Menu

Groenste Delftenaar heet Sebastiaan Adamo


Delft – 16-02-2018 - Tijdens het symposium ‘Naar een aardgasvrij Delft, is de uitslag van de verkiezing van de ‘Groenste Delftenaar 2017’ bekendgemaakt. Delftenaar Sebastiaan Adamo heeft gewonnen. Hij ontving uit handen van wethouder Stephan Brandligt een energiecheque ter waarde van € 1.000,-. De nek-aan-nekrace om de eerste plaats was te volgen via de stadscampagne Delft wordt Groen. In januari 2018 stemden inwoners online op hun favoriet en dat werd uiteindelijk Delftenaar Sebastiaan Adamo met 108 stemmen. Zijn concurrent Arnoud Walrecht kreeg 84 stemmen en op de derde plaats eindigde Marion Baas met 33 stemmen.

Goed bezig!
Sebastiaan Adamo is voormalig student Elektrotechniek. Hij haalde 5 jaar geleden alles uit de kast om zijn huis zo duurzaam mogelijk te maken. Zo kwam er een nieuwe keuken met inductiekookplaat. Hij voorzag radiatoren van folie, verving ruiten door HR-glas, isoleerde de wanden en plaatste zelf zonnepanelen op het dak. Zijn motto is: “Het groene denken houdt niet op als ik m’n huis verlaat.”

 

Duurzamer
De zoektocht naar de ‘Groenste Delftenaar’ maakt onderdeel uit van de stadscampagne Delft wordt Groen. Met de campagne beoogt de gemeente inwoners bewust te maken van wat zij zélf kunnen (gaan) doen om duurzamer te wonen, rijden, werken en leven. Via de stadscampagne Delft wordt Groen werden individuele inwoners in beeld gebracht en vertelden zij wat hen drijft en wat zij doen om duurzaam te leven en energie te besparen. Inwoners konden zichzelf aanmelden of konden opgegeven worden door iemand anders.