Menu

Coffeeshop The Game blijft voorlopig dicht.


Delft – 08-10-2018 – De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het schieten door de politie op de vluchtende verdachte vanmorgen rond 05:00 uur in de Breestraat. De politie kreeg toen een melding dat er opnieuw iemand met een wapen voor coffeeshop The Game op de Breestraat stond. Politiemensen ter plaatse betrapte deze persoon op heterdaad. Toen hij vluchtte heeft de politie schoten gelost op de persoon, die wist te ontkomen. Over de identiteit van de verdachte heeft de politie nog geen mededeling gedaan. Of het om de zelfde man gaat die later in het LangeLand ziekenhuis is overleden, zijn geen mededelingen gedaan door OM en politie.

Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft overleg gehad met de politie en het OM. Aanvullend op de reeds genomen maatregelen heeft de burgemeester in overleg met de hoofdofficier van Justitie en de korpsleiding van de politie-eenheid Den Haag een extra pakket van zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen op het gebied van bewaken en beveiligen. De maatregelen blijven zolang als nodig van kracht.
“Ik kan me de grote zorg van de bewoners van de Breestraat goed voorstellen. Ze zijn, net als ik, opnieuw geschrokken. Deze incidenten horen niet bij Delft. We stellern met politie en OM alles in het werk om de daders op te sporen en dit geweld een halt toe te roepen.”, aldus burgemeester Van Bijsterveldt die vanmorgen ter plaatse was. In de loop van de week organiseert de gemeente een besloten bijeenkomst voor de buurtbewoners, waar zij hun verhaal kwijt kunnen en vragen kunnen stellen.
De ondernemer van de coffeeshop heeft in goed overleg met de burgemeester besloten om zijn zaak in de Breestraat een aantal dagen te sluiten.