Menu

Gooi naar een ticket voor finale in Delft


Delft – 11-03-2019 - Op 384 universiteiten in 61 landen strijden studenten om een ticket naar de finale van Red Bull Paper Wings in Salzburg. Red Bull Paper Wings is dé wereldwijde wedstrijd papieren-vliegtuigjes-gooien voor studenten. De wedstrijd kende al meerdere succesvolle Nederlandse edities en ook dit jaar worden alle aspirant-papieren-vliegtuigjes-piloten uitgedaagd om gewapend met één A4 naar Oostenrijk te ‘vliegen’.
In Nederland vinden dit jaar 3 qualifiers plaats voor Red Bull Paper Wings; op de  TU Delft, Universiteit Twente en TU Eindhoven. Hier wordt de Paper Wings landingsbaan neergelegd, waar iedereen een gooi kan doen naar de finale. De drie onderdelen waarop de studenten zich kunnen kwalificeren zijn; de grootste afstand, de langste vliegtijd of de meest creatieve vlucht.

Wereldrecords vliegen om je oren
Het huidige wereldrecord staat op 27,6 seconden vliegen en de grootste afstand ooit afgelegd met een papieren vliegtuigje is maar liefst 63.19 meter. Het wordt dan ook een ultieme uitdaging voor de Nederlandse studenten om te laten zien dat zij deze records kunnen verbeteren. Onder streng toezicht van een jury wordt bepaald welke studenten naar de officiële finale vliegen op 18 mei in Salzburg, Oostenrijk.

Een gooi naar de finale
Er worden in totaal drie Nederlandse qualifiers in verschillende studentensteden georganiseerd, studenten hoeven zich niet in te schrijven en kunnen kosteloos deelnemen aan het event. Het startsein hiervoor wordt op 20 maart op de Universiteit Twente gegeven, gevolgd door de TU Eindhoven op 22 maart en de laatste qualifier vindt plaats in TU Delft op 25 maart, Building X, van 12:00 tot 16:00 uur*.

Voor regels en meer informatie check de website: www.redbullpaperwings.com