Menu

Geen sigaretten en tabak in nieuwe LIDL winkel 


Delft – 21-03-2019 – Supermarktketen Lidl gaat in haar nieuw te openen winkel aan de Griegstraat geen sigaretten en tabak verkopen. Als de nieuwe winkel op woensdag 27 maart haar deuren voor het eerst opent, kan men er alleen terecht voor de dagelijkse boodschappen. De winkel aan de Griegstraat is in Delft de eerste supermarkt waar geen sigaretten en tabak wordt verkocht. De supermarktketen bouwt de verkoop richting 2022 gefaseerd af, in nieuwe Lidl winkels worden geen sigaretten meer verkocht. Lidl geeft aan dat de trend in Nederland duidelijk richting rookvrij gaat. De supermarkt merkt deze ontwikkeling aan de kassa en vindt het een logische stap om deze trend te ondersteunen door de verkoop af te bouwen. 

Op duurzame wijze gebouwde winkel
De nieuwe winkel heeft een een vloeroppervlakte van circa 1400 m2. De gehele winkel is op duurzame wijze gebouwd en heeft geen aardgasaansluiting. Er wordt gebruik gemaakt van elektrische warmtepompen, wat bijdraagt aan een lagere CO2-uitstoot. Klanten kunnen tijdens het winkelen hun elektrische auto opladen aan één van de laadpunten. 

Een minuut gratis winkelen 
Op de dag van de opening ontvangen klanten rond 08.30 uur een lot, waarmee ze kans maken op één minuut gratis winkelen. Met deze prijs wordt de winkel om 09.00 uur feestelijk geopend. De eerste 100 klanten ontvangen een gratis boeket bloemen en bovendien is er tijdens deze dag voor iedereen een gratis bigshopper. Gedurende de hele week zijn er feestelijke openingsacties en mooie non-food aanbiedingen