetje timide omdat hij denkt dat dát wel niet door zal gaan. “O gaaf, tuurlijk, maar waar zijn je schaatsen dan?” vraagt ze en kijkt om zich heen of ze de schaatsen ergens ziet liggen. “Beneden, in mijn fietstas” antwoordt Joop. “Dat moet ik zien” zegt Nanda en loopt met hem mee naar de fietsenstalling. Joop opent zijn fietstas en daar, gewikkeld in een krant uit 1963, komen een paar echte lekkere, ouderwetse,  Friese doorlopers tevoorschijn. Een beetje roestig, maar dat mag de pret niet drukken. “Oké, dan gaan we toch die twee onderwerpen combineren” bedisselt Nanda en gaat meteen aan het werk. Joop volgt, tevreden, haar voorbeeld.

Doet u mee a.s. zondag ? Lekker schemeren met de schaatsen aan ?

Zondag vanaf 11.00 uur kunt u horen wat het geworden is bij Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 01 december 2019

Als Joop de studio binnenkomt breekt hij zowat zijn nek over pakjes, strikjes, plakband en papier. “Wat is er nou weer aan de hand?” vraagt hij zich verwonderd af. Vol verbazing hangt hij zijn  jas en helm aan de kapstok en loopt meteen door naar de koffie-automaat.  Is hij net bijgekomen van begin en eind, komt er weer iets verrassends om de hoek kijken. “Mmm, ben benieuwd wat dit nu weer te betekenen heeft” mompelt hij en loopt met zijn kopje koffie naar de redactietafel, gaat zitten en staart nog steeds vol verbazing naar de volle tafel. Plots vliegt de deur open en komt Nanda binnen. “Ah, je bent er al” zegt ze lachend en neemt ook een kop koffie en gaat naast Joop zitten.
“Wat is hier de bedoeling van?” vraagt hij en spreidt zijn armen met een weids gebaar. “Nou, kijk het is  bijna Sinterklaas, dus dacht ik dat het wel aardig zou zijn als we als thema cadeautjes doen” roept Nanda enthousiast uit. “Hoe zie je dat dan voor je?” vraagt Joop praktisch. “Gewoon” antwoordt Nanda en neemt een slokje van haar koffie. “Wat is dat nou voor een antwoord” vraagt Joop “Ga je de luisteraars langs of zo?”. “Nee joh gekkie, dat kan toch niet,  ik moet ook nog presenteren” antwoordt Nanda. “Oké” zucht Joop opgelucht “maar waarom heb je dan al dat plakband en die rollen cadeaupapier neergelegd?” “Nou, kijk , we pakken wel cadeautjes in, maar dan op muzikaal gebied” antwoordt Nanda en pakt een rol cadeaupapier. “Ik snap er geen pepernoot van” zucht Joop. “Aha, je komt al aardig in de Sinterklaassfeer” lacht Nanda en begint een stuk  papier af te knippen. “Nou, kom op, help even mee” roept ze vanaf de andere kant van de tafel. Joop staat op en loopt naar haar toe.  “Neem even dat plakband gelijk mee” zegt ze. Hij loopt weer terug en pakt het plakband. Nanda is al druk aan het inpakken, ja ….. van wat eigenlijk?

Nieuwsgierig geworden ?

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 24 november 2019

 

