Menu


Risotto met groente en garnalen.

14-09-2016.  Nodig voor 4 personen:

1 winterpeen, in kleine blokjes gesneden

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngesneden

5 stengels bleekselderij, in boogjes

300 gram risotterijst

300 gram cocktailgarnalen

1 liter bouillon (kippen- of groente-)

platte peterselie

boter

Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe en bak 3 min mee. Dan de rijst erbij en 3 min meebakken, tot de korrels glazig zijn. Voeg dan een scheut bouillon en roer tot deze is opgenomen. Ga zo door tot de rijst gaar is, dat duurt ongeveer 20 min. Haal de risotto van het vuur en meng de garnalen en de peterselie erdoor. Naar smaak peper en zout toevoegen.

Lekker erbij: Pinot Grigio.



Kip uit de oven met citroen.

07-09-2016. Nodig voor 2 personen: 4 grote aardappels, 6 tenen knoflook, 1 citroen, bosje basilicum, 2 kippendijen, 2 drumsticks, 500 gram spinazie en olijfolie (gewone en extra virgine).

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de aardappels in partjes en schep ze in een braadslee om met wat olijfolie, zout en peper, 6 ongepelde , geplette tenen  knoflook, de citroen in vieren, het bosje basilicum en de kip. Bak alles ongevaar 45 minuten in de oven (of tot de kip gaar is). Was de spinazie en voeg (nog nat) toe, laat enkele minuten slinken. Serveer bedruppeld met wat extra vergine olijfolie en knijp de meegebakken citroen erover uit.


Pagina 5 van 5