Menu

Burgemeester plant boom op voorplein van het Reinier de Graaf Gasthuis


Delft – 26-06-2018 – Het nieuwe voorplein van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft is onlangs feestelijk geopend door de burgemeester Marja van Bijsterveldt. Zij plantte samen met directeur Carina Hilders een boom. Drie jaar geleden is het ziekenhuis verhuisd naar een nieuw gebouw. Inmiddels zijn het buitenterrein en het voorplein ook heringericht. “Het ziekenhuis heeft nu de entree en omgeving gekregen die het verdient”, aldus Van Bijsterveldt.

De afronding van het voorplein is het laatste onderdeel van het gehele nieuwbouwproject. Naast de bouw van het nieuwe ziekenhuis en de sloop van de twee oude gebouwen, is onder meer een nieuwe bezoekersparkeergarage gebouwd en is de ecozone heringericht. Dankzij het nieuwe voorplein komen bezoekers van het ziekenhuis aan in een prettige en toegankelijke omgeving. Voor patiënten betekent de komst van dit plein dat zij tijdens hun verblijf in het ziekenhuis naar buiten kunnen om te wandelen of even op een bankje te zitten.

EGM architecten bood het Gasthuis, namens de ontwerpende partijen van de nieuwbouw en het voorplein, een mozaïekbank aan in de stijl van Vermeer’s schilderij Gezicht op Delft