“Heb jij al een thema in je hoofd voor a.s. zondag?” vraagt Joop aan Nanda. “Nee, ik heb nog geen flauw idee, jij wel?” “Zullen we eerst eens met een heerlijke kop koffie beginnen, wie weet krijgen we daar inspiratie van” antwoordt Joop. “Strak plan, want een goed begin is het halve werk” zegt Nanda en gaat lekker zitten. “En weet je al wat?” vraagt Joop na 5 minuten. “Nee, nog geen flauw idee, we hebben al zoveel thema’s gehad de afgelopen tijd dat ik het nu even niet zou weten” zegt Nanda. Joop is heel verbaasd, want dat is zijn radio-maatje nog nooit overkomen dat ze geen thema heeft. “Weet je wat, we beginnen gewoon bij de letter A en dan eindigen we bij de letter Z”  probeert hij haar op weg  te helpen. “A “ begint Joop enthousiast. “Die hebben we al gehad: advent, alfabet, alles of niets” antwoordt Nanda prompt. “Nou de B dan” probeert Joop opnieuw. “Nee, ook niet, beroepen, Bevrijdingsdag, bewegen, bloemen, blij, boerderij, burendag”. Joop noemt het hele alfabet op, maar niets is er wat Nanda inspireert als nieuw thema. “Nou, dan weet ik het niet meer” zegt Joop met een diepe zucht en neemt een slok van zijn inmiddels koud geworden koffie. “Dan maar geen thema?” vraagt hij een beetje paniekerig. “Ben je gek, tuurlijk wel, Straatje Mol zonder thema is geen Straatje Mol",  antwoordt Nanda er bot bovenop. “Ik heb toch wel een idee gekregen als ik zo door ons thema-lijst heenloop” zegt ze. “Wat dacht je van begin – eind?” “Zo dat is een goeie zeg, die hebben we nog niet gehad” knikt Joop tevreden.

En zo is de rust weergekeerd in de studio van Stadsradio Delft.

Bent u ook nieuwsgierig naar het begin en eind van Straatje Mol ?

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 17 november 2019

Alles is donker en stil. Het is koud. De regen klettert tegen de ramen, af en toe een felle onweersflits  en de wind waait uit de verkeerde  hoek.
“Piiiiieeeeeeep” doet de deur van de studio van Stadsradio Delft als Nanda hem open wil doen. “Brrr wat klinkt dat griezelig” denkt ze.
Eenmaal  binnen ziet ze in een hoekje een donkere gedaante. Ze zoekt het knopje van het licht, maar kan dat zo gauw niet vinden. Net voor ze besluit om de studio weer  te verlaten komt de donkere gedaante op haar af.  “Ooooo, ga weg,  engerd” gilt ze. “Nan, rustig, wat is er aan de hand?” vraagt de donkere gedaante. De donkere gedaante doet het licht aan en nu ziet ze hem staan in de volle TL verlichting. “Poe gek, ik schrok me wezenloos, wil je dat nooit meer doen?” vraagt ze nog trillend op haar benen van de schrik. “Kom maar, ga eens even lekker zitten, dan schenk ik koffie voor je in” stelt Joop haar gerust. Als ze een beetje bijgekomen is van de schrik vraagt Joop: “Waar schrok je nou zo van?” “Nou kijk, het weer werkte  al niet mee, de deur piepte en het was zo donker in de studio en dan jij daar in dat hoekje” rilde ze nog na. “Is dat alles?” vraagt Joop verbaasd. “Noem dat maar alles, maar zeg eens eerlijk, ben jij nooit bang?” vraagt Nanda aan hem. Nu moet Joop toch ook bekennen dat hij weleens echt bang is. Waarvoor…………..?

 

Luister maar a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 10 november 2019

 

“Hé, goedemorgen” komt Joop de studio binnen. Goedemorgen”antwoordt Nanda en buigt zich over een stapel boekjes. “Wat ben jij aan het doen?”wil Joop weten. “Ik zit oude poëziealbums te bekijken, die kwam ik tegen in een doos op zolder” laat Nanda weten. “Kijk, hier heb ik een versje van een vriendinnetje van vroeger” lacht ze en samen lezen ze:

                  “Als je later een dametje bent,
                   met opgestoken krulletjes en allerlei mooie spulletjes.
                  Met hooggehakte schoentjes en hoedjes met pompoentjes.
                 Japonnetjes van zij, och denk dan nog eens aan mij”.
                  Dikke kus van je vriendinnetje Els.

