Menu

Coffeeshops in Delft onder vuur


Delft – 17-05-2018 – Vanmorgen rond 05:15 uur kwam een melding binnen bij de politie over knallen in de Peterstraat e.o. De ter plaatse gekomen politie trof gaten aan in de ruiten van coffeeshop The Future. Ook bij coffeeshop The Game in de Breestraat werd schade aan de gevel aangetroffen door de politie. De politie gaat er na onderzoek van uit dat het om explosieven gaat. De beide coffeeshops zijn van dezelfde eigenaar. De politie heeft beide straten tijdens het onderzoek afgesloten met hekken met zwarte schermen. Er zijn geen gewonden, maar de schade is fors, aldus de politie.

Op 8 mei vond er ’s nachts ook een schietincident plaats in de Peperstraat. Ook toen was de coffeeshop The Futuren het doelwit van de actie. Ook zonnestudio Sun Style werd toen beschoten. De burgemeester heeft daarna beide zaken laten sluiten.

Politie zoekt getuigen van de explosies
De politie zoekt naar getuigen van de explosies in de Peperstraat en de Breestraat. Mensen die iets gezien of gehoord hebben of die tussen 05:15 uur en 05:20 uur verdachte personen of voertuigen (auto’s bromfietsen) hebben gezien in de Peperstraat en/of de Breestraat of omgeving worden verzocht contact op te nemen met de politie.
Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met dit delict, neemt u dan direct contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer).