Menu

Zondag zeilspektakel op de Zuidkolk


Delft – 23-03-2018 – Op zondag 25 maart strijden zes zeilteams van 09:30 tot 16:30 uur op de Zuidkolk (bocht bij de Hooikade) om de titel ‘Koning van de Kolk’. Het zeilfestijn wordt georganiseerde door Delftse studenten wedstrijd zeilvereniging (DSWZ)Broach samen met Sailing Innovation Centre Den Haag. Het zeilinnovatiecentrum gebruikt de TU Delft Slag om Delft, zoals het evenement officieel heet, als testmoment voor toepassing van de techniek bij de finish in Scheveningen van de Volvo Ocean Race, later dit jaar.

Er zullen de hele zondag korte wedstrijdjes zijn van één tegen één, waarin snelheid en tactiek een belangrijke rol spelen. De zeilboten worden uitgerust met apparatuur, waardoor toeschouwers aan wal de wedstrijden ook via videobeelden, datatracking en bootgeluiden kunnen volgen. Bezoekers kunnen zelf ook meedoen, want aan wal komt er een zwembadje waar zij zelf kunnen mini-matchracen met bestuurbare bootjes.

Jaarlijks evenement
Broack organiseert deze  Slag om Delft jaarlijks. Het is een matchrace-evenement waar op zeer nauw vaarwater korte, explosieve wedstrijden worden gevaren. De Zuidkolk te Delft is voor één weekend per jaar thuis aan drie J22’s van de vereniging om uit te maken wie zich een jaar lang ‘Koning van de Kolk’ mag noemen. Het kleine vaarwater maakt dat zelfs voor de ervaren matchracer de wedstrijd een uitdaging is: de wind draait constant, je hebt weinig maneuvreer mogelijkheden.