“O, wat een lief gedichtje” roept Joop uit “maar heb je Els na je lagere schooltijd nog wel eens gezien ?” wil hij weten. “Nee raar is dat, nooit meer iets van gehoord of gezien na de lagere school” antwoordt Nanda. “We waren altijd hele dikke vriendinnen, deelde “hartsgeheimen” en waren eigenlijk altijd samen”. “Ik zou toch wel eens willen weten hoe het met haar gaat, waar ze woont en zo” mijmert ze verder. “Heb jij eigenlijk nog vrienden van vroeger?” wil ze nu van Joop weten. “Nou, eerlijk gezegd, geen vrienden meer van de lagere schooltijd” bedenkt Joop zich nu. “Ja, gek is dat eigenlijk, je brengt toch ruim 6 jaar met elkaar door en als je dan van school gaat, verlies je elkaar uit het oog” antwoordt Nanda en bladert nog wat in haar poëziealbum. “Ah kijk, hier een versje van een andere vriendinnetje, maar daar had ik toch niet zo’n band mee als met Els, dat was een beetje een kattenkop” lacht Nanda. “Waarom liet je haar dan in je album schrijven?” wil Joop weten. “Dan zal ik dat wel sneu voor haar hebben gevonden of zo, daarom mocht ze erin schrijven” antwoordt ze en kijkt nog eens naar het versje. “Niet zo’n leuk versje als dat van Els”. “Nee, je kijkt er ook een beetje “viezig” bij” gniffelt Joop, want hij kent haar ondertussen wel. “Tegenwoordig heb je ook facebook, waar je ook een heleboel “vrienden” hebt” antwoordt Nanda “maar er gaat eigenlijk niets boven echte vrienden, waar je mee op stap gaat, of een bakje koffie mee doet, zoals wij nu doen”. “Dus ik ben je vriendje?” wil Joop weten. “Tuurlijk, jij bent mijn vriendje” antwoordt Nanda en geeft hem een aai over zijn bol.

 Luister a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

 

lees meer


Straatje Mol 03 november 2019

Nanda is nog maar net binnen of Joop vraagt aan haar: “Weet jij of de koffie op is?” Nanda schudt haar hoofd en loopt naar de koffiebus, kijkt in de bus en ziet de bodem. “Koffie is inderdaad op” antwoordt zij. “Hebben we nog ergens voorraad?” vraagt Joop weer. Nanda zegt niets, loopt naar de gang en komt even later terug met een nieuw pak koffie. “Ah, gelukkig, waar haal jij dat zo snel vandaan?” vraagt Joop nieuwsgierig. “Ja, dat is voor jou een vraag en voor mij een weet” lacht ze en doet de koffie in de bus. Joop staat op en gaat meteen koffie zetten. “Oeps, de suiker is ook op” zegt hij bijna verlegen, “weet jij of we nog ergens suiker hebben?”
Weer staat Nanda op en komt even later terug met de suiker. Tevreden laat Joop een klontje suiker in zijn kopje vallen en samen genieten ze van een heerlijk kopje koffie. “Ik heb een vraagje” zegt Joop “heb jij misschien een pen voor mij ? Alle pennen zijn op”. Nanda knikt en geeft hem een pen uit haar tas. “Heb je al een thema voor a.s. zondag? ” vraagt hij aan haar. “Nou eigenlijk nog niet” moet ze eerlijk bekennen. Joop gaat er nu even goed voor zitten en gooit er wat thema’s uit die hem te binnen schieten. “Nee joh, die hebben we al gehad, of ik vind ze niet zo leuk, of er is geen muziek over te vinden” antwoordt ze nu. “Hoeveel thema’s hebben we eigenlijk in al die jaren al behandeld ?” vraagt hij. Nanda kijkt de lange lijst met thema’s na en komt op ruim tweehonderd. “Zoveel?” vraagt Joop verbaasd. “Ja, eigenlijk nog veel meer, want sommige thema’s hebben we al meerdere keren gehad” antwoordt ze. “Wat bedoel je?” vraagt Joop. “Nou kijk, als ik kijk naar ons thema “Kerst”, dan zie ik dat die eigenlijk ieder jaar terug komt, net als Sinterklaas en Pasen” antwoordt Nanda. “Toch niet steeds met dezelfde muziek?” vraagt Joop verwonderd. “Nee, de playlist passen we ieder jaar opnieuw aan, met zeg maar nieuwe hits uit dat jaar” zegt Nanda en kijkt hem nu lachend aan. “Wat lach je nu?” vraagt Joop verbaasd. “Nou, je zit mij zoveel vragen te stellen, dat ik meteen een goed idee kreeg voor a.s. zondag” lacht ze naar hem. “O, vertel” vraagt hij nieuwsgierig. “Mmm, dat is voor jou een vraag en voor mij een weet” zegt ze geheimzinnig en gaat aan het werk.

