Menu

Laatste Koren- en zangconcert bij De VAK


Delft – 25-06-2018 - Vrijdag 29 juni a.s. geven cursisten Zang en Koren van de afdeling muziek van De VAK vanaf 20:00 uur een concert. Dit vierde concert in de serie 'Vier op een Rij' vindt plaats in de Binnenhof van De VAK, centrum voor de kunsten in Delft. De groepen VAK Vocaal EnsembleFrom the TopAll That Jazz en de koren 4 Tops en nieuwkomer New Harmony, aangevuld met prachtige solisten verzorgen een avondvullend programma. Het is van de laatste kansen om in deze mooie ambiance een uitvoering van De VAK te bezoeken. De toegang is vrij. Wel kun je een vrijwillige bijdrage geven die ten goede komt aan het realiseren van optimale faciliteiten voor docenten en cursisten in het pand OPEN aan het Vesteplein in Delft. OPEN is de locatie waar De VAK na de zomervakantie in is gehuisvest.
Juna Wissen van De VAK zal in Delft Centraal op woensdag 28 juni dit evenement toelichten.

En dit zijn de koren


New Harmony is het nieuwste koor van De VAK. Dit koor is ontstaan omdat 4 Tops dit jaar overliep van de nieuwe aanmeldingen. Dirigente Inu Goossens besloot een nieuw koor te starten om al die nieuwe zangers een plek te bieden. De negen nieuwe leden hebben pas vijf repetities gehad maar door hun grote enthousiasme vliegen ze door het repertoire heen en zingen ze vrijdag hun debuut.

Popkoor 4 Tops is een enthousiaste en gezellige groep van 27 dames onder leiding van Inu Goossens. Het koor zingt voornamelijk 3 of 4 stemmige popmuziek met soms een uitstapje naar jazz of musical. Het is een hele hechte groep waarin lief en leed samen wordt gedeeld. Tijdens de repetities is er ook plek voor humor. Als dit alles uiteindelijk resulteert in een mooi samenklinkend geheel kan de dirigent haar geluk niet op. Samen zingen verbindt en dat zie je bij popkoor 4 tops.

Popkoor From the Top staat onder leiding van Sanne de Jong. Sanne stemt de lessen en het repertoire af op het niveau en de wensen van de groep. Lekker zingen staat voorop, maar ook aan zangtechniek wordt de nodige aandacht besteed. Naast de popliedjes die voorbij komen, is er ook ruimte voor andere genres zoals jazz en close harmony.

All that Jazz [zie foto] is het meest swingende koor van Delft en bestaat uit 16 leden, onder de bezielende leiding van Iris van der Made die tevens alle stukken zelf arrangeert. Het repertoire is jazzy, American songbook met af en toe een uitstapje naar de bossa nova maar liefst wel toegankelijk voor de luisteraar. Zangplezier staat voorop maar voor noodgevallen staat het zweepje van de juf in de hoek.

Vak Vocaal Ensemble bestaat sinds april 1999 en was indertijd het eerste kamerkoor van De VAK Delft. Het VVE heeft 17 jaar onder leiding gestaan van Erik Nelissen en staat nu voor het tweede jaar onder de bezielende leiding van Kees van der Linden. Het koor werkt regelmatig samen met het andere kamerkoor van De VAK Chiaroscuro. Op het programma hebben werken gestaan van onder andere Bach, Haydn, Badings, Poulenc, Byrd, Ramirez, Holst. Het koor heeft een vacature voor een alt, een tenor en een bas.

Foto: Koos Bommelé