Menu

Mark Glissenaar nieuwe hoofdtrainer Excelsior


Delft – 09-02-2018 – Met ingang van het nieuwe seizoen wordt Mark Glissenaar (39) de nieuwe hoofdtrainer van korfbalvereniging C.K.V. Excelsior. Nu is Glissenaar nog trainer van IJsselvogels. Hij volgt Frank Damhuiser op die twee seizoenen trainer was bij de hoofdmacht van Excelsior. Moordrechtenaar Glissenaat is bijna zijn hele korfbalcarrière actief geweest bij IJsselvogels, eerst als speler van het eerste team en de laatste drie seizoenen als hoofdtrainer.

Glissenaar heeft al een beeld van zijn nieuwe ploeg: “Het is een ploeg met veel fysieke kracht. Ook de snelheid en de tweede kansen van de dames vallen me in positieve zin op.”
Bestuurslid Technisch Zaken Maarten Taffijn is bij met de nieuwe trainer : “Glissenaar  was voor ons de ideale kandidaat. We hebben met meerdere kandidaat-trainers gesproken en naar aanleiding van deze gesprekken denken wij dat Mark het beste bij Excelsior past. Hij heeft een zeer goede kijk op korfbal. Hij past met zijn denkwijze, manier van training geven en wedstrijdvoorbereiding precies in het plaatje van Excelsior-trainer.”

De komende weken zal er, in overleg met de nieuwe hoofdtrainer, gewerkt worden aan de verdere invulling van de staf voor het volgende seizoen. Zo moet Excelsior op zoek naar een nieuwe trainer voor haar tweede team, omdat Hernandes Sam Sin heeft aangegeven aan het einde van het seizoen te stoppen

.Op de foto: Penningmeester Micke Vrolijk (l) en voorzitter Leen van den Hooff (r) poseren met Mark Glissenaar, de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior