Menu

Daar krijg je een Kunstkop


Delft – 16-04-2018 – Beeldende kunstenaars Wilma Keizer en René Jacobs openen op zaterdag 21 april in Galerie de Kunstkop aan de Nieuwe Langedijk de expositie “Oranje Boven”. Daarop is werk van de kunstenaars geïnspireerd door het Koninklijk Huis te zien en laten zij hun meest Koninklijke Kunstwerken bewonderen. Tijdens de expositie “Oranje Boven” zullen bezoekers worden geridderd in de orde van de Kunstkop.

Koninklijke fascinatie

Op de tentoonstelling komt tonen Keizer en Jacobs werk geïnspireerd op zowel de huidige als de vroegere generaties Oranjes aan bod. Bij Wilma Keizer gaat de aandacht daarbij vooral uit naar Prinses Juliana. Wilma omschrijft Prinses Juliana als “een vrouw die onder de mensen wilde zijn en eigenlijk geen koningin. Een mensenmens. En natuurlijk de koningin uit mijn jeugd”. Op de expositie zijn enkele grote olieverf schilderijen te zien met de voor haar zo kenmerkende expressieve kleuren en vlotte penseelstreken maar er zijn ook enkele van haar meest recente collages te zien. In 2017 heeft zij iedere dag een nieuwe collage gemaakt en ook het Koningshuis kwam daarbij aan bod. De 365 verfijnde collages werden onlangs getoond bij 38CC en verhuizen binnenkort naar het Prinsenkwartier.
René Jacobs denkt dat koning Willem Alexander in zijn hart een groot kind gebleven. Op zijn meest recente schilderij toont hij de koning in een matrozenpakje en met klappertjes pistool op een driewieler in Paleis Noordeinde. Op de achtergrond toont de volledige Koninklijke Familie zich in volle glorie, van Prins Claus die met zijn stropdas tussen de deur zit tot Prinses Amalia met een zak patat, van een popperige Koningin Maxima met Argentijns vlaggetje tot een half ontklede Prinses Juliana die met Prins Bernhard aan het strip pokeren is.

De kunstenaars zijn beiden aanwezig tijdens de opening op zaterdag 21 april van 15:00 tot 18:00. De expositie loopt nog door tot en met zaterdag 28 april. De galerie zal tijdens Koningsdag zelf ook geopend zijn, al is er dan geen Willem Alexander voorradig om lintjes uit te delen. Galerie de Kunstkop ligt op de Nieuwe Langendijk 10 in Delft. Meer informatie is te vinden op www.galeriedekunstkop.nl