Menu

Kinderen verzamelen 80 kilo afval in een uur


Delft – 10-04-2018 - Zondag 9 april hebben 25 kinderen en 4 vrijwilligers van de KinderAcademie in een uurtje 80 kilo afval verzameld rondom het gebouw van Woonbron aan de Aart van der Leeuwlaan tijdens de les over afval met TrashUre Hunt. Gastdocent Ralph vertelde de kinderen dat bijvoorbeeld een filter van een sigaret acht liter water vergiftigt. De kinderen hebben zo'n 2000 filters opgeraapt. Dat betekent dat zij zorgden voor 16000 liter schoon water.

Ralph en de kinderen waren het er over eens dat het gek is dat mensen afval op straat gooien. Plastic zit in alles en iedereen (op micro niveau) en mensen zijn daar verantwoordelijk voor. De kinderen werden zich vanmiddag bewust van wat er met afval gebeurt als je het op straat gooit, hoe vaak dat gebeurt en waarom mensen dat doen. Ook werden de kinderen het eens dat het oprapen van het afval ook hun verantwoordelijkheid is en dat het eigenlijk veel stoerder is om voor de planeet te zórgen dan haar te vervuilen. Uiteindelijk word je daar zelf ook beter van.

De buit van een uur
De kinderen verzamelden onder andere: glasscherven, stukken ondefinieerbaar plastic, plastic zakken, vuilniszakken, papier, deo, stukken dak, een vlaggenstok, een fietstas, een ongebruikte fles champagne, drankflessen, bierblikken, blikjes Red Bull en Coca Cola, sportdrank, flesjes, drinkpakjes, verpakkingsmateriaal van bijvoorbeeld Mac Donalds, chips, snoep, Bounty's, Oreo, M&M's en Snickers, labello, ongeopende lippenstift, wasknijpers, rubber, stukken fietsband, een riem, sokken, een jas, een handschoen, een onderbroek, piepschuim, aanstekers, vuurwerk, gaas en ijzer. 

Van afval naar kunst
'TrashUre Hunt is een internationale niet-gouvernementele organisatie voor vraagstukken met betrekking tot het behoud en herstel van het milieu, trash en vrijheid!' (www.trashurehunt.org)
TrashUre Hunt heeft een museum in Scheveningen waar van alle gevonden schatten, kunst is gemaakt.