Menu

Onafhankelijk Delft trekt zich terug uit debat


Delft - 12-02-2018 - In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart zendt Stadsradio Delft op vijf woensdagen van 11:00 – 12:00 uur een debat uit tussen de lijsttrekkers van de deelnemende partijen in Delft. Het eerste debat vond plaats op woensdag 7 februari tussen Frank van Vliet van GroenLinks en Bram Stoop van Stadsbelangen Delft.

Op 14 februari staat het debat gepland tussen Michelle Corten (STIP) en Martin Stoelinga (Onafhankelijk Delft). De laatste partij heeft zich echter afgelopen zondag plotseling terug getrokken uit dit debat. Als reden geeft lijstrekker Martin Stoelinga op dat zijn partij  “de politieke vereniging STIP” niet erkent. “Zij laten zich gebruiken als stemvee en daarom zijn wij niet van plan om met deze belangenvereniging in discussie te gaan”, aldus Stoelinga.

In plaats van een debat zal er nu op woensdagmorgen een interview plaats vinden met Michelle Corten. Zij zal worden bevraagd door Frans van Rijnswou en Aat Snaterse.

De volgende debatten zijn:
op 21 februari Bart Smals (VVD) en Joëlle Gooijer (ChristenUnie)

op 28 februari Willy Tiekstra (PvdA) en Rob van Woudenberg (CDA)
op 7 maart Christine Bel (D66) en Lieke van Rossum (SP).

 

Op 12 maart vindt er tot slot in Theater De Veste van 20:00 tot 22:00 een groot Stadsdebat plaats met alle lijstrekkers. Ook dat debat zal rechtstreeks door Stadsradio Delft worden uitgezonden.

 

De uitzendingen van de debatten worden herhaald op woensdag van 18:00 tot 19:00 uur en op vrijdag van 11:00 tot 12:00 en 18:00 – 19:00 uur.

 

 

Ook luisteraars kunnen hun kritische vragen stellen. Dat kunnen ze doen via

delftcentraal@stadsradiodelft.nl