Wilt u weten wat het thema is?

 

Luister dan a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 27 oktober 2019

Als Joop en Nanda op maandagmorgen binnen komen in de studio is het nog heel erg donker. “Het lijkt wel nacht” zegt Joop en stoot zijn teen tegen de tafelpoot. Heel hard roept Joop: “AAAUUUU”. “Wacht dan even tot ik het licht aan heb gedaan, dan zie je waar je loopt” zegt Nanda en doet meteen het licht aan. “Ja maar kijk ik heb mijn handen vol  en dat wilde ik eerst even kwijt, snap je” antwoordt Joop benauwd. Nanda ziet nu pas dat hij een hele stapel papier, zijn jas, handschoenen, sjaal  en helm in zijn handen heeft. “Heb jij geen tas?” vraagt ze verbaasd. “Tuurlijk wel, ik moet toch ook boodschappen doen en zo” antwoordt Joop en trekt zijn schoen uit om naar zijn teen te kijken. “Waarom neem je die dan nu niet mee, had je al die troep in kunnen doen en had je je handen vrij gehad en niet je teen hoeven te stoten” zegt Nanda en loopt naar het koffieapparaat. “Je hebt helemaal gelijk, maar ik was al onderweg hier naar toe,  toen ik er aan dacht” bekent Joop. “Brr, koud is het hier, het lijken wel de donkere dagen voor Kerst” zegt Nanda en loopt naar de thermostaat en zet deze hoger. Joop bestudeert nog steeds aandachtig zijn teen, waar niets aan te zien is. “Nou kom, trek je sok en schoen maar weer aan, dan kunnen we aan het werk” bedisselt Nanda. “Wat is het thema eigenlijk?” vraagt Joop, terwijl hij zijn sok aan het aantrekken is. “Ik kreeg ineens een brainwave toen ik hier naar toe kwam” zegt Nanda en kijkt hoe hij zit te wurmen met zijn schoen. “Jij??? een brainwave????”  vraagt Joop verbaasd. “Ja, toevallig wel” lacht Nanda. “Hé hé, mijn schoen is aan” puft Joop met een rood hoofd. “Nou, wil je nou nog ons thema weten of niet?” vraagt Nanda. “Zal wel iets met voeten of zo te maken hebben” antwoordt Joop en kijkt haar vragend aan. “Nee, mis, was zei je toen je binnenkwam?” vraagt ze aan hem. “Hmm ….. o ja, dat het wel nacht leek” antwoordt Joop. “Juist, dus doen we als thema voor a.s. zondag: DE NACHT VAN DE NACHT” antwoordt Nanda en gaat verder “dan staan we even stil bij hoeveel energie we eigenlijk in de nacht nutteloos verspillen”. “Juist ja” antwoordt Joop en kijkt een beetje verbaasd. “Ja dan doven de meeste bedrijven hun overbodige verlichting”. “Gaan wij dan Straatje Mol in de nacht doen?” wil Joop nu toch wel weten en denkt aan zijn heerlijke bed. “Nee, natuurlijk niet, Straatje Mol is gewoon zondag om 11.00 uur, maar een keertje erbij stil staan kan toch geen kwaad?’ zegt Nanda. Joop knikt bevestigend en is het eigenlijk met haar eens. “O en vergeet niet je wekker een uurtje terug te zetten, want het is ook nog eens wintertijd” roept ze hem nog na.

