Menu

Nieuwe informatie in Cold case Wilma Bres


Delft – 11-09-2018 - Er is nieuwe informatie opgedoken die mogelijk voor een doorbraak kan zorgen in de cold case van Wilma Brest. In de nacht van 15 op 16 juli 1989 werd de 32-jarige Wilma Bres met meerdere messteken om het leven gebracht. Dit gebeurde op de Muyskenlaan vlak bij haar woning aan de Kloosterkade. Naar aanleiding van de nieuwe informatie hebben de rechercheurs nog een aantal vragen waarvan zij hopen dat het publiek de antwoorden heeft. Opsporing Verzocht besteedt daarom vanavond aandacht aan deze moordzaak. Tijdens het onderzoek dat destijds werd gehouden is een aantal verdachten aangehouden, maar tot op heden is niemand veroordeeld voor de moord op de Delftse. De zus van Wilma doet in Opsporing Verzocht een dringend beroep op mensen die meer weten, zodat eindelijk duidelijk wordt wat zich die nacht heeft afgespeeld.

Beloning van 10.000 euro
Het cold case-team van de politie heeft nieuwe concrete informatie ontvangen over wie er verantwoordelijk zou zijn voor de dood van Wilma. Dit kwam binnen naar aanleiding van de cold case-kalender. Er wordt rekening mee gehouden dat de dader(s) destijds minderjarig waren. Door deze nieuwe informatie is de zaak heropend. Het OM looft een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die leidt tot de oplossing.
In de tv-uitzending zal ook een oproep worden gedaan aan de kijker. Mogelijk zijn er mensen die tips hebben waardoor men tot een oplossing van de zaak kan komen.

Zaak mogelijk verjaard
Indien de dader(s) van dit levensdelict op de dag van plegen tenminste 18 jaar zijn dan kan de rechter indien er sprake is van moord overgaan tot vervolging. Dat is anders wanneer de dader(s) ten tijde van het misdrijf nog minderjarig waren. In dat geval is de zaak verjaard en is vervolging niet meer mogelijk.