Menu

Doodgeschoten man is 18-jarige Zoetermeerder


Delft/Zoetermeer – 08-10-2018 – De zwaargewonde man die gisteren door een onbekende voor de deur van het LangeLand ziekenhuis in Zoetermeer is neergelegd en kort daarna in dat ziekenhuis bezweek aan zijn schotwond, blijkt een 18-jarige inwoner van Zoetermeer te zijn. Dat heeft het OM bekend gemaakt. Het OM zegt dat nog wordt onderzocht over er een verband is tussen de schotwond en het schietincident in de Breestraat in Delft. Het onderzoek naar het schieten in de Breestraat heeft de hoogste prioriteit bij zowel politie Delft als het OM.

De woordvoerder van het OM zegt met interesse de scenario's die in de media worden geschetst te volgen. Het Openbaar Ministerie is echter terughoudend met het trekken van conclusies. Het werkt met verschillende scenario’s maar kan daar in het belang van het onderzoek op dit moment niets over zeggen.

Voor de veiligheid van de Delftenaren is het politietoezicht in het centrum van Delft verder verscherpt. Zo zijn er op verschillende plekken permanent bemande politieauto’s geplaatst.