 

Luister dus zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol op Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 20 oktober 2019

Joop komt altijd zingend de studio van Stadsradio Delft binnen. Het maakt niet uit welk liedje, maar hij zingt altijd. Nanda, al lekker aan de koffie, zegt lachend: “Zo, jij hebt er ook weer zin in vandaag”? “Tuurlijk, altijd” antwoordt Joop en brult weer vrolijk verder. “Heb je al een thema voor a.s. zondag?” vraagt hij tussen twee liedjes door. “Nou, eigenlijk niet, maar nu ik jou zo hoor krijg ik gelijk inspiratie” antwoordt Nanda. “O ja, wat dan?” jodelt hij verder. “Als je nu even 5 minuten je mond houdt, zal ik het je vertellen” lacht Nanda. “Mmm, vooruit dan maar” zegt Joop timide. “Wat dacht je van …… “ en meteen begint Nanda enthousiast te zingen. “Huh …. Wat bedoel je nu toch? “ vraagt Joop verbaasd. “Nou da’s toch duidelijk?” zegt Nanda en kijkt hem vragend aan. “Nou nee, ik snap er geen pepernoot van” antwoordt Joop en wil zijn mond alweer open doen om een nieuw lied ten gehore te brengen. “Ho nou, stop, wat ben je nu aan het doen”? vraagt Nanda en kijkt hem aan.
“Ik wil gaan zingen, hoezo?” “Dat wordt ons thema voor a.s. zondag” zegt ze lachend en samen zingen ze dat het een lieve lust is.

Of het de twee nachtegaaltjes gelukt is hier muziek over te vinden?

 

Luister maar a.s. zondag, vanaf 11.00 uur,  naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft. ( O enne …. Meezingen is toegestaan.)

 

lees meer


Straatje Mol 13 oktober 2019

“Brrr wat is het koud” komt Joop al handenwrijvend de studio binnen. “Ja, valt tegen”beaamt Nanda en schenkt gauw een kop warme koffie voor hem in. “Ja, we zullen er toch weer aan moeten geloven”. “Waaraan?” vraagt Joop. “Nou, dat de temperatuur weer gaat zakken” zegt Nanda en zet de koffie voor hem neer. “He, lekker, daar knap je van op” antwoordt Joop en warmt zijn handen aan de warme koffie. “Maar, jij bromt nog met je zomerjas aan” zegt Nanda als ze naar de kapstok kijkt waar Joop zijn jas heeft opgehangen. “Ja, klopt, het is pas begin oktober en ik dacht als ik nu laat begin met mijn winterjas dan valt het straks in december en januari misschien wel mee met de kou”. “Nou, ik heb mijn winterjas al aan hoor, heerlijk warm” lacht Nanda “ik ben niet zo stoer als jij”. Joop voelt zich trots als zij dit zegt. Maar hij moet toch wel eerlijk bekennen dat het hem erg tegenviel qua temperatuur. “Weet je waar ik echt een hekel aan heb?” zegt Nanda. “Nou?” wil Joop weten. “Als er zo’n snijdend koude wind staat, dat je je oren niet meer voelt, alsof ze van je hoofd zijn gevallen” antwoordt Nanda. Joop rilt en geeft onmiddellijk toe dat hij daar ook echt een hekel aan heeft. “Nou, nu maar een beetje positiever geluid, want het kippenvel loopt over mijn rug” lacht hij. “Eigenlijk is het nooit goed” bedenkt Nanda. “Afgelopen zomer, zo’n 40 graden, liepen we te puffen en te klagen dat het zo warm was en nu is het de koudste 7e oktober ooit en mopperen we dat het zo koud is” lacht ze. “Mmm, mopperen, dat zou een leuk thema zijn voor zondag” bedenkt Joop hardop. “Niks daar van,  dat is veel te negatief, in Straatje Mol wordt nooit gemopperd” antwoordt Nanda beslist. “Nou, kalm maar, het was maar een idee” antwoordt Joop en weet dat ze vast allang iets in haar hoofd heeft en dan kan hij hoog en laag springen, maar dat verandert niets. “Oké, zeg maar wat het thema is voor a.s. zondag” vraagt Joop. “O, ik heb iets heel leuks in mijn hoofd” antwoordt Nanda en loopt naar de computer om het een en ander op te zoeken. “Ja, dat zal wel, fijn dat ik het ook te horen krijg” moppert Joop. “Kijk, wij zijn altijd goed gemutst en dat leek mij een leuk thema” lacht Nanda en gaat aan het werk. Joop schuifelt nog wat op zijn stoel heen en weer, maar staat dan op en gaat op zoek naar verjaardagen en gebeurtenissen.

