Menu

Laadpleinen Wilhelminalaan en Laantje achter Wilhelmina in gebruik genomen


Delft – 17-03-2017 – Wethouder Stephan Brandligt heeft de laadpleinen voor elektrische voertuigen aan de Wilhelminalaan en het Laantje achter Wilhelmina in Delft deze week officieel geopend. Bij deze innovatieve oplossing worden geen parkeervakken gereserveerd voor elektrische voertuigen, dus ook een ‘niet elektrische rijder’ mag daar parkeren.

Wethouder Stephan Brandligt heeft de laadpleinen geopend door een  ‘Hydrolectric’ auto op te laden. Deze elektrische auto is een auto volgens het principe “Car as Powerplant”. Naast het opladen van de eigen accu’s tijdens rijden en stilstaan en het opladen aan de laadpaal, heeft deze auto ook de functie om zelf elektriciteit te produceren en terug te geven aan het stroomnet.  

Twee functies: parkeerplek én oplaadpunt elektrisch voertuig
Op beide oplaadpleinen staan vier oplaadpalen - met elk twee stroomaansluitingen - voor acht parkeerplaatsen. Er zijn geen aparte parkeervakken gereserveerd voor elektrische voertuigen, dus op de oplaadvakken mag ook een niet elektrische auto parkeren. Het systeem zoekt zelf uit waar de stroom naartoe moet. De oplaadpunten zijn compact en gemaakt van volledig gerecycled kunststof. De laadpleinen zijn mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zuid-Holland uit het Nationaal Samenwerkingsprogramma luchtkwaliteit.