Menu

Dion wint de Publieksprijs Delft Fringe Festival 2019


Delft – 10-06-2019 -  De winnaar van de Publieksprijs Delft Fringe Festival 2019 is gegaan naar Dion wint met zijn spectaculaire show Dion The Great Magician de Publieksprijs van het Delft Fringe Festival 2019. Tijdens de zinderende prijsuitreiking op de laatste festival dag heeft Dion de felbegeerde Gouden Mayonaisefles in ontvangst mogen nemen.
Als publieksfavoriet van Delft Fringe Festival 2019 zet Dion de lijn van fantastische publieksprijs winnaars voort: Sanne Vleugels, De Gestampte Meisjes, LUDIQUE, EAST 74 en Madèlene Veraa ontvingen de prijs in vorige festival edities. Dion zal onder andere hét gezicht zijn van het campagnebeeld van Delft Fringe Festival 2020. Jong en oud zijn de afgelopen twaalf dagen betoverd door de familievoorstelling Dion The Great Magician. Dion nam het publiek mee op een nostalgische reis door de eeuwenoude geschiedenis van de goochelkunst. Met klassieke goocheltrucs en de prachtige ballerina Lotte van Breukelen als zijn assistente verzorgde hij een magisch visueel spektakel in een (meermaals uitverkocht) Rietveld Theater. 
Winnaar Dion: "Onverwachts, ik had dit echt nooit verwacht. Ik ben euforisch dat ik het publiek heb weten te betoveren tijdens Delft Fringe Festival 2019!" 

Delft Chamber Music Festival Award
De Delft Chamber Music Festival Award ging naar het Belinfante Quartet en Jordi J. Cárdenas  Voor de tweede keer werd tijdens het Delft Fringe Festival de Delft Chamber Music Festival Award uitgereikt door zakelijk leider Jojanneke van de Weetering. Belinfante Quartet en Jordi J. Cárdenas hebben de award gewonnen en zijn hiermee de trotse opvolger van DOT Quartet, de winnaar van vorig jaar. Voor het project ‘Tchk - Tsjech! voerde het Belinfante Quartet miniaturen van de Tsjechische componist Léos Janácek uit en werkte hiervoor samen met beeldend kunstenaar Jordi Cárdenas. De Jury van Delft Chamber Music Festival roemde het kwartet om de goede concentratie, zuivere klank en het samenspel. “De beelden van Cárdenas pasten mooi bij de muziek. Een originele interactie tussen de musici en de beelden”.