Menu

Reinier de Graaf krijgt topkeurmerk Gouden Smiley


Delft – 24-05-2018 - De Stichting Kind en Ziekenhuis heeft de Kinder- en Jeugdafdeling en Kinderdagbehandeling van Reinier de Graaf de Gouden Smiley toegekend. De beoordelingscommissie van de Stichting Kind en Ziekenhuis vindt dat het ziekenhuis excellente kindzorg verleend en heeft deze zorg daarom beloond met de Gouden Smiley. De Smiley is aan overhandigd aan de betrokken medewerkers. Bep Wiessenhaan, hoofd Kinder- en Jeugdafdeling en Kinderdagbehandeling vertelt: “Wij zijn blij en trots. Het behalen van de Smiley laat zien dat de visie van Reinier de Graaf om het kind centraal te stellen, erkend wordt.”

Duidelijke informatie
Het zal je maar gebeuren, als kind opgenomen worden in het ziekenhuis. Te ziek om thuis te zijn, terwijl er onderzoeken gebeuren die niet altijd leuk zijn. Het Reinier de Graaf ziekenhuis probeert zo’n vervelend ziekenhuisbezoek voor zijn jongste patiënten zo prettig mogelijk te maken. Door kinderen de mogelijkheid te geven om te spelen. Door te zorgen dat kinderen altijd duidelijke informatie krijgen van kinderverpleegkundigen en (kinder)artsen. Door ouders de gelegenheid te geven om altijd, ook ’s nachts, bij het kind te kunnen zijn.

 

Kwaliteitsinstrument voor kind- en gezinsgerichte zorg
De Gouden Smiley is een kwaliteitsinstrument voor kind- en gezinsgerichte zorg vanuit het perspectief van het kind en gezin.. Met dit kwaliteitsinstrument laat Reinier de Graaf onder meer zien dat het kinderen en hun ouders betrekt bij de behandeling en dat het veel aandacht heeft voor het welzijn van kinderen die zijn opgenomen voor een behandeling. Reinier de Graaf is, samen met het Sint Franciscus Gasthuis, het enige ziekenhuis in de regio met dit topkeurmerk. In heel Nederland hebben slechts 13 ziekenhuizen een Gouden Smiley.