 

Bent u zondag ook goed gemutst ?

 

Luister dan zeker naar Straatje Mol, vanaf 11.00 uur, op Stadsradio Delft.

lees meer


Straatje Mol 06 oktober 2019

Als Nanda de studio binnenkomt staat Joop voor het raam en staart naar boven. “Goedemorgen, wat sta jij nou te doen?” vraagt ze aan hem en hangt haar jas op. “Ik wacht op Lorenzo” antwoordt Joop en kijkt meteen weer naar boven. “Lorenzo?” “Wie is dat?” “Een nieuwe medewerker of zo?” wil Nanda weten.
“Nee joh, gekkie, het is de storm die over Ierland en Engeland er aan komt” zegt Joop, “moet je die wolken eens tekeer zien gaan”. Nanda gaat naast hem staan en kijkt ook naar de lucht. “Kijk, dat lijkt nu net een gezicht met een lange neus” roept ze enthousiast. “Ja, en die wolk lijkt op een kat met een hoge rug” wijst Joop. “Ik vind die wolken altijd fascinerend, maar wist je dat de wolken namen hebben?” vraagt Nanda aan hem. “Ja, ik heb er wel eens over gehoord in het weerbericht” antwoordt Joop. “Wat vind jij nu de mooiste wolken” wil hij weten van Nanda. “Nou, ik vind cumulus wolken heel erg mooi”. “Watte? “ “Ja, het lijkt op watten, maar cumulus wolken zijn helder wit en lijken op grote rookwolken van katoen. “Dit komt omdat deze wolken soms zeer dik en lang zijn en vaak opwaarts groeien in grootte. Cumulus wolken zijn verticaal ontwikkelde wolken wat betekent dat het zeer hoge wolken kunnen worden”. “Waarom vind je die zo mooi?” wil Joop weten. “Dat weet ik niet, maar de vorm en de grootte vind ik imposant” antwoordt Nanda. “Nou” zegt Joop “ik heb wel eens van Stratus wolken gehoord”. “Ja, maar die wil je niet graag zien, want dan komt er meestal regen en is het een grijze, saaie dag” antwoordt Nanda. “Bij cumulus wolken kan de zon gewoon heerlijk schijnen”. “Hoe weet je dit allemaal?” vraagt Joop. “Nou, toen ik hierheen kwam heb ik ook naar de lucht gekeken en toen schoot me ineens een mooi thema te binnen, dus heb ik me er even in verdiept” lacht ze. “Aha, dus ons thema wordt wolken” antwoordt Joop opgelucht dat hij het thema heeft geraden. “Ja, en bij de wolken hoort ook wind die de wolken weg blaast” antwoordt Nanda. Samen kijken ze nog even naar de lucht en gaan dan aan het werk.

 Wilt u hier meer over horen? Misschien zitten Joop en Nanda wel op een roze wolk ? Want bij Straatje Mol hoort altijd een optimistisch geluid.

