Menu

Cees Dekker zomergast in Ciccionina


Delft-25-01-18. Zondag 4 februari is Cees Dekker, bekend fysicus en hoogleraar aan de TU Delft zomergast. Hij wordt geïnterviewd door Frans Marks. Om 15.45 uur gaat Ciccionina in de Kromstraat open en om 16.00 uur zingt Ankie van de Pas R&B, blues & ballads, begeleid door Ferdinand Bakker op akoestische gitaar.

Na het interview, dat plaatsvindt tussen 16:30 uur en 18:00 uur, wordt er weer gezellig nagepraat bij een glaasje en kun je desgewenst deelnemen aan een bijzondere maaltijd uit de keuken van Ciccionina. Kosten €17,50. Wel graag reserveren vóór zaterdag 3 februari, via info@ciccionina.nl dan ben je meteen verzekerd van een plekje in de zaal.

Cees Dekker is fysicus en hoogleraar aan de TU Delft. Dekker heeft fundamentele ontdekkingen gedaan op het gebied van koolstof nanobuisjes. Dit zijn holle structuren van koolstof. Hij onderzocht de toepassing van deze nanobuisjes in moleculaire elektronica en fabriceerde met zijn groep als eerste ter wereld een transistor op basis van een enkel nanobuismolecuul. Mede vanwege deze werkzaamheden is hij al jaren de meest geciteerde fysicus in Nederland.