Menu

Aan de slag in Rolfs Surprise Lab


Delft – 22-11-2018 - In het weekend van 24 en 25 november organiseert Science Centre Delft van de TU Delft een surpriselab. Het wordt de derde editie van dit lab waar kinderen onder leiding van ‘MacGyver Scientist’ Rolf Hut, andere ervaren knutselaars en studenten van de TU Delft opnieuw aan de slag kunnen om met technische snufjes de gaafste surprise van de klas te maken.
Kinderen zijn die zaterdag en zondag met hun ouders welkom in de Mekelzaal van het Science Centre, waar ze samen met Rolf en een team makers hun surprise-idee uitwerken. Daarna kunnen ze zelf ter plekke beginnen met bouwen met spullen die het Science Centre Delft dat weekend beschikbaar stelt, of eventueel thuis aan de slag. Rolf Hut wordt dit jaar wederom geholpen door een team bekende ‘makers’, onder andere designprofessor Jeroen van Erp. Deelname aan Rolfs Surpriselab is gratis, maar als het erg druk is er mogelijk een wachttijd.

Enthousiast voor techniek
Rolfs Surprise Lab is een idee van TU Delft’s ‘tinkering scientist’ Rolf Hut: “De surprise is een mooie Nederlandse traditie en een prachtig moment om met techniek te rommelen.  Met wat magneetjes, motortjes, batterijtjes en ledjes en een beetje scheikunde, maak je in de klas of thuis op pakjesavond helemaal de blits.” De afgelopen jaren kwamen er bijzondere creaties langs in het Surpriselab: “Een werkende versie van Dokter Bibber bijvoorbeeld. Maar het belangrijkste voor mij is dat kinderen hierdoor enthousiast worden over techniek, want enige technische basisvaardigheden hoort volgens mij iedereen te leren”.