Menu

Kom een bosje unieke tulpen plukken bij het station


Delft – 19-04-2018 - Op zaterdag 28 april kan iedereen een bijzonder bosje tulpen plukken. Sinds half april staan de 125.000 tulpen van Stichting DelftBloeit in volle bloei, een prachtig gezicht. Halverwege mei moeten de tulpen echter weer het veld ruimen, dus haal ze op en geniet thuis nog even verder.

Simon Huiberts, initiatiefnemer van het tulpenveld en oprichter van Stichting DelftBloeit vertelt: “Bij de noord-uitgang van het station lag een groot veld helemaal braak. Zonde om er niks mee te doen, een bloemenveld is toch veel mooier.”
Zo gezegd, zo gedaan. Met steun van de gemeente, fonds 1818, lokale ondernemers, vrijwilligers, Duurzaamheidscentrum De Papaver en leerlingen van de Max Havelaarschool zijn de tulpen in december geplant. Nu is het aan alle bewoners en bezoekers van Delft om ervan te genieten.

Tulipani
DelftBloeit beheert het tulpenveld tot half mei en laat het daarna achter met ingezaaide veldbloemen. Het pluk-evenement is op zaterdag 5 mei. Voor één euro krijg je een tulpentasje en mag je je eigen bosje bloemen bij elkaar plukken. De plukdag start met een openingsceremonie om 11 uur, daarna kan geplukt worden tot 5 uur. ’s Avonds verandert het bollenveld in een openluchtbioscoop en draait de Nederlandse film ‘Tulipani’.

Met de opbrengst van deze dag kan DelftBloeit weer nieuwe bollen of bloemen voor een volgend veld kopen. Zo vergroent en verbloemt de stichting de stad continu op plekken die anders braak liggen.