Menu

Cultuuroptimisten gezocht in Delft.


Vanaf aanstaande vrijdag kan iedereen in Delft zich aanmelden voor het cultuurlidmaatschap We Are Public. Nadat het startschot wordt gegeven bij Club Ciccionina wordt de eerste pas uitgedeeld aan Wethouder Economie, Cultuur en Ruimtelijke ordening FerrieF√∂rster. Hierna krijgt iedereen alvast een voorproefje van waar het bij We Are Public om draait; cultureel avontuur. Men kan genieten van muziek van de veelzijdige band Wakki, de DJ’s van Donna Draait en de installatie Bugs,¬† gemaakt door de kunstenaars Joris Hoogeboom en Teun Verkerk. De lancering is gratis toegankelijk voor publiek.Hierna start de zoektocht naar gemaakt door de kunstenaars Joris Hoogeboom en Teun Verkerk. De lancering is gratis toegankelijk voor publiek.Hierna start de zoektocht naar tenminste 300 cultuuroptimisten die zich willen aansluiten bij We Are Public.

We Are Public leden kunnen straks terecht bij onder andere Theater De Veste, Museum Prinsenhof Delft, Delft Fringe Festival, Delft Chamber Music Festival, Bachkoor Holland, Rietveld Theater, Club Ciccionina, Lijm en Cultuur, Prinsenkwartier, 38CC, Groover, STECK en Studium Generale. De We Are Public-campagne wordt geleid door Dorian Kingma, oud-student van de TU Delft en vastberaden om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breder publiek. Zij wordt ondersteund door een aantal ambassadeurs, waaronder cabaretier en columnist Jasper Kuijk, Guy Verbeek (De Burgemeesters) en Nathalie van der Hak (Delfts Peil). De komende weken gaan zij zich inzetten om de eerste 300 leden te vinden, samen met alle Delftse culturele instellingen.

Over We Are Public:

We Are Public is een nieuwe manier van cultuur ontdekken en financieren. Voor een vast bedrag per maand (€15,00) kunnen leden onbeperkt naar de beste cultuur. Met dit unieke cultuurlidmaatschap zorgt We Are Public voor meer publiek en meer inkomsten voor cultuur. Een groot deel van het lidmaatschapsgeld wordt direct uitgekeerd aan culturele instellingen en de makers van de voorstellingen die de leden bezoeken.

We Are Public is een non-profitorganisatie en werd ruim drie jaar geleden gelanceerd in Amsterdam door culturele ondernemers Leon Caren en Bas Morsch. Ze wilden een community vormen van culturele avonturiers en een nieuw zakelijk model voor de culturele sector ontwikkelen dat nieuw publiek en daarmee meer inkomsten genereert voor cultuur.

Lid worden kan vanaf donderdag 29 maart 17:00 via wearepublic.nl/delft.