Menu

EK zilver Taekwon-Do.


Hoewel Chris liever het goud had gepakt, weet de jonge sporter dat hij waardig heeft verloren. “Het is natuurlijk even balen. Maar uiteindelijk begin je steeds meer te beseffen dat iedereen op dit niveau goed is.” Vorig jaar pakte Chris tijdens het EK in Bulgarije het brons op een ander onderdeel. Hij gaat uit van een stijgende lijn. “Ik ben ook zeker van plan om nog door te gaan en nóg harder te gaan trainen. Ik doe het nog steeds omdat ik het leuk vind. Daarom blijf ik ook groeien.”

Toch is liefde voor de sport niet zijn enige geheime wapen. “Ik heb het hartstikke naar mijn zin bij de club waar ik train.” Niet alleen de sfeer, maar ook de vriendschappen die hij heeft gesloten bij zijn club in Delft zijn onderdeel van Chris’ succesformule. “Iedereen daar is leuk. Ik kan goed met de anderen trainen en zij met mij. Als je het dan ook nog met z’n allen naar je zin hebt, dan ga je alleen maar meer genieten. Dan ga je dus ook beter presteren”, aldus de taekwondo-kampioen.

Trainer Graziella Idili is ervan overtuigd dat er nog veel meer in zit: “Chris is gewoon echt een van de allerbesten. Nu heeft hij de bevestiging met deze plak dat hij bij de top hoort. Ik wist allang dat hij het in zich heeft; zijn talent gecombineerd met de ultieme winnaarsmentaliteit maken dat hij iedereen kan verslaan. Dat doet hij ook nog eens met oogstrelend mooi Taekwon-Do, het is werkelijk een lust voor het oog. Ik denk dat er nog veel internationale medailles volgen.”