Menu

Dodenherdenking op vier verschillende locaties in Delft


Delft – 02-05-2019 - Zaterdag is het Dodenherdenking. Burgers en militairen worden dan herdacht die op Nederlands grondgebied of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Ook in Delft. De herdenkingen vinden plaats op verschillende locaties in Delft. De Raad van Kerken organiseert een dienst in de Nieuwe Kerk, de Synagoge Delft houdt een herdenking in de Synagoge. In opdracht van de gemeente zijn er herdenkingen op het Sint Agathaplein, begraafplaats Jaffa en de Nieuwe Plantage, waar om 20.00 uur twee minuten stilte wordt gehouden. Vervolgens worden er kransen gelegd en is er een defilé.

Theatervoorstelling
Ook houden jonge Delftenaren om 18.00 en 20.30 uur de locatievoorstelling ‘Als het water je aan de lippen staat’, dat tot stand is gekomen op basis van gesprekken met ouderen die de Tweede Wereldoorlog in Delft hebben meegemaakt.
Op de avond van 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de doden. De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt van 18.00 uur tot zonsondergang. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de diverse herdenkingen en de mogelijkheid om een krans of bloemstuk te leggen op Dodenherdenking Delft. Kijk voor de locatievoorstelling op de website van de VAK Delft.