Menu

Drink Round Table Coffee en bouw een ziekenhuis


Delft – 17-06-2019 – In het Amazoneregenwoud van Ecuador, in het plaatsje Puerto el Carmen in het deelgebied Putumayo, grenzend aan Colombia moet een ziekenhuis komen. Het moet een plek worden waar jaarlijks honderden mensen geholpen kunnen worden. Uit Putumayo, maar ook mensen uit Colombia die vanwege drugs-gerelateerd geweld aldaar zoeken naar goede zorg. 
Twee nederlandse tropenartsen Carolien en Jacob zijn dat nu aan het doen. Om dit mogelijk te maken is geld nodig, veel geld. Daarom is de de Nederlandse stichting Quina Care opgericht. Zij gaan dit met hulp van de Delftse Tafelronde realiseren. Die hulp komt van de Delftenaren die via de Delftse Tafelronde. Zij doet dat via de verkoop van in Delft gebrande Round Table Coffee van Miss Morrison.

De uitdaging van bouwen in het regenwoud
Het voormalig internaat dat door het bisdom geschonken is en waarin het ziekenhuis gevestigd wordt, moet grondig verbouwd worden. Het elektriciteitsnetwerk en de watervoorziening moeten gereviseerd worden en de voormalige klaslokalen geschikt gemaakt worden om als medische ruimte te kunnen dienen. De verbouwing is inmiddels  begonnen. Maar er is nog meer. Het vertrouwen winnen van de bevolking is enorm belangrijk. Deze is nog gewend aan meer traditionele zorg van een sjamaan en soms huiverig voor modernere vormen van gezondheidszorg. De plannen van Quina Care zijn voorgelegd aan de hoofden van de communities in Putumayo en met veel enthousiasme ontvangen.  

In Delft gebrande koffie van Miss Morrison
Bij verse koffie draait het om de juiste inkoop van groene bonen, het proces van branden en het creëren van smaak. Door koffie bewust en fair in te kopen heeft Miss Morrison impact op de boeren en hun families die de koffie voor telen. Door de samenwerking met de Delftse Tafelronde maakt Miss Morrison zowel het verschil in de koffieketen als de zorg in het Amazonegebied. Zij branden de Round Table Coffee volgens een optimaal brandprofiel. Van alle koffie die wordt verkocht, gaat een derde deel naar Quina Care.

Maak het verschil
Kortom je kan dus helpen een ziekenhuis te realiseren in het midden van het Amazone regenwoud door hele lekkere lokaal gebrande koffie met een Delfts tintje te drinken. Direct Round Table Coffee bestellen? Kijk op roundtablecoffee.nl