Menu

Fototentoonstelling over partnerstad Freiberg in Huis van de Stad


Delft – 04-09-2018 – Op 28 september opent wethouder Martine Huijsmans in het Huis van Stad een fototentoonstelling met foto´s van en over partnerstad Freiberg.
Freiberg heeft een tiental fotografen uit haar partnersteden de gelegenheid gegeven om in het kader van het project “Gekruiste Blikken” tijdens een driedaags bezoek Freiberg vast te leggen. Namens Delft was fotograaf Maurits Pekelharing daarbij.

De foto’s werden later gebundeld tot een fraai boek en van de mooiste werd een reizende tentoonstelling samengesteld. Die collectie komt nu op 28 september a.s. naar Delft en zal te zien zijn tot 31 oktober a.s. Bovendien komt er een delegatie van de Gemeente Freiberg mee om de opening bij te wonen.  Bij de delegatie zijn drie fotografen uit Freiberg. Zij zullen tijdens een driedaags bezoek een reeks foto’s van Delft te maken.

De tentoonstelling  wordt op vrijdag 28 september om 17.00 uur. Daarna is de tentoonstelling te bezichtigen op werkdagen van  8.30-17.00 uur. Op vrijdagavond tot 20.00 uur. Ingang Coenderstraat.

Foto: Joanna Kostrzewska