Menu

Het zwem- en squashcentrum in Vrijenban wordt eind dit jaar gesloten.


Zwemlessen
Ook de zwemlessen gaan gewoon door volgens het rooster tot 31 december. Alle kinderen die nu deelnemen aan de zwemlessen, worden zo ver mogelijk opgeleid voor hun diploma. Tegen het einde van het jaar is er daarom ook extra diplomazwemmen.
Het Sportfondsenbad aan de Weteringlaan start op 1 januari 2019 met een aangepast rooster, zodat de kinderen direct kunnen doorstromen naar de zwemlessen in dit zwembad. De zwemonderwijzers van het Zwem- en Squashcentrum zullen in het Sportfondsenbad mede de zwemlessen verzorgen. Voor het personeel van het Zwem- en Squashcentrum wordt zo veel mogelijk een nieuwe werkplek gevonden in andere zwembaden van Sportfondsen.

Squash
Ook alle squashactiviteiten blijven tot 31 december doorgaan volgens het huidige openstellingrooster.

Vervoer leerlingen
Voor de leerlingen van de Herman Broerenschool en de Cornelis Musiusschool  zal de gemeente Delft het vervoer verzorgen naar de zwemlessen in het Sportfondsenbad.

Sloop en nieuwbouw
Begin 2019 begint het ontmantelen en slopen van het Zwem- en Squashcentrum. De komende tijd wordt onderzocht  of het nieuwe zwembad gebouwd kan worden in de omgeving van het huidige Zwem- en Squashcentrum. Ook gaat de  gemeente onderzoeken welke nieuwe bestemming de huidige Zwem -en Squashlocatie moet krijgen. Hierover gaat de gemeente in gesprek met de omwonenden en andere belanghebbenden. 

Wist u dat het zwembad het op één na oudste Sportfondsen zwembad is, inmiddels 81 jaar!