Menu

Science Centre Delft genomineerd voor Museum van het Jaar


Delft – 03-04-2018 – Het Science Centre Delft maakt kans op de BankGiro Loterij Museumprijs 2018. Met de prijs van € 100.000 kan het Science Centre Delft een museumdroom realiseren. Morgen om 11:00 komt Michael van der Meer, directeur van het Centre, er over vertellen in de uitzending van Delft Centraal. Want er zijn nog wel wat stemmen nodig voor de prijs. Naast Science Centre Delft zijn ook GeoFort in Herwijnen en het Maritiem Museum Rotterdam genomineerd. Vanaf vandaag tot en met 8 mei kan het publiek stemmen op www.museumprijs.nl. De publieksprijs vindt voor de elfde keer plaats en staat dit jaar in het teken van Techniek. Op 18 mei maakt de organisatie bekend welk museum de meeste publieksstemmen heeft gekregen en de winnaar is van de BankGiro Loterij Museumprijs 2018. 

Samenwerken met de modernste robots
Droom van Science Centre Delft: samenwerken met de modernste robots
Michael van der Meer, directeur Science Centre Delft: “Winst van de BankGiro Loterij Museumprijs betekent voor ons de realisatie van een state-of-the-art Robotlab. Hier kunnen bezoekers werken met de modernste robots en zelf robots ontwerpen, bouwen en programmeren. Dit alles onder begeleiding van onderzoekers en studenten van de TU Delft.”

 

Oordeel vakjury
De genomineerden zijn door een vakjury geselecteerd. De komende vijf weken bepaalt het publiek welk museum zich straks ‘Museum van het Jaar’ mag noemen én welke museumdroom in vervulling gaat: 
Volgens de jury laat Science Centre Delft op voortreffelijke wijze allerlei aspecten van modern technisch onderzoek zien en ervaren. Dat doet het Science Centre Delft onder meer door wetenschappelijk onderzoek in het museum zelf te laten uitvoeren, waarbij de bezoeker wordt verleid om actief deel te nemen. Daarbij gestimuleerd en begeleid door TU studenten. Het museum weet op een zeer actieve manier scholieren van het voortgezet onderwijs te interesseren in wetenschap en techniek. De vaste opstelling is kwalitatief van een hoog niveau, waarbij in toenemende mate gebruik wordt gemaakt van de wetenschappelijke collecties van de TU Delft. De ontwikkeling die het Science Centre Delft de laatste jaren heeft doorgemaakt heeft er voor gezorgd dat het behalve voor jongeren ook voor (groot)ouders en kinderen een aantrekkelijk en stimulerend museum is geworden.