Menu

Simone van der Vlugt bij de opening van het nieuwe Delftse Stadsarchief


Delft 08-09- 2017 - Simone van der Vlugt schrijft historische romans, waarvan er twee betrekking hebben op Delft. Tijdens de perspresentatie van het nieuwe Stadsarchief vertelde zij aan de aanwezigen over haar ervaringen met de archieven van Delft. Zij wilde de historische gebeurtenissen van Delft zo levensecht als mogelijk in haar boeken verwerken.

Aat Snaterse sprak met haar. Dit interview is te horen in Delft Centraal op donderdag 14 september a.s. tussen 10 en 12 uur.Over Nachtblauw zegt de uitgever: Een meeslepende roman over de geschiedenis van Delfts blauw. Op de vlucht voor haar verleden komt Catrijn in 1654 terecht in een plateelfabriek in Delft. Ze staat er aan de wieg van het eerste Delfts blauw. In de stad vindt Catrijn ook de liefde en wordt ze gedwongen een levensbepalende keuze te maken.

Over Rode sneeuw in december: Het is 1552, de vooravond van de Tachtigjarige Oorlog. De pas getrouwde katholieke Lideweij Feelinck en protestante Andries Griffioen vestigen zich in Breda, waar ze een nauwe band krijgen met prins Willem van Oranje. Wanneer het politieke klimaat onder de katholieke koning Filips verandert, vlucht Lideweij met haar gezin naar Naarden waar ze zich veilig wanen. Tot een verschrikkelijk lot het kleine stadje treft.