Menu

Stadsradio Delft helpt kiezen


Op 21 maart kiest Delft een nieuwe gemeenteraad. Dat geeft de inwoners de kans om zich te laten horen en met hun stem mede de richting te bepalen welke kant het op moet met Delft. Hoe meer mensen gaan stemmen, hoe beter onze democratie werkt. Stadsradio Delft helpt bij het maken van de keus door de lijsttrekkers van de lokale partijen in een vijftal uitzendingen in een debat aan het woord te laten.

In de vijf zendingen komen de tien Delftse lijsttrekkers aan het woord en debatteren onder leiding van presentator Frans van Rijnswou en politiek verslaggever Aat Snaterse.

De debatten vinden plaats op woensdagmorgen in het tweede uur van het programma Delft Centraal van 11:00 tot 12:00 uur.
Op woensdag 7 februari bijten Frank van Vliet van GroenLinks en Bram Stoop van Stadsbelangen Delft de spits af.

Op 14 februari volgenden Michelle Corten (STIP) en Martin Stoelinga (Onafhankelijk Delft), op 21 februari zijn Bart Smals (VVD) en Joëlle Gooijer (ChristenUnie) aan de beurt, op 28 februari debatteren Willy Tiekstra (PvdA) en Rob van Woudenberg (CDA) en op 7 maart zullen dat Christine Bel (D66) en Lieke van Rossum (SP) doen.

Op 12 maart vindt er tot slot in Theater De Veste van 20:00 tot 22:00 een groot openbaar Stadsdebat plaats met alle lijstrekkers. Ook dat debat zal rechtstreeks door Stadsradio Delft worden uitgezonden.

De uitzendingen van de debatten worden herhaald op woensdag van 18:00 tot 19:00 uur en op vrijdag van 11:00 tot 12:00 en 18:00 – 19:00 uur.

Ook luisteraars kunnen hun kritische vragen stellen. Dat kunnen ze doen via delftcentraal@stadsradiodelft.nl