Menu

Festerfest met stevige muziek bij Cultuurlab


Delft – 15-10-2018 – Aanstaande zaterdag 20 oktober gaat in het Cultuurlab aan de Brabantse Turfmarkt de vijfde editie van het Festerfest van start. Op dit feest gaat het om live muziek van bands in de wat stevige genres. “Dan bedoel ik muziek uit de uithoeken van metal, rock en punk,”zegt organisator Frank van Hekezen.

De eerste twee edities waren in Dordrecht. Het besluit om daarna naar Delft te verhuizen pakte goed uit: het bezoekersaantal verdubbelde en de reacties van het Delftse publiek waren positief. De editie van zaterdag wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.

Line-up
Op de line-up van Festerfest staat een divers gezelschap bands met als verbindende factor: de kwaliteit en staat van dienst in de underground van hun genre. Zo is daar de melodieuze death metal van Embers of Oblivion uit Roosendaal, de oi!-klanken van Complaint uit Den Bosch, de Haagse thrash metalband Defazer, het Delfts/Rotterdamse 70's rock-trio 3Speed Automatic, Morvigor uit Alkmaar dat een experimentele sound heeft met invloeden uit postrock en black/death metal en als afsluiter gooit de Eindhovense Motörhead coverband Deaf Förever nog even alle remmen los. 
 
Beruchte karaoke afterparty 
Festerfest betekent ook een nieuwe editie van de karaoke afterparty. Deze afterparty is vanaf de tweede editie aan het programma toegevoegd. Inmiddels heeft  het een illustere status met deelnemers die al weken van tevoren acts bedenken om te strijden voor de felbegeerde Festerfest-karaoke bokaal. Hier lopen de stijlen nog meer uiteen. Dat blijkt uit de winnaars van voorgaande jaren: uitvoeringen van Nederpop, ééndagsvlieg Linda, Roos en Jessica en de L.A. hiphop-groep N.W.A. Dit jaar is er voor het eerst een publieksprijs!