Luister zondag maar vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 29 september 2019

 

Als Nanda de studio binnenkomt kijkt ze meteen in het glunderende gezicht van Joop. “Zo, wat straal jij, wat is er aan de hand?” vraagt zij aan hem. “Kijk, ik heb een lot gekocht en ik voel gewoon dat ik daar geld op ga winnen” antwoordt Joop en wappert met het lot. “Nou, als dat zo zou zijn wat zou je er dan mee gaan doen?” wil Nanda van hem weten. “Tja,daar heb ik nog niet over nagedacht” antwoordt Joop een beetje bedremmeld. “Ach, weet je, geld maakt niet gelukkig” antwoordt Nanda en loopt naar de koffieautomaat. “Nee, dat is bekend, maar het is wel handig om te hebben” lacht Joop. “Wat zou jij doen ?” wil hij nu toch wel van Nanda weten. “Mmm, ik zou het denk ik voorlopig rustig op de bank zetten en dan op m’n gemakje nadenken” peinst ze. “Nou, op de bank, daar krijg je niet veel rente meer op tegenwoordig” antwoordt Joop “dan kan je het beter in een ouwe sok stoppen”. “Nee joh, veel te riskant” grijpt Nanda gelijk in. “Maar niemand hoeft het toch te weten?” antwoordt Joop laconiek. “Hoe laat is eigenlijk de trekking van jouw lot?” vraagt Nanda. “Zo meteen, om 10.00 uur” antwoordt Joop en kijkt op de klok. Hij ziet dat het kwart voor 10 is, staat op en begint zenuwachtig heen en weer te lopen. “Ga nou eerst nog even zitten en drink je koffie, ik word zenuwachtig van je” vraagt Nanda. Joop gaat 5 tellen zitten en staat dan weer op. “Ik ga vast naar beneden” zegt hij en trekt zijn jas aan. Nanda, toch ook wel nieuwsgierig, vraagt: “Zal ik met je meegaan om te helpen sjouwen?” “Nee, dat hoeft niet, dat kan ik wel alleen  en als het heel veel is, laat ik het gewoon thuis bezorgen” zegt Joop en loopt weg. Nanda gaat voor het raam staan en kijkt of ze iets ziet. Maar er is niets te zien. Na 5 minuten is Joop terug. “En?” wil Nanda meteen van hem weten “hoeveel heb je gewonnen?” Joop zucht, haalt zijn schouders op en antwoordt bedeesd: “5 euro”.  Nanda onderdrukt een lachbui. “Nou ja, dat is toch iets” antwoordt ze “kan je een reep chocola voor kopen” want ze weet dat Joop een snoeper is. “Heb je eigenlijk al een thema voor zondag?” vraagt Joop, om van het onderwerp “lot, veel geld winnen enz.” af te zijn. “Je hebt me op een idee gebracht” antwoordt Nanda en gaat aan het werk.

Benieuwd wat het thema is ?

 

Luister maar zondag om 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 22 september 2019

                                                  

Herfst, herfst, wat heb je te koop
       Duizend kilo bladeren op een hoop
       Zakken vol met wind
      Ja m’n kind
      ‘k Weet niet of jij dat aardig vindt

 


