Menu

Simon Carmiggeltschool toont ‘interventions’ van scholieren


Delft – 15-05-2018 -  Op vrijdagmiddag 18 mei is vanaf 14:00 de Simon Carmiggelt school in Delft eventjes een echte kunstgalerie. 120 leerlingen van groep 3 tot en met 8 tonen dan hun werk dat ze hebben gemaakt nadat ze een bezoek bracht aan kunstgalerie ‘De Kunstkop’ van René Jacobs. Tijdens dat bezoek  hebben de scholieren zich laten inspireren door de “Intervention” stijl van de beeldend kunstenaar. De resultaten daarvan worden in de aula tentoongesteld. 
Afgelopen winter brachten de leerlingen van de Simon Carmiggeltschool een bezoek aan galerie ‘De Kunstkop’ in het kader van een cultuurprogramma genaamd cultuurhelden. De leerlingen waren zo enthousiast over het werk van René Jacobs dat de school besloot alle leerlingen een werk te laten maken in de stijl van deze Delftse kunstenaar. René Jacobs zal vrijdag de expositie openen en uit iedere groep enkele winnaars aanwijzen. Een vrijwel onmogelijk karwei aangezien er volgens de kunstenaar in iedere groep jaloersmakend leuke en creatieve werken gemaakt zijn. De beste kunstwerken van iedere groep verhuizen vervolgens naar zijn galerie waar op zaterdag 19 mei vanaf 16:00 een kleine tentoonstelling wordt ingericht met de werken van deze jonge kunstenaars in spe.
Samen met de jonge kunstenaars zal Rene Jacobs op woensdag 23 mei om 10:00 uur een bezoek brengen aan Stadsradio Delft . In het programma Delft Centraal vertellen de kunstenaars dan wat hen inspireerde tot hun werk.
 
De ‘Interventions’ van René Jacobs
René Jacobs van Galerie de Kunstko Jacobs.p koopt op veilingen en antiekmarkten oude schilderijen waar hij de huidige tijd aan toe voegt, dit noemt hij zijn “Interventions”. Idyllische boerderijtjes veranderen zo in Mac Donalds filialen, polders worden plotseling doorkruist door enorme fly-overs, zeilbootjes moeten wijken voor reusachtige containerschepen, dorpjes grenzen plotseling aan de startbaan van een vliegveld. Daarnaast voorziet René Jacobs de klassieke meesterwerken van Vermeer met zichtbaar plezier van een contemporaine knipoog. Het welbekende meisje met beugel heeft zich inmiddels in allerlei afbeeldingen over de hele wereld verspreid.