Menu

Luisteren naar autisme in Delft


Delft – 27-03-2018 – Delft voor Elkaar organiseert tijdens de NVA Autismeweek op donderdag 5 april in Delft een bijeenkomst met als thema ‘Luisteren naar autisme’. Ze doen dit om autisme onder de aandacht van Delftenaren met en zonder autisme te brengen. Er is een informatiemarkt,er zijn lezingen, muzikale optredens en er is gelegenheid om elkaar te ontmoeten. De informatieavond vindt op donderdagavond 5 april om 19:00 uur plaats in de theaterzaal van GGZ-Delfland, Sint Jorisweg 2.

Praat en luister mee
Luisteren naar mensen met autisme kan op vele manieren. Dat geldt ook voor praten met mensen zonder autisme. Het is de kunst om uit te vinden welke manier het beste bij jou en de ander aansluit. Als je ontdekt welke combinatie van eigenschappen en vaardigheden goed werkt dan heeft dat een positief effect op degene met en zonder autisme. Wie daar rekening mee houdt, heeft meer kans om zich te ontplooien en verrijkt zijn leven.

Programma
De avond begint met een informatiemarkt. Om 19.30 uur is het woord aan wethouder Brandligt en na een muzikaal intermezzo starten om 20.00 uur twee lezingen. De eerste lezing gaat over communicatie bij autisme en een  licht verstandelijke beperking. De tweede lezing gaat over narratieve taal- en tekentherapie. De avond wordt rond 22.00 uur, onder het genot van een hapje en een drankje, afgesloten met muziek en informeel samenzijn.

 

Op de informatiemarkt staan onder andere GGZ Delfland, AIC Delft, Delft voor Elkaar, Delft Support, Horsebuddy, Au Boulot, Klimkoord, Hoeve Biesland, Levin en Atelier de Kunstvlieg.

 

Praktische informatie
De bijeenkomst vindt donderdag 5 april plaats in de Theaterzaal van GGZ-Delfland, Sint Jorisweg 2 in Delft. Het programma, evenals de koffie en thee zijn gratis. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig. Zie ook:  www.autismeweek.nl

Deze avond wordt mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging voor Autisme,

het Autisme Informatiecentrum Delft en Delft voor Elkaar, GGZ Delfland, TU-Delft, Delft Support, Gemeente Delft, GGZ Rivierduinen (lezing) en Claudia Blankenstijn (lezing)