Menu

Museum Prinsenhof gratis voor inwoners van Delft


Delft – 19-11-2018 - De SP wil graag dat de inwoners van Delft gratis naar binnen mogen bij het Museum Prinsenhof. De aanstaande verbouwing, waar nu plannen voor worden gemaakt, gaat ook belastinggeld kosten. Als de Delftenaar dan aan de deur entree moet betalen, wordt er volgens de SP ‘twee keer betaald’.
SP-raadslid Boris Duijff: "Het Prinsenhof is van en voor ons allemaal en iedereen zou er dan ook gratis binnen moeten kunnen wandelen." Volgens de SP is het idee prima te realiseren, legt Duijff uit: “Het Prinsenhof wordt veel bezocht door binnen- en buitenlandse toeristen, maar menig Delftenaar is er nooit geweest. Als we hen gratis binnen gaan laten dan gaat de drempel om ons prachtige Prinsenhof te bezoeken omlaag. De extra bezoekers die dit oplevert waren anders niet gekomen, dus in die zin gaat het museum er aan inkomsten niet op achteruit. Ik denk dan ook dat dit plan weinig hoeft te kosten maar dat we dit als eis in de voorwaarden voor de verbouwing op moeten nemen. Dat lijkt mij goed mogelijk omdat deze verbouwing deels met Delfts belastinggeld wordt betaald.”

De gemeente onderzoekt of het mogelijk is om dit verzoek uit te voeren. Dat heeft STIP-wethouder Bas Vollebregt toegezegd.