Zo komt Joop op maandagmorgen luid zingend de studio binnen van Stadsradio Delft.
Nanda is al aanwezig en zit aan de redactietafel met kastanjes, lange prikkers en een heleboel knotten wol.
“Wat een gaaf liedje” zegt Nanda. “Is daar een CD van”? “Joh, geen idee” zegt Joop “ik ken het nog uit mijn kindertijd en het schoot me te binnen toen ik op mijn brommer hier naar toe werd geblazen”. “Ja, die tijd gaat weer komen, storm, regen, mist, somber weer” zegt Nanda, “maar …… niet getreurd, Straatje Mol probeert altijd het zonnetje in huis te zijn op zondagmorgen”!!!! “Wat ben je eigenlijk aan het doen?” vraagt hij verbaasd als hij naar de volle redactietafel kijkt. “Ga je een wintertrui breien of zo?” vraagt Joop aan haar. “Nee joh, weet je wat ik ga maken?” antwoordt Nanda en knutselt ondertussen vrolijk verder met de knotten wol. “Geen flauw idee” antwoordt Joop.
“Een ouderwets spinnenweb”. “Brrr hou eens op zeg, doe eens gezellig” griezelt Joop , “ik hou helemaal niet van spinnen, laat staan spinnenwebben”.  Nanda pakt wat kastanjes, prikkers en wol en legt die voor Joop neer.
“Wat is hier de bedoeling van?” vraagt hij verbaasd. “Jij gaat er ook één maken” lacht ze, terwijl hij vol afgunst naar de materialen kijkt. “Nou, ik dacht het niet, niets voor mij dat geknutsel” zegt hij, maar pakt toch een kastanje en prikt er lange prikkers in. “Zo klaar” zegt hij triomfantelijk en legt zijn “spinnenweb” op tafel.
“Ja, mooi niet, nu de wol erom heen winden” draagt Nanda hem op. Met veel “frisse” tegenzin pakt hij een knot wol, laat die vallen en kijkt de knot na, die vrolijk door de studio rolt. Hij staat op en komt terug met  één grote klittenboel van wol. “Ik kan het niet hoor, dat is echt een “meisjesding” moppert hij, maar gaat het toch proberen.

 


Of het gelukt is ? Luister maar a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

 

lees meer


Straatje Mol 15 september 2019

 

Als Nanda, na een weekje vakantie, de studio binnenkomt, is het er heel stil en donker. “Vreemd dat Joop er nog niet is” denkt ze en begint alvast met koffie zetten. Na een kwartier is Joop nog in geen velden of wegen te bekennen. Oké, er is 1 keertje geen Straatje Mol geweest, maar ze had verwacht dat Joop stond te trappelen van ongeduld om weer te beginnen. Net als ze op het punt staat maar weer weg te gaan, komt hij binnen in een trainingspak. Verbaasd en met open mond gaat ze op de eerste de beste stoel zitten. “Wat is er met jou gebeurd”? vraagt ze meteen. “Pffff mag ik even uitpuffen alsjeblieft” hijgt Joop nog na. “Ik ben wezen hard lopen” zegt hij nog buiten adem. Heel hard gaat Nanda lachen. “Haha jij en hardlopen”? “Joh dat is helemaal niets voor jou”. “Nee” zegt Joop “het valt vies tegen”. “Maar hoe kom je dan zo”? vraagt Nanda.
“Nou a.s. zondag begint de nieuwe sportuitzending op Stadsradio Delft en dus moeten we weer op tijd afkondigen en ruimte maken voor onze
collega’s van de sport, vandaar”. “Nou dat valt mee als we kort afkondigen dan ….  “ “Ho”, valt Joop haar in de rede. “ik ben altijd kort van stof, maar jij kletst altijd nog zoveel”. “Zal ik niet meer doen” beloofd Nanda . “Dus hoef ik niet meer hard te gaan lopen”? vraagt Joop. “Nee hoor, doe jij nou maar gewoon zoals je altijd doet” stelt Nanda hem gerust. “Gelukkig” zucht Joop met een hele diepe zucht en gaat lekker zitten om te genieten van zijn welverdiende kopje koffie.

 

Wilt u ook op de hoogte blijven van de o.a. de sportgebeurtenissen rond en om Delft ? Aanstaande zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur is de uitzending van Live Sport.


Maar eerst a.s. zondag vanaf 11.00 uur naar Straatje Mol bij Stadsradio Delft.

lees meer


08 september 2019

 

Vandaag is er (helaas) GEEN Straatje Mol, maar ….. volgende week zijn wij er weer.

Maak er een mooie week van en graag tot volgende week zondag om 11.00 uur.

 

 

 

lees meer

Pagina 1 van 12