Menu

Onthulling gedichten voor kadehekken Koepoortbrug Delft


Delft – 23-06-2018 - Gedichten over en aan trekvaart de Schie sieren vanaf deze week de kadehekken van de Koepoortbrug in Delft. Daarmee wil Stichting Brugwachtershuisjes de historie van de plek benadrukken en de rol van de trekvaart daarin en voornamelijk Delftse dichters een podium bieden. De gedichten zijn van Cindy Righarts, Tjitske de Haas, Mary Heylema en Fleur Fok. Sephine Laros, voorzitter van Stichting Nieuwe Langendijk onthult dinsdag 26 juni om 16 uur samen met de dichters hun gedichten. Aansluitend is er een drankje en hapje in het brugwachtershuisje/winkeltje van Stichting Stunt. Eerder dit jaar koos een selectiecommissie uit 31 inzendingen deze winnaars. Het project is onderdeel van het programma van de Erfgoedlijn Trekvaarten van de Provincie Zuid-Holland en gerealiseerd in samenwerking met de dichters en Rocka Sign bv.

Over de dichters'Vol trekschuiten die gedwee / Over het gladde water glijden' komt uit het gedicht van de Delftse dichter en TU Delft studente Fleur Fok. Vanuit haar kamer kijkt ze op de kadehekken en de brug. Begin juli studeert ze af bij Applied Physics.

'Mijn gedachten laat ik op het water vrij' komt uit het gedicht van de Delftse Cindy Righarts. Cindy schrijft in haar vrije tijd graag gedichten en verhalen voor kinderen en voelt zich een ambassadeur van de stad Delft. Ze werkt in het dagelijks leven als content specialist bij PostNL.

'wij schepen in / met onze kussen / dichten wij de ruimte tussen.....' komt uit het gedicht van de Delftse Tjitske de Haas. Ze is een 'talig' type en neemt al jaren deel aan de Poëziewerkplaats van de VAK-Delft.

'Langs het jaagpad stroomt de tijd naar een traag en kalm later' komt uit uit het gedicht van Mary Heylema uit Zeist. Mary is schrijver en dichter. Naast poëzie schrijft ze jeugdboeken, liedjes en informatieve teksten.

Trekvaarten & Brugwachtershuisjes
Deze vier gedichten zijn onderdeel van het project Trekvaarten & Brugwachtershuisjes van Stichting Brugwachtershuisjes. In de provincie Zuid-Holland kunt u nog op 13 andere plekken kijken waar de Erfgoedlijn Trekvaarten van de Provincie Zuid-Holland ‘bruggen slaat’ met lege brugwachtershuisjes: Achterhavenbrug en Beukelsbrug (Rotterdam), ’s-Gravelandsebrug en Ooievaarsbrug (Schiedam), Korte Dijk (Vlaardingen), Koepaardbrug en Monsertsche Sluis (Maassluis), Abwoudsebrug, Koepoortbrug, Oostpoortbrug en Reineveldbrug (Delft), Geestbrug (Rijswijk), Oude Tolbrug (Voorburg), Trekvlietbrug (Leiden). Het project is mogelijk gemaakt door de Erfgoedlijn Trekvaarten van de Provincie Zuid-Holland, Fonds 1818 en Fonds Schiedam-Vlaardingen.