Menu

Studenten Virgiel organiseren techniekmiddag bij BuytenDelft.


 

De match tussen Virgiel Doet en BuytenDelft kwam tot stand tijdens een speeddate avond van Studenten Vrijwilligerswerk Delft (SVD). Zij willen de samenwerking tussen studenten en maatschappelijk organisaties bevorderen. Eva Schlösser is commissielid van Virgiel Doet en heeft nu zin in de techniek middag bij BuytenDelft. “Ik vind de activiteiten via Virgiel Doet persoonlijk heel leuk om aan mee te werken. Ik leer er heel veel van.” Ook BuytenDelft is enthousiast. “Dat is toch super, dat studenten samen met kinderen aan de slag gaan en hen weten te inspireren”, aldus Jet Verloove van BuytenDelft.

De commissie Virgiel Doet is onderdeel van de Delftse studentenvereniging Virgiel. De commissie bestaat inmiddels zes jaar en organiseert door het jaar heen verschillende activiteiten. Zoals techniekmiddagen voor kinderen, avondeten bij mensen die zich eenzaam voelen en een casinomiddag voor ouderen. “De commissie groeit steeds groter en leeft ook onder de studenten in de rest van de vereniging”, vertelt Eva Schlösser. “Zo laten we zien dat we niet alleen maar interesse hebben in biertjes, maar ook maatschappelijk betrokken zijn”.

Stadsboerderij BuytenDelft in de Delftse Hout is sinds zomer 2015 onder beheer van Stichting BuytenDelft. Het is een echte belevingsplek waar je naast de dieren en groen ook een waterspeeltuin en horeca vindt. Jet Verloove, bestuurslid BuytenDelft: “Het is onze ambitie om op de boerderij activiteiten aan te bieden op het snijvlak van educatie, beleving en vermaak. Een plek waar iedereen kan leren en beleven. We vinden het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met de dieren, boerderij, natuur en gezonde voeding. Daarnaast willen we de poort naar het buitengebied zijn, de entree vanaf de stad naar het natuurgebied Buytenhout”.