Menu

Lieke van Rossum lijsttrekker SP Delft


Delft-17-01-18. Lieke van Rossum is door de ledenvergadering van de SP Delft gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. De SP leden hebben ook het verkiezingsprogramma goedgekeurd.

Lieke: "Het is een grote eer om de SP nog een keer te mogen aanvoeren bij de verkiezingen. Ik ben ook heel blij met het verkiezingsprogramma. Delft is geen merk of een bedrijf, maar een stad om in te wonen. Goede en betaalbare woonruimte vinden moet weer mogelijk worden. Daarom komen er wat de SP betreft duizenden huurwoningen bij in Delft. Daarnaast blijven we strijden voor meer voorzieningen in de buurt, zoals speelplaatsen, buurthuizen, kinderboerderijen en sport- en cultuur-verenigingen."

Er staan in totaal 30 mensen op de SP-kandidatenlijst. Wim Hamelink, voorvechter van buurthuizen en sportverenigingen, is de nummer twee. De top-5 wordt verder gevormd door Boris Duijf, Marjon Kok en Joost van der Sluis.

De opkomst van de ledenvergadering was hoog. Volgens SP-voorzitter Joost van der Sluis is dat verklaarbaar: "Onze SP leden zien in dat deze stad veel beter bestuurd kan worden, wat ze extra motiveert. Het is tijd voor verandering in Delft, dat er niet alleen met bewoners gesproken wordt, maar ook naar ze wordt geluisterd. Dat geeft onze leden extra energie voor een goede campagne."