Menu

Kunstenaar Rene Jacobs maakt kunstwerk ten bate van Sint Maarten


Delft – 08-09-2017 - Beeldend kunstenaar René Jacobs uit Delft heeft zicht laten inspireren door de natuurramp die zich heeft voltrokken op Sint Maarten en heeft een kunstwerk gemaakt waarin zich in Delft een catastrofe lijkt te hebben voltrokken. De opbrengst van het werk gaat naar de slachtoffers van Sint Maarten. Op het mixed media kunstwerk lijkt het alsof de orkaan Irma over Delft is heen getrokken want het stadhuis ligt grotendeels in puin, een groot deel van de toren en voorgevel zijn weg geblazen. De Markt is volledig ondergelopen, het water klotst tot aan de huizen en winkels. Een gondel is op het dak van het stadhuis gestrand. Een kleine reddingsboot is op zoek naar slachtoffers en heeft al een aantal beroemde Delftenaren aan boord. Ze lijken op zoek naar meer slachtoffers en zien in hun ijver beeldend kunstenaar René Jacobs over het hoofd die mistroostig in het water dobbert. Op het stadhuis van Delft wappert fier de vlag van Sint Maarten. René Jacobs wil dat door dit werk de toeschouwers zich verplaatsen in de situatie die zo ver van ons weg lijkt. Delft is Sint Maarten in dit kunstwerk. Het ontwerp is gedrukt op linnen. Belangstellenden mogen een bod doen, het werk gaat naar de hoogste bieder. Het doek wordt belangeloos gedrukt door de Resolutie in Rijswijk. De opbrengst van de kunstwerken gaat naar Giro 5125 van het Rode Kruis voor de slachtoffers van Sint Maarten. 

Doe een bod

In de boot zien we van links naar rechts burgemeester Marja van Bijsterveldt, Hugo de Groot, Paul Tetar van Elven, Willem van Oranje die deze naam te danken lijkt te hebben aan de kleur van zijn zwemvest, het Meisje met de Parel van Vermeer, Jacques en Agneta van Marken, Jan Schoonhoven, Tijn Noorderbos en Roel van Velzen aan het roer. Ze lijken op zoek naar meer slachtoffers en zien in hun ijver beeldend kunstenaar René Jacobs over het hoofd die mistroostig in het water dobbert. Op het stadhuis van Delft wappert fier de vlag van Sint Maarten. René Jacobs wil dat door dit werk de toeschouwers zich verplaatsen in de situatie die zo ver van ons weg lijkt. Delft is Sint Maarten in dit kunstwerk. Het ontwerp is gedrukt op linnen. Belangstellenden mogen een bod doen, het werk gaat naar de hoogste bieder. Het doek wordt belangeloos gedrukt door de Resolutie in Rijswijk. De opbrengst van de kunstwerken gaat naar Giro 5125 van het Rode Kruis voor de slachtoffers van Sint Maarten.

 

René Jacobs heeft zich in het recente verleden regelmatig laten inspireren door de actualiteiten en verwerkt deze in zijn kunstwerken. Daarbij is humor een onderscheidend kenmerk. Bovendien heeft René Jacobs zich in het verleden regelmatig ingezet voor het goede doel. Het werk zal vanaf donderdag 14 september te zien in Galerie de Kunstkop op de Nieuwe Langendijk 10. Deze galerie fungeert als atelier en expositieruimte van RenéJacobs. Meer informatie over zijn werk en zijn galerie is te vinden op de website: www.galeriedekunstkop.nl