Menu

Internationale BBQ wedstrijd in Delft


Het gaat om uiterlijk, smaak en malsheid

Het is een low & slow wedstrijd volgens de regels van de KCBS en dat is niet te vergelijken met de Grillmasters van RTL. Een van de juryleden van dit programma Jord Althuizen, doet wel mee aan deze wedstrijd.

In Amerika en ook in Europa is er een wedstrijdcircuit waarin teams 4 vleesgerechten maken die beoordeeld worden op uiterlijk, smaak en malsheid. Dit wordt beoordeeld door getrainde KCBS juryleden. De stukken vlees zoals brisket (runderborst) en varkensschouder liggen vaak 10 uur of langer op de BBQ op een lage temperatuur te garen op een vuur van hout of houtskool. Dit levert een ongekende smaak ervaring op. Bovendien is vlees van de BBQ gezonder is dan vlees bereid met boter/vet.

Het Delft Beer & BBQ Fest 2015 is een KCBS sanctioned wedstrijd, dit houdt in dat de resultaten van de wedstrijd meetellen in het wereldwijde klassement voor onder andere het KCBS Team of the Year, de loting van de Jack Daniels World Championship in Lynchburg, Tennessee en voor de American Royal en het is één van de wedstrijden die meetelt voor het Nederlands Kampioenschap Low & Slow Barbecue. Tevens tellen de behaalde punten ook