Menu

Paul Scheffer houdt Hugo de Grootlezing


Delft – 03-05-2019 - Publicist en wetenschapper Paul Scheffer houdt donderdag 6 juni de vierde Hugo de Grootlezing, in de Nieuwe Kerk. Titel van de lezing: ‘De open samenleving en haar grenzen.’ Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Vanaf 19.00 uur kunnen bezoekers binnenlopen in de Nieuwe Kerk voor het inloopprogramma. Bezoekers kunnen dan nader kennismaken met de persoon Hugo de Groot of reageren op verbindende en ‘Gouden Eeuw’- projecten, waaronder ‘Delft is goud, jij bent goud’. Vanaf 19.30 uur wordt het carillon bespeeld.

Uitwisselen
Om 20.00 uur opent burgemeester Marja van Bijsterveldt het officiële gedeelte van de avond. Na de lezing van Paul Scheffer kunnen aanwezigen in kleine groepen reageren en ideeën uitwisselen over Delft als verbonden stad. Vragen die aan de orde kunnen komen zijn: hoe gaan we om met groeiende verschillen in Nederland en in Delft? En hoe kunnen we zelf bijdragen aan de verbonden stad die Delft wil zijn? De avond wordt om 22.00 uur afgesloten met een borrel. 

Nieuwe verbindingen
Deze vierde Hugo de Groot lezing is een initiatief van de Raad van Kerken Delft, TOPdelft, het Platform Delftse Bruggen en de gemeente Delft. De organisaties nodigen Delftenaren uit om vanuit hun verschillende achtergrond en ervaringen met elkaar in gesprek te gaan en nieuwe verbindingen te leggen.