Menu

Jackie Howard exposeert in Oude Kerk


Delft – 20-03-2018 – In de Oude kerk is van 24 maart t/m 23 juni 2018 het werk te zien van textielkunstenares Jackie Howard. Het is een bijzondere expositie met kleurrijke en bijzondere werken. Toen zij rond 2003 begon met haar beeldend werk, had zij niet kunnen denken dat haar werk zo’n vlucht zou nemen, niet in het minst door het gebruik van eigentijdse technieken en materialen.
De hedendaagse textielkunst  heeft allang haar enigszins duffe imago van zich afgeworpen en toont zich in zeer brede vorm en door vele kunstenaars. Experimenteren met hightech materialen gaat hier hand in hand met de terugkeer van oude ambachten zoals vilten en weven.

Spontaan en intuïtief
Jackie Howard houdt van het spontane en intuïtieve, maar haar doeken laten ook zien dat zij uiteindelijk de regie in handen houdt. Het eerste wat opvalt is haar intens gebruik van kleur. Kleur die opgebouwd wordt tot een organische gelaagdheid, in diepte en rijkdom. De combinatie van transparante stoffen met acrylverf, papier, vezels en vliezen, geeft een boeiende structuur, die beeldend is voor de gelaagdheid van haar onderwerpen.
Want aan het werk gaat veel studie en meditatie vooraf: psalmen en profeten, Jodendom maar ook muziek raken haar innerlijk en zetten haar handen in beweging.

Haar werk vertelt een verhaal; een verhaal over het leven dat geleefd wordt, een reis van het donker naar het licht. Naar uitzicht in doeken die een sfeer ademen van verwachting, van een nieuwe wereld. Van schoonheid en waarheid, een uitnodiging om dichterbij te komen.