Menu

Drie verdachten aangehouden voor aanslagen in het centrum


Delft – 13-06-2018- Aan het eind van de middag heeft de politie gemeld dat er drie verdachten zijn aangehouden in verband met de recente schietincidenten in Delft. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij zowel de schietpartij in de Peperstraat, de ontploffing van handgraten in diezelfde straat en de Breestraat en de meeste recente schietpartij op de Beestenmarkt en de Molslaan. De politie heeft bovendien een zoeking gedaan in twee woningen in onze regio.

De drie verdachten zitten in alle beperkingen. Dat betekent dat ook de politie nog niet veel meer informatie kan verschaffen. Burgemeester Marja van Bijsterveldt noemt de aanhoudingen “ goed nieuws”.“ Politie en OM gaan door met hun onderzoek. Ik wacht die ontwikkelingen af en deze volg ik met zeer grote belangstelling” aldus de burgemeester.

Nog steeds op zoek naar getuigen
De burgemeester benadrukt in haar verklaring nogmaals dat het belangrijk is dat getuigen zich melden.

Heeft u in de vroege ochtenduren van dinsdagnacht iets gezien in de Molslaan of de Beestenmarkt in Delft die met dit schietincident te maken kan hebben. Heeft u omstreeks 04.30 uur wellicht iets gezien van dit schietincident op de Molslaan of de Beestenmarkt,? Of heeft u informatie over de voorgaande incidenten die u nog niet heeft gedeeld met de politie?  Al uw informatie en beeldmateriaal is voor het onderzoek van belang. De recherche Delft is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Spreekt u liever vertrouwelijk met iemand van het Team Criminele Inlichtingen, dan kunt u bellen met het nummer 079-3458999.