Menu

Proteus-Eretes in ’t Lang & -in ‘t Kort


Delft – 09-05-2019 -  Op 11 en 12 mei staat de 38e editie van hét tweedaagse roei-evenement op de Delftse Schie op het programma, de Proteus-Eretes in ’t Lang & -in ‘t Kort. Ruim 3500 deelnemers zullen afreizen naar Delft om te strijden voor de felbegeerde overwinning. Daarnaast worden toeschouwers van binnen en buiten Delft verwacht om de sporters aan te moedigen. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de grootste roeivereniging van Delft, Proteus-Eretes.

De roeiwedstrijd bestaat uit een afstand van 4500 meter en zal plaatsvinden op zaterdag en zondag. Het roeiwater bevindt zich tussen Rotterdam en Delft, waarbij de finish zich voor het vlot van Proteus-Eretes bevindt. Bij deze afstand draait het niet alleen om kracht, maar kunnen de roeiers ook mentaal laten zien wat ze waard zijn. Op zaterdagavond zullen sprintwedstrijden plaatsvinden op het water in Delft. Hier zullen de roeiers op een korte afstand, van 450 meter, nogmaals het water op gaan en hun spierballen laten zien.

Deze Delftse roeiwedstrijd staat bekend om de gezellige sfeer die er hangt. Naast het roeien van de wedstrijd kunnen de roeiers genieten op het vlot het live commentaar op de boten die voorbij komen. Ook zal er een live-videoverslag zijn, zodat de toeschouwers kunnen meekijken met alle boten op de baan, ook vanaf thuis! Ga naar https://proteus-eretes.nl/peil voor meer informatie over dit sportevenement of kom langs en ervaar het zelf!