Menu

Stairway to heaven in Bagijnhof


Delft – 22-05-2018 - Zaterdagavond 16 juni as. voert kamerkoor Delft Blue samen met blaaskwintet Kwintvlaag onder leiding van Peter van der Leeuw een programma uit in de Oudkatholieke Kerk aan het Bagijnhof in Delft. De titel van dit voorjaarsconcert is Stairway to heaven. Op het programma staan werken van twintigste-eeuwse componisten, die in Amerika wonen of in de Engelse taal gecomponeerd hebben.

Koorleden brengen eigen wijnglas mee
De in Amerika gevestigde Noor Ola Gjeilo componeerde een fantastische vertelling over een eenhoorn in Unicornis captivatur. De Letse musicus Eriks Esenvalds bezingt de nachtelijke sterrenhemel in Stars. De schoonheid wordt onder andere hoorbaar gemaakt door wijnglazen, die door de koorleden tot klank worden gebracht. In het werk In the beginning wordt het scheppingsverhaal uitgebeeld door solosopraan Anitra Jellema samen met het koor. Componist Aaron Copland haalde alles uit de kast om de betekenis van de tekst te onderstrepen: atonale passages, veel verschillende ritmes en maatsoorten en grote dynamische verschillen. Daarmee vormt de compositie een uitdaging voor zowel zangers als publiek.

Toegangskaarten Een toegangskaart voor Stairway to heaven bedraagt aan de zaal € 14,-. In de voorverkoop tot en met 15 juni zijn via info@kamerkoordelftblue.nl kaartjes te bestellen voor € 12,- per persoon. CJPhouders en jeugd tot 16 jaar betalen € 8,-. Kamerkoor Delft Blue, Stairway to heaven Zaterdag 16 juni 2018, 20.00 uur Oud-Katholieke Kerk (Parochie van de H.H. Maria en Ursula), Bagijnhof 21, Delft