Menu

Reinier de Graaf ziekenhuis wint publieksprijs Werf& Awards


Delft – 19-05-2018 - Het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft de felbegeerde in de categorie arbeidsmarktcommunicatie in de wacht gesleept voor het sollicitantenspreekuur voor afgewezen kandidaten. De Werf& Awards zijn prijzen voor arbeidsmarktcommunicatie- en recruitmentcases en worden uitgereikt door het recruitmentplatform Werf&. In de finale moest Reinier de Graaf het opnemen tegen onder meer Albert Heijn en het Erasmus MC.

Tijdens het sollicitantenspreekuur geven recruiters van het Reinier de Graaf ziekenhuis feedback aan kandidaten die niet zijn aangenomen bij ons ziekenhuis. Zo geven ze onder meer aan hoe de kandidaten hun brieven, presentaties en cv’s kunnen verbeteren. Ook kijken ze of er andere functies zijn binnen of buiten het ziekenhuis waar de kandidaten geschikt voor zijn. Op deze manier willen zij sollicitatieprocedures zo klantgericht en -vriendelijk mogelijk maken. Het idee past binnen de visie van het ziekenhuis, waarin persoonlijke aandacht belangrijk is.

Het spreekuur wordt één keer per maand gehouden op individuele basis en trekt jaarlijks ruim tweehonderd bezoekers. Inmiddels zijn dankzij het spreekuur twaalf afgewezen sollicitanten alsnog aangenomen bij Reinier de Graaf. Tijdens dit spreekuur kwam namelijk duidelijker naar voren wat hun sterke eigenschappen waren, waardoor ook andere vacatures in het ziekenhuis in beeld kwamen.

Trots op prijs
Reinier de Graaf is buitengewoon trots op het winnen van deze prijs. Teamleider van het P&O Carrièrebureau Marije van Duijn licht toe: “Ik vind het geweldig dat de oprechte aandacht die onze recruiters voor onze sollicitanten hebben nu ook wordt opgepikt door het grote publiek. Wat zij doen, heeft zoveel waarde voor de sollicitant én voor hoe wij als werkgever worden gezien. Het is wie ze zijn, het zit in hun DNA en dat maakt me erg trots op ons team van recruiters.”