Menu

Gemeente biedt ruimte aan Tiny houses in Delft


Delft – 17-03-2018 – De gemeente biedt voor een periode van 5 tot 10 jaar ruimte beschikbaar aan de Vulcanusweg om een tiny house te bouwen. De gemeente komt tot deze beslissing naar aanleiding van vragen van Delftenaren die op zoek zijn naar een plekje voor zo’n klein huisje.Om op deze plek tiny houses te mogen bouwen start de gemeente een bestemmingsplanprocedure. VVD-Wethouder Lennart Harpe gaf de de eerste flyer over tiny houses in Delft aan Pieter van de Ven en Alieke Hoetmer die graag samen een tiny house willen gaan bouwen.

Experimenteel en uitdagend
Het project moet iets gaan toevoegen aan de stad. Daarom is een van de eisen dat de tiny houses een experimenteel en duurzaam karakter hebben. Dat kan bouwtechnisch zijn (bijvoorbeeld een origineel, slim ontwerp) maar ook sociaal (bijvoorbeeld een community met een collectief energiesysteem). Hiermee moet het project meer opleveren dan alleen invulling van een tijdelijke bestemming én dat er initiatiefnemers komen te wonen die oprecht kiezen voor het leven in een tiny house.

Delft wil als regiegemeente mogelijk maken dat initiatiefnemers in een tiny house kunnen wonen. Dat wordt mogelijk door het bestemmingsplan te wijzigen. Voor alle andere zaken die bij een tiny house komen kijken zijn de initiatiefnemers zelf verant­woordelijk. De gemeente zal alleen het minimale aanleggen. Dat betekent dat we op zoek zijn naar initiatiefnemers die deze uitdaging willen aangaan.

Aanmelden
Iedereen die interesse heeft in een tiny house in Delft kan zich aanmelden via schieoevers@delft.nl.  Meer informatie staat op www.delft.nl/schieoevers.

Foto: Fred Nijs