Menu

150 jaar Gist/Microben bepalen onze wereld


Delft – 06 september 2019 - Van donderdag 12 september tot en met zondag 15 december is de tentoonstelling '150 jaar Gist/Microben bepalen onze wereld' te zien bij DSM aan de Wateringseweg 1 te Delft. De rijke historie van De Gist is te zien in Het Grote Kantoor aan de Wateringseweg 1. Directeur Jacques van Marken en zijn vrouw stonden aan de basis van een aantal belangrijke Nederlandse ondernemingen. Hij was ook de eerste sociaal ondernemer van Nederland die een groot aantal arbeidsvoorwaarden voor werknemers introduceerde.

De tentoonstelling geeft een mooi overzicht van de ontwikkelingen van de Delftse industrie tot aan hedendaagse Biotech Campus Delft. Om het belang van microben te laten zien, toont Artis-Micropia uit Amsterdam een deel van haar collectie langs de wanden van de tentoonstelling. 
In Delft Centraal is op zaterdag a.s. is tussen 10 en 12 uur te horen hoe schrijver Jan van der Mast de tentoonstelling heeft ingericht. Woensdag 11 september is een gesprek te beluisteren met Jasper Buikx, hoofd van Micropia en met Cindy Gerhardt. Zij is directeur van de Biotech Campus. Aat Snaterse sprak met hen.