Menu

‘Kids on the Moon’ komt naar Delft


Delft – 17-03-2018 - Van 3 tot en met 21 april staat Kids on the Moon in winkelcentrum De Hoven. Het is een tour voor jong en oud waarmee de ruimte en het universum ontdekt worden middels een interactieve expositie. Kinderen krijgen een ruimtepak aan en kunnen ervaren hoe het is om een echte astronaut te zijn. Duizenden kinderen uit de hele wereld, waaronder Portugal, Brazilië, Italië, Spanje, Engeland, Servië en Litouwen hebben de tentoonstelling al gezien en nu is de beurt aan Nederland.  De interactieve tour bestaat uit 3 onderdelen educatie, de aarde en de maan.

Tour bestaat uit drie onderdelen
Het eerste onderdeel van de rondleiding is educatief. De kinderen krijgen de kans om hun kennis over Neil Armstrong en andere ruimtereizigers te vergroten. Dit gebeurt middels een foto expositie, het bekijken van een replica ruimtepak dat tijdens maanwandelingen werd gedragen. Daarnaast zijn er replica’s van spaceshuttles en maanraketten te bewonderen.

In het tweede deel zijn de planeten en het zonnestelsel te bewonderen. Kinderen krijgen informatie aan de hand van foto’s, die vastgelegd zijn door astronauten tijdens hun ruimtereis. Ook krijgen zij de kans om het perspectief van de aarde van bovenaf te bekijken. Er zal live-interactie zijn met het ruimtestation ISS. Van dit ruimtestation is ook een replica te bewonderen in het winkelcentrum.

In het derde onderdeel gaan de kinderen naar ‘de maan’. Zodra ze dit onderdeel bereiken zal de spanning voelbaar oplopen. De ruimtecadetten krijgen voordat ze de laatste ‘training’ van de tour in gaan ruimtevaarthelmen op. Ze stappen gezamenlijk op de maanbodem voor een onvergetelijke